Politici zeggen:”Dat maken wij wel uit!”


Atzo NicolaÏ: “Nederland moet in kerngroep”

Teleurgesteld, maar niet verbaasd, hoorde ik vanochtend in het NOS-nieuws dat Atzo NicolaÏ wil dat Nederland ook bij de “kerngroep” van voortrekkers in de EU gaat horen.

Gisteren vermeldden we dat Prodi, het ex-hoofd van de EU-Commissie, in de EU een kerngroep wil vormen die nog sneller gaat centraliseren dan de rest.
Zie: “Goed nieuws”: www.vrijspreker.nl/blog/ind…

Wij zien in die kerngroep van “andere landen een Kans “voor Nederland om uit die EU te stappen, maar geloven niet dat politici dit kunnen zien. De eerste berichten bevestigen dat al.
Atzo Nicolaï (VVD) *) begint al beleefd te jengelen:
“Staatssecretaris Nicolaï vindt het voorstel van Romano Prodi voor een kerngroep van EU-landen onduidelijk.” Nicolaï zei in het NOS Radio 1-Journaal dat Prodi op het verkeerde spoor zit.

Diplomatieke kanalen worden geopend en er wordt gebedeld of “wij” toch ook mee mogen doen. Het bericht ging (uiteraard) gepaard met weer een halve waarheid/leugen.
Er werd bij opgemerkt dat Nederland toch bij de eerste 6 oprichters van de EU was, en dus nu recht heeft om sneller geïntegreerd te worden.
De onjuistheid is dat Nederland bij de oprichters van de EEG was. De Europese ECONOMISCHE Gemeenschap. Deze club was puur ECONOMISCH gericht en heeft ook veel goeds gedaan door het afschaffen van grenzen en andere handelsbarrières. Met de latere komst van de EU werd dit een Politieke Unie. Toen hebben de politici de Nederlandse onafhankelijkheid verkwanseld, waardoor de soevereiniteit van ieder individu nog meer onder druk gekomen is.
Het feit dat Atzo onmiddellijk reageert op wat een aankomend Italiaans premier voorstelt, zegt al genoeg.

Wij staan er bij en kijken er naar!
Wie heeft ideeën over wat we nog meer kunnen DOEN tegen deze nare ontwikkelingen?

———————————————————–
*) Atzo werkt ook langs andere wegen om “Nederland” in de EU te lijmen. Hij verdiende onder andere daarvoor onlangs de Vrijspreker Award Politicus van de Week:
www.vrijspreker.nl/blog/?it…

11 REACTIES

 1. Ik heb geen idee.Maar wel beangstigend als het volk nee wil en er niets mee gedaan word.
  Ze hebben het konstant over ‘democratie’, althans als het hun uitkomt natuurlijk!
  Als ik rijk was, dan zou ik dit jaar nog emigreren naar een ver land.

 2. Allereerst de VVD waarschuwen (dat is de partij van Nikolai) dat ze het bij de komende verkiezingen kunnen schudden als ze een Eurofiele partij blijven. Kijk deze partij is opgesplitst in drie stromingen: een stroming is socialistisch (Dijkstal, De Grave), een tweede is corporatistisch (Wiegel, Bolkestein, Nikolai) en een derde, een kleine minderheid is liberaal en wellicht zelfs klassiek-liberaal (Edwin ter Haar, Hirsi Ali).

 3. [2]
  Heel goed, Albert. Maar hoe ? Nu ene Rita van de verkiezing van de fractievoorzitter een bezopen poppenkast heeft gemaakt en zielig doet, nu ze in de Kamer al drie moties van wantrouwen tegen zich zag ingediend ? Die partij heeft geen -lijn en geen -bestuur.
  Groet, Harry

 4. Op zich is de EU natuurlijk wel voortgekomen uit de EEG.
  Maar wat dan nog. Het is natuurlijk een onzinnig argument. Alsof je "na zoveel jaar ervaring" (als een ambtenaar op een minsiterie) recht hebt op een bevordering of zoiets.
  Dat is natuurlijk onzin.
  Als er een kerngroep komt, dan moeten daar maar degelijke criteria voor gehanteerd worden maar dat iemand "er al lang bij is", is m.i. toch wel het laatste wat zou moeten meetellen.
  Maar misschien is er al wel een kerngroep?
  Binnenin de 6 oprichterslanden was er toch een club van 3 die al lang daarvoor samenwerkte: de Benelux.
  Zo bekeken is de EUR-6 dus niets anders dan een uitbreiding van de Benelux met nog eens 3 landen.
  De echte harde kern: dat zijn "wij".
  Zo, laten we dat eens in Prodi’s gezicht wrijven.

  Ach ja en daarvoor bestond al de BLEU (Belgisch Luxemburgse Economische Unie) die al gezamenlijke import/export statistieken had en 1 munteenheid – a.h.w. de voorloper van de Euro. Iets waar de luxemburgers overigens niet blij mee waren toen begin jaren ’80 Belgie de BEF/LUF devalueerde t.o.v. de DM de NLG etc.
  Gek dat niemand uit die onaangename les geleerd heeft.

 5. Niet in paniek raken door uitspraken van een incapabele italiaanse rooie rakker,je kan altijd nog Wilders stemmen. Italie is instabiel heeft een enorm pensoen tekort en is corrupt als de neten(zo zegt Wouter dat)Mooi land maar er moesten geen Italianen wonen.

 6. [6] Ik raad aan: een land dat minstens zes uur vliegen hiervandaan ligt.

 7. Een uitermate goed voorbeeld van waarom ik als libertarier vind dat stemmen en andere deelnames aan de democratie juist tegenovergesteld werken, las ik vandaag op teletekst:

  104 Teletekst di 18 apr
  ***************************************
  Nicolaï blij met animo EU-enquête

  ***************************************
  ` Staatssecretaris Nicolaï van Europese
  Zaken is blij verrast dat veel mensen
  via internet hun mening hebben gegeven
  over de Europese Unie.Het gaat om bijna
  100.000 reacties terwijl de bewindsman
  had gerekend op enkele tienduizenden.

  Hij spreekt in de Volkskrant van een
  overweldigend aantal.Het kabinet wilde
  met de internetenquête peilen hoe de
  Nederlanders nu denken over de EU na de
  verwerping van de Europese grondwet.Er
  was vooraf scepsis over,zei Nicolaï.

  Na de voor het kabinet mislukte enquête
  werd ervan uitgegaan,dat Nederlanders
  even genoeg hadden van Europa.De site
  is de afgelopen nacht gesloten.
  ***************************************
  volgende nieuws financieel sport

  Met andere woorden: hou je verre van deelname aan het democratisch proces, zowel met stemmen als met enquetes en referenda, tenzij je medeplichtig wil zijn aan de terreur van de staat.

 8. als ‘ze’ turkije nou even versneld lid maken kunnen ‘ze’ die ook tot de kerngroep rekenen en ervoor kruipen als dhimmihonden.

 9. [3] Met of zonder Verdonk, ik stem nooit op de VVD. Vroeger heb ik dat wel gedaan voordat ik erachter kwam dat deze partij net zo collectivistisch is als alle andere.

 10. Ach, Verdonk… ze heeft helemaal niets, dat is het allerzieligste. Ze voert de maatregelen van Cohen uit & dat was het wel. Als haar partij daar de komende maanden niet doorheen valt…

  Ach, kerngroep… moeten ze vooral doen. Dat wordt denk ik dan een soort Groot Franco-Germanije. Italië voegt daar niks toe. Ons komt het vanzelf heel goed uit. Alle niet-kerngroep lidstaten (waarom niet inclusief Turkije) worden eigenlijk "gedegradeerd" tot de EVA. Of soortgelijke status. Oh, wat erg! Deed ex-voorzitter professor hansworst maar meer van zulke voorstellen; je zou hem er een lintje voor geven… 🙂

Comments are closed.