Prodi wil Nederland NIET bij de kerngroep
De NOS deelt mee:

Prodi: Nederland niet bij kern EU.
Oud-voorzitter Romano Prodi van de Europese Commissie wil dat zes landen van de EU versneld gaan integreren. Het zijn Italië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, België en Luxemburg.

Bij die kerngroep hoort Nederland niet, vindt Prodi.
Ook Groot-Brittannië mag van hem niet meedoen, omdat de Britten geen referendum wilden houden over de Europese Grondwet.
Dit is een mogelijkheid om nu samen met Engeland uit die EU te stappen en mee te doen met de EVA?
Maar zouden de NL-politici zo snugger zijn?

10 REACTIES

 1. Dit is het beste nieuws dat ik heb gehoord Hubert. Dit opent direct de mogelijkheid om samen met het Verenigd Koninkrijk en eventueel Zweden, Denemarken en Oostenrijk uit de EU te stappen. Let wel als er één EU-lidstaat eruit stapt er veel anderen zullen volgen. Het precedent is dan gezet en daar zijn de Eurocraten het bangst voor. Nederland zou dan economisch en financieel er veel beter voor staan, want we zijn dan af van een parasiterende overkoepelende bureaucratie met verstikkende wet- en regelgeving. Wanneer we dan lid worden van de EVA dan zijn we alleen maar gebonden aan de vrijhandelsverdragen die de EVA onderling heeft afgesloten en met de EU-lidstaten. Het bespaart ons al sowieso miljarden aan onzinnige wetgeving en tariefstructuren met landen buiten de EU. Prodi is een socialistische dictator en tijdens zijn EU-voorzitterschap heeft hij diverse malen blijk gegeven om de EU om te vormen tot een superstaat, waarin alle lidstaten ondergeschikt zijn aan de Europese Unie, een soort Sovjet-presidium dus. Hierin werd duidelijk welke veren deze man draagt. Ik vind hem zelf levensgevaarlijk.

 2. Gevaarlijk cabaret, wat hier gebeurt.
  Nederland uitsluiten wegens ons ‘NEE’, maar Frankrijk niet. Engeland uitsluiten om onzinnige redenen.
  De werkelijke reden zal zijn het onvoldoende anti-USA gehalte van Groot-Brittannie en het tonen van te weinig eensgezindheid met de ‘as’.
  Een stel landen aanwijzen als voorhoede, en de rest als bijwagen. Zo wordt dat stoute jongetje NL gestraft. In naam van de eenheid, dat wel natuurlijk.
  Als dit zal leiden tot het door Albert S. geschetste scenario, dan is het natuurlijk wel zeer goed nieuws.

 3. De EU kan me gestolen worden. Wij laten zien dat we niet te manipuleren zijn door die eikels.
  En we zullen winnen!

 4. Als je heel nuchter over de EU denkt; Wij als nettobetaler zijn sinds 1 januari 2002 al 18.936.710.000 (zie teller bovenin) Euro kwijt en we krijgen hier een hoop irritante wetgeving voor terug! En dan worden WIJ erbuiten gehouden omdat we die überwet niet willen accepteren. (Sorry Duitsland, met een beetje Duits klinkt het zo lekker)
  Daarmee hebben we gelukkig de eerste goede stap al gezet.
  Als we daarna bij de volgende verkiezingen een centrum rechts kabinet krijgen, dan zullen de lokale problemen van ons land, wel die wetgeving vereisen (en ook opleveren) wat het Europese politbureau heel erg tegen de borst staat.
  Waarschijnlijk is onze dan regerende overheid, eigenwijs genoeg om dat beetje gezond verstand te laten prevaleren ten op zichtte van de dictatoriale eisen van de EU! Ik ben zo blij met die NEE. Op naar wat meer Libertarisme!

 5. Het zou het begin van iets moois kunnen zijn maar ik vrees eerder het omgekeerde.

  Na de recente gemeenteverkiezingen en de overwinning van ’s linkse partijen, zie ik het somber in voor de eerstkomende nationale verkiezingen.

  En wanneer we dan weer een kabinet van ’s linkse partijen hebben, zal die concluderen dat het niet verstandig was die grondwet af te wijzen want "je ziet nu wel wat er gebeurt".
  En dan zal een debat worden gevoerd en een (gemanipuleerde) enquete worden gehouden (zoals we er onlangs al een hadden waarbij het eerder ging om wanneer Turkije erbij mocht en niet of) en dan zal "geconcludeerd" worden dat "uit onderzoek is gebleken" dat Nederland na de nieuwe "succesvolle" informatiecampagne van de overheid (waarmee ze bevriende media en reclamemakers weer eens wat geld konden toestoppen) thans wel klaar is voor de grondwet.

  Kortom, door Prodi’s arrogante opstelling zie ik Nederlandse politici zich nog meer richting EU prostitueren om er alsjeblief te mogen bijhoren: bij die kern van landen die fier helemaal vooraan staan en mee richting geven aan dat grote belangrijke project.

  Kijk eens: wij Nederland – gidsland!
  WIJ zijn bij de kerngroep. WIJ bepalen wat er gebeurt.
  Het kan toch niet zijn dat de Belgen wel bij de kerngroep horen en WIJ niet?

  Mark my words. Prodi heeft het psychologisch handig gespeeld.

  Een bedenking die ik me verder wel maak is wat iemand die zo hard roept dat hij nu de premier van Italie is en Berlusconi dit moet toegeven en moet opstappen, zich eigenlijk nog moeit met EU-beleid. Welke pet heeft dat potentaatje eigenlijk wel op?

  Hij lijkt maar geen afstand te kunnen nemen van zijn vorige functie – net wat hij Silvio verwijt.

  Ach ja een ’s links kereltje… Waar verspil ik eigenlijk tijd en moeite aan?

  Groeten,
  M

 6. [7] [8] Me too!!!
  Nicolai is al de eerste die gaat bedelen of "wij" mee mogen.
  Zie stukje op maandag.

 7. Als Nederland nu eens ècht een gidsland zou willen zijn, dan zouden ze nu als eerste uit die EU moeten stappen.
  Dit zal echter wel ijdele hoop zijn. Ik vrees met grote vrezen dat de vorige reageerders helemaal gelijk hebben, en dat onze ‘regeerders’ dadelijk door het stof kruipen om toch asjeblieft bij de innercircle te mogen! 🙁

Comments are closed.