Je kon er op wachten: in het nieuwe zorgstelsel betalen mensen meer dan met het oude, dus moet de koopkracht ‘gerepareerd’ worden. Zo blijft de politiek lekker bezig. Eerst pakken ze je geld af (belasting) vervolgens bieden ze daarvan een sigaar uit eigen doos aan (gezondheidszorg), als blijkt dat de sigaren niet aan te slepen zijn, worden ze niet meer uitgedeeld, maar moeten ze gekocht worden (nieuw stelsel) en als blijkt dat mensen dan geld kwijt zijn aan sigaren, worden die mensen daarvoor gecompenseerd met… een nieuwe sigaar uit eigen doos (koopkrachtreparatie).

Dit alles onder het mom van ‘marktwerking’, en normen en waarden natuurlijk…

8 REACTIES

 1. Goed gezien Martin ! Het zou natuurlijk het meest voor de hand liggen die zorgwet onmiddellijk af te schaffen, maar dan wordt al te duidelijk dat de Haagse kleuterklas al die tijd voor niets aan de nieuwe wet heeft zitten froebelen.

 2. tijd voor:
  flat tax & afschaffen van alle subsidies en aftrekposten

  Kunnen er zo een hoop amtenaren uit

 3. Uitstekend weergegeven hoe de politiek werkt:
  Creeer een probleem, suggereer dat jij het dan wel oplost (met sigaren uit eigen doos).
  Dan ontstaat er gegarandeerd een nieuw probleem, en dan herhaal je je spel.
  Ondertussen goed aan je eigen image van "oplosser’ sleutelen en dan maar hopen dat het gemene volk weer op je stemt.

 4. Laten we niet ondankbaar zijn, een euro per week is toch echt de moeite waard!!!!Anne

 5. [3] …en dan maar hopen dat het gemene volk weer op je stemt."

  Zo is het Hub, en helaas, dat laatste doet dat volkje dan ook…

 6. [4] Tsja, het is maar hoe je het bekijkt: eerst nemen ze je elke maand zeg maar 500 Euro af en dan geven ze je er 1 terug en dan zeg je: "dankuwel". Ik zou zeggen: "En waar blijven die andere 499"?

 7. Met de oorspronkelijke geest van de zorgwet was ik het volmondig eens, een ieder sluit zelf een zorgverzekering, en betaalt daar zelf de premie voor. Maar toen kwam de socialist hoogervorst met nivellerende maatregelen als de zorgtoeslag, en de inkomensafhankelijke heffing. Toen dat