Dit lezen we op het NOS nieuws.

De veiligheidssituatie in Uruzgan is “aanzienlijk verslechterd”.
Dat schrijft het kabinet aan de Tweede Kamer.

Het lijkt net alsof ze daar nu pas achter komen. In verschillende berichten op de Vrijspreker hebben we dat al veel eerder gesignaleerd. En zij wisten het zelf ook wel. “Volgens de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst zijn er sinds begin februari meer aanslagen en hinderlagen van talibanstrijders” en Henk Kamp, de minister van oorlog schrijft aan de Tweede Kamer dat:” Eind 2005 bleek dat de Taliban steeds beter gecoördineerd te werk ging”.
De voornaamste dreiging voor het optreden van de Nederlandse militairen bestaat volgens de bewindsman uit bomaanslagen, zelfmoordaanslagen en aanvallen op helikopters.

De logische oplossing? Thuis blijven en niet naar toe gaan. Immers door die grotere onveiligheid komt er van het “wederopbouwen” natuurlijk helemaal niets terecht.

De overheids oplossing: .”Het kabinet denkt dat er meer militairen nodig zijn: maximaal 1600 in plaats van 1400.”
Met het woord “maximaal” heb ik dan ook nog moeite, ik denk eerder dat om een grotere veiligheid te garanderen, dit “minimaal” zou moeten zijn. Met hoe meer je bent, hoe veiliger toch?
De Bond voor Defensiepersoneel bevestigt dat:” De bond vindt het verstandig dat het kabinet meer militairen wil sturen.”

9 REACTIES

 1. "De logische oplossing? Thuis blijven en niet naar toe gaan."

  Toch ben ik blij dat de Geallieerden die ons van de nationaal SOCIALISTEN bevrijd hebben er anders over dachten. :-p

 2. [3]
  James McNamara,

  Dan moet je toch je geschiedenisboeken eens afstoffen. Het waren Japan en Duitsland die de oorlog verklaarden aan de Geallieerden, niet andersom. En ik denk ook niet dat de Britten en Amerikanen zaten te wachten op een Europa dat in z’n geheel "bevrijd" zou zijn door de eveneens geallieerde Sovjets. Eigenbelang dus. Als Nederland ten oosten van Duitsland had gelegen, waren we net zo "bevrijd" geweest als de Polen en andere Oost-Europeanen. Of de gesneuvelde Amerikaanse en Britse militairen zo enthousiast waren voor de bevrijding van een ver subcontinent dat al socialistisch en nationalistisch was tot op het bot vóórdat het door Hitler werd bezet, en daarna ook grotendeels zo is gebleven, is maar de vraag.
  Overheden bevrijden in het algemeen nooit andere landen uit de goedheid van hun hart.

 3. [6] De soldaten die vochten en het thuisfront van die soldaten die niet "De logische oplossing? Thuis blijven en niet naar toe gaan." zeiden.

Comments are closed.