- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Je wordt belazerd waar je bij staat

Ze verbergen dat niet eens.
Je laat je dus belazeren.


In een vergadering te Lanaken afgelopen donderdag en vrijdag heeft de Europese Commissie zich enthousiast achter een Frans voorstel geplaatst:

Het afschaffen van vetorechten van de EU-landen.

Zie hier weer een van onze voorspellingen waar worden. Eerst proberen de politici het volk te lijmen met de geruststelling dat we zelf nog altijd over onszelf mogen beslissen en na enige tijd wordt die mogelijkheid weer uitgehold.

Zonder die veto’s krijgt de centrale Commissie natuurlijk al weer meer macht. En ieder individu minder!
Ze zeggen dat ook zelf; dan kunnen we meer doen.
Om te beginnen zouden de veto’s weg moeten op gebieden als justitie en politie en “regels om werknemers te beschermen”. Dat is het gemakkelijkste om aan de massa’s te verkopen.
Uiteraard volgt daarna de rest.

De politici zitten deze politiek te bedrijven mede met het oog op 2007. Dan is het 50 jaar geleden dat het Verdrag van Rome, de oprichting van de Europese Kolen en Staal Gemeenschap, tot stand kwam.
Bovendien zijn er in 2007 verkiezingen in Nederland en Frankrijk, net de twee landen die de EU-Grondwet (voorlopig) gestopt hebben. Dit zijn voor de politici belangrijke mogelijkheden om weer stappen verder te komen. Angela Merkel, de Duitse kanselier, heeft 2007 op het oog om de EU-grondwet nieuw leven in te blazen.

Bij deze politiek hoort ook dat de politici de “juiste woorden” gebruiken en woorden die bij de burgers negatief zouden kunnen over komen, moeten vermeden worden.
De Commissie zal een praatstuk maken voor de vergadering van stamhoofden in juni. Dit stuk wordt verwacht op 10 mei. Zeker zal daarin het subsidiariteitsbeginsel geroemd en benadrukt worden, en ondertussen behoedzaam de macht van Brussel vergroot.

Let goed op. Zorg dat je door hebt wat ze echt willen. Zorg dat je niet hoort bij de grote massa die zich vrijwillig laat belazeren.