Ze verbergen dat niet eens.
Je laat je dus belazeren.


In een vergadering te Lanaken afgelopen donderdag en vrijdag heeft de Europese Commissie zich enthousiast achter een Frans voorstel geplaatst:

Het afschaffen van vetorechten van de EU-landen.

Zie hier weer een van onze voorspellingen waar worden. Eerst proberen de politici het volk te lijmen met de geruststelling dat we zelf nog altijd over onszelf mogen beslissen en na enige tijd wordt die mogelijkheid weer uitgehold.

Zonder die veto’s krijgt de centrale Commissie natuurlijk al weer meer macht. En ieder individu minder!
Ze zeggen dat ook zelf; dan kunnen we meer doen.
Om te beginnen zouden de veto’s weg moeten op gebieden als justitie en politie en “regels om werknemers te beschermen”. Dat is het gemakkelijkste om aan de massa’s te verkopen.
Uiteraard volgt daarna de rest.

De politici zitten deze politiek te bedrijven mede met het oog op 2007. Dan is het 50 jaar geleden dat het Verdrag van Rome, de oprichting van de Europese Kolen en Staal Gemeenschap, tot stand kwam.
Bovendien zijn er in 2007 verkiezingen in Nederland en Frankrijk, net de twee landen die de EU-Grondwet (voorlopig) gestopt hebben. Dit zijn voor de politici belangrijke mogelijkheden om weer stappen verder te komen. Angela Merkel, de Duitse kanselier, heeft 2007 op het oog om de EU-grondwet nieuw leven in te blazen.

Bij deze politiek hoort ook dat de politici de “juiste woorden” gebruiken en woorden die bij de burgers negatief zouden kunnen over komen, moeten vermeden worden.
De Commissie zal een praatstuk maken voor de vergadering van stamhoofden in juni. Dit stuk wordt verwacht op 10 mei. Zeker zal daarin het subsidiariteitsbeginsel geroemd en benadrukt worden, en ondertussen behoedzaam de macht van Brussel vergroot.

Let goed op. Zorg dat je door hebt wat ze echt willen. Zorg dat je niet hoort bij de grote massa die zich vrijwillig laat belazeren.

13 REACTIES

 1. Maakt het nog iets uit of de kleine groep het door heeft of niet? Juist omdat de grote massa zich laat voorliegen, gebeuren dit soort dingen juist. "the unaware are unaware that they are unaware"(Merril jenkins)

  "The unaware are unaware that they are unaware"( Merril jenkins)

  Is het al niet te laat, daar de grote massa zich wel laat belazeren? Wat kan een te kleine groep mensen die het wel door hebben nu nog doen?

 2. Oeps, De eerste reactie plaatsen ging mis, dus nog een keer geprobeerd. Dit ging dus mis. Ziet er vreemd uit zo, haha.

 3. [1] "Maakt het nog iets uit of de kleine groep het door heeft of niet?"

  Ja, ik denk dat het "alles" kan uitmaken. Hele grote bedrijven en wereldveranderingen zijn met één persoon begonnen.
  Vanuit een kleine kern kunnen we het lichtje van de vrijheid brandend houden, en verder uitbreiden tot een succesvol vuur!
  De moraliteit zal op den duur zeker winnen.

 4. [3] Hub, ik wil niet negatief doen, maar is tegen de tijd dat moraliteit zal winnen, al niet veel kwaad geschied?

 5. [4]
  Monique,
  Mag ik het omkeren ? Zou je het moreel gesproken juist vinden, wanneer die enkelingen, die zich niet willen laten kisten het mes maar in het varken laten zitten, de boel als gedweee slaven helemaal naar de gallemiese laten gaan en achteraf het verwijt krijgen, dat zij hun mond maar eerder open hadden moeten doen ?
  Groet, Harry

 6. [5] Harry, nee absoluut niet. Maar ik merk dat veel mensen, ook om mij heen, wel duidelijk zien wat er zoal in Europa gebeurd en daar de mond vol van hebben dat het niet kan enz.enz. maar als je dan het idee oppert oma er iets aan te doen, of de vraag stelt of ze er iets tegen willen doen, dan geven ze niet thuis. De meesten hoor je zeggen: ach, wat heeft het voor zin? Ik zelf ben van mening dat je juist constant je ogen en je oren open moet houden. Het gaat wel om mijn leven en mijn vrijheid. Ik ben bereid om daar iets voor te doen, maar veel mensen dus niet meer. Daarom vraag ik me af, zijn er al niet te veel mensen "gehersenspoeld"
  Groet van Monique

 7. [6] De meeste mensen zijn lafaards Monique. Of lafaards? Zeer velen zitten tot over de nek in de hypotheek of andere verplichtingen. Nog een paar kleine kids erbij, echtscheidinkje, sorus genoeg dus. Het laatste wat men daarom wil is ‘opvallen’. Bang om ‘verstoten’ te worden uit de socialistische groep. Elk risico vermijden. Tja, totdat er weer een PF-type opstaat. En wat die dan weer wil? Zodra mensen denken dat ze niet alleen staan ‘durven’ ze immers pas weer een klein beetje mee te schreeuwen. Het is daarom van het grootste belang dat wij in elk geval onze boodschap blijven uitschreeuwen Monique.

