Ieder jaar belanden 80.000 Amerikanen in het ziekenhuis vanwege een ernstige verwonding opgelopen bij het grasmaaien.
Van alle spoedopnames was 2 pro mille afkomstig van grasmaai ongelukken.
Ter vergelijking: verwondingen door vuurwapens waren 4 pro mille ( ik dacht dat het veel meer was gezien de ophef over vuurwapens en die afschuwelijke vrijheid van wapens in de VS). Gezien het strikte en zeer beperkende vuurwapen-vergunningsbeleid in Nederland en België, zal hier dus het aantal grasmaai ongelukken procentueel veel hoger zijn dan vuurwapen ongelukken (afgezien van bepaalde stadswijken in Amsterdam).
Oftewel: er is ook een heel hoog gehalte aan grasmaai ongelukken in onze samenleving: regering DOE DAAR WAT AAN!

Logisch en naar analogie van het wapenverbod:
Wij eisen dringend dat op korte termijn alle (levensgevaarlijke) grasmaaimachines geregistreerd worden,
dat de eigenaren een grasmaaivergunning moeten halen, jaarlijks te vernieuwen,
gevolgd door een sociaal- en behendigheidsexamen voor grasmaaien op theoretisch en praktisch niveau,
dat grasmaaien alleen nog maar in clubverband gedaan mag worden,
dat er bij elke grasmaaibeurt minstens een gediplomeerd EHBO’r aanwezig is.
Uiteraard dient er scherpe controle te zijn dat er alleen nog maar gediplomeerd grasgemaaid wordt,
dit is een veel ernstiger kwestie dan de hondenbelasting controles, dus is een uitgebreide grasmaai controle bureau van groot belang.

De Vrijspreker schopt nogal eens tegen heilige, bureaucratische, huisjes.
Om ons ook eens van de goede kant te laten zien, zijn wij bereid vanwege het algemeen belang, om als Niet Gouvernementele Organisatie, de registratie en examenorganisatie op ons te nemen. Uiteraard tegen een daarvoor gebruikelijke subsidiëring.
Vreemd? Nee hoor, vraagt u maar eens aan de schilders/glazenwassers wat zij (niet) moeten doen ivm ARBO wetten, checkt u de taxi/milieu/welstands/horeca/beleggings etc -vergunningsstelsels eens: u zult zien dat die ook allemaal net zo logische en op minstens zulke erge ongeluk percentages geregeld en gebaseerd zijn.

15 REACTIES

 1. Ik heb nog niet zo lang geleden op een overheidssite gelezen dat er jaarlijks ca 3.500 werknemers komen te overlijden aan werk-gerelateerde ziekten en ongevallen. Kun je dan wellicht gelijk ook een examenorganisatie ‘werken’ mee opnemen? En tot nader order het werken bij wet verbieden, uiteraard! 😈 😈 😈

 2. Overnight, je vergat te melden dat kunstgras slecht is voor het milieu en daarom verboden dient te worden.

 3. Wat dacht je van een verplichte APK voor grasmaaiers, kentekenplaat, geluidszonering (met snuffelaars op meetpunten in de tuin) en een fijn gebruikstijdenwetje?

 4. Misschien nog een leuke voor de jongeren onder ons:
  Minimumleeftijd voor het grasmaaien: 18 jaar

 5. [5] Lichaamslengte : 10 is beter! 1.50 lang, dan grasmaaien tot 15cm hoogte, daarna boete per mm af te rekenen! KASSA!

 6. [6] Bingo!:)
  En al dat losgemaaide gras… verplichte grasboekhouding? Per kilo afrekenen?

 7. Ha, en wie betrapt wordt op overtreden van de wet, wordt veroordeeld tot 100 uren gemeenschapsdienst op de plantsoendienst van de gemeente: gras maaien 😉

 8. [4] Dat valt binnen geen enkele definitie van "werken"!

  Niets aan de hand dus voor hen.

 9. wat een onzin zeg! ga eens over nuttige zaken debateren, over de vervuiling van de vliegtuigen bv die elke dag tonnen aan kerozine de lucht in spuiten, en dat is wel normaal, daar hoor je niemand over terwijl schiphol mag uitbreiden raar toch, en wij maar bezuinigen he

 10. Hmmmmm, hier hebben we ook nog een kettingzaag…… Een echt levensgevaarlijk apparaat als je niet weet waar je mee bezig bent, en bovendien weigert de uitgebreide veiligheidsinstructie die de fabrikant bij het apparaat voegt te lezen….. Bovendien loopt ie op tweetakt, en maakt dat oh zo heerlijke tweetakt geluid, vinden de milieufrikjes natuurlijk ook uit den boze.

 11. [12] Jou artikel (de opening van deze categorie): "Fietsen? Verbieden!" was minstens even hilarisch. Misschien kan je uit die drogredeneringen een soort eigentijds "Woordenboek van pasklare ideeen" uit samenstellen. (Hoewel het oorspronkelijke van Flaubert nog steeds actueel is.)
  Fietsen – Moet verboden worden. Er zijn ziekenhuizen vol slachtoffers, men komt te laat op het werk en je krijgt er aambeien van.
  Grasmaaimachines – De buren hebben er een, de wereld gaat eraan ten onder. Alleen voor boven de 18.

 12. En dan hebben we het nog niet eens over het grote aantal slachtoffers van de val van een trap…. Kortom, trappen moeten ook verboden worden.

 13. [10]

  eeehhh, zijn wij soms verdwaald ‘opisop’?

  zouden wij niet beter op de GL-site gaan discussieren over het bedreigde milieu en de uitwassen van het kapitalisme?

  overigens heeft de huidige regering helemaal niets bezuinigt. was het maar waar!! kabinet balkellende heeft alleen maar MEER uitgegeven dan de vorige regeringen. maar daar hoor je nooit iemand over, om jouw spreuk maar eens te gebruiken.

Comments are closed.