 8. [8] Sander:
  Het is wel zo dat veel mensen zo hun eigen sores hebben, maar toch, met alle respect, ik vind dat een slap excuus. Ieder huisje heeft zijn kruisje, misschien heb ik ook wel zoveel sores waar je U tegen zegt. Misschien jij ook wel. Juist daarom, als je zo het één en ander meemaakt, weet je hoe waardevol vrijheid is. Juist daarom is het zo belangrijk om er voor te waken dat dat beetje vrijheid wat je nog hebt, te koesteren en te bewaken. Hoe meer sores ik op mijn bord geschoteld krijg, hoe meer ik bewust ben dat ik niet anders kan dan blijven knokken. Wellicht heb je gelijk, en zijn de meesten lafaards. Als ik in de put zit, ga ik niet bij de pakken neerzitten, maar ik stapel ze op om uit die put te kunnen klimmen.
  Ja, de meeste mensen zullen bang zijn om verstoten te worden. Misschien is dat het onderscheid tussen de mensen, en behoor ik tot diegene die dat stadium al gepasseerd is. Ik weet het niet, kan ook niet in de gedachten en beweegredenen van anderen kijken. Gelukkig maar.
  En ja, dan moeten wij die boodschap maar blijven uitschreeuwen….

 9. [6] [9]
  Monique,
  "Daarom vraag ik me af, zijn er al niet te veel mensen "gehersenspoeld".

  Er zijn inderdaad veel mensen "gehersenspoeld". Maar "te veel" voor wát precies ? De meeste mensen hebben absoluut geen consistent wereldbeeld. Maar dat is ook precies de bedoeling van de meeste politici: de mensen in verwarring brengen en laten.

  Tegen dit probleem lopen dan ook de meeste libertariers / klassiek liberalen op. Hun omgeving is indolent geworden. Stuurloos.

  Maar misschien zijn sommigen stap voor stap telkens een beetje te deprogrammeren door ze eens een slimme vraag te stellen over een probleemstelling waar ze een oplossing voor zoeken ?

  (Wat mij betreft, begint het allemaal bij de notie, dat belastingheffing en subsidiering door de overheid immoreel is.)

  Of misschien is iemand geinteresseerd in een bepaald onderwerp, waarover op libertarian.nl of een andere libertarische site is gepubliceerd. Laat hem/haar dan een bepaald artikel lezen en vraag om commentaar ?

  Er is mogelijk ook nog wel een ander recept voor, dat gelijktijdig kan worden toegepast: als je iemand kent, die aan dezelfde soort zorgen uiting geeft als jij, is het denk ik van belang, dat je elkaar geregeld opzoekt en het niet alleen hebt over sociaal-maatschappelijke zaken, maar dat je ook samen andere dingen doet. Bijvoorbeeld koken, samen eten, uitgaan, whatever.

  Daarnaast zou je kunnen proberen je agenda vol te plannen met -naast te gaan Vrijspreken- ook te gaan netwerken op dit gebied. Bij gelegenheid af en toe even voor de draad komen en de ander losweken. Een tikkeltje assertiviteit hoort zeker bij de beleving en verspreiding van de vrijheid. Probeer er een beetje een leuke sport van te maken.

  Bij al dit soort activiteiten is ook de levensfase van belang: hoe jonger, hoe toegankelijker iemand is. Daarom is het het "makkelijkst" met jongeren te beginnen, zonder je op te dringen natuurlijk.

  Maar verwacht niet teveel, dan kan het ook niet tegenvallen.

  Sorry, het zijn maar enkele tips. Ik sta hier zeker niet te preken. Je moet het zelf van persoon tot persoon en van situatie tot situatie bekijken.
  Groet,
  Harry

 10. [10] Harry:
  Bedankt voor de tip. Ik vind zeer zeker niet dat je aan het preken bent, integendeel. Weet je, ik spreek en handel vanuit mijn gevoel en ik merk dat veel mensen daar niet mee om kunnen of weten te gaan. Dat bedoel ik met teveel gehersenspoeld. Het is alsof men vergeten is wat hun, noem het maar "oergevoel" is. Het merendeel van de mensen zijn niet stuurloos, maar zijn vergeten hoe het is om zelf het roer in handen te hebben, zonder daarbij de ander niet te respecteren. het is alsof dat bij de mensen niet meer samen kan gaan. Toen ik een jaar of 20 was had ik het gevoel dat ik de mensen moest gaan vertellen wat ze zelf zijn en wat de waarde van vrijheid is. Maar dat werkt niet op die leeftijd, omdat je de dingen niet in perspectief ziet. Daarom vind ik dat je gelijk hebt wat jongeren betreft. Zij staan ontvankelijk voor de boodschap die je uit wilt dragen.
  Vanzelfsprekend zonder jezelf op te dringen, we spreken toch over vrijheid?
  Ik verwacht niets, ik kan alleen maar hopen. Ben positief van aard, dus dat komt wel goed.
  Bedankt voor je tips en je toffe reactie Harry.
  groeten van Monique

 11. Daar gaat het (Belgisch/Luxemburgs/Oostentijks) bankgeheim.
  Mark my words.

  Misselijke groeten,
  M

 12. Ik wilde bovenstaande verifieren maar kan in het Nederlands hier bijna niks over weervinden. Een engelse zoekactie leverde dit resultaat op, http://euobserver.com/9/21439 en bevestigd inderdaad dat Frankrijk af wil van het vetorecht, op een aantal punten.

  "The French government has tabled fresh proposals to break the EU’s constitutional deadlock, pleading for an end to national vetoes in justice and police cooperation and workers’ protection rules. "

  Ongelooflijk, en nog ongelooflijker dat we hierover in de Nederlandse media niks horen.

  Goed bezig, ga zo door vrijspreker.

Comments are closed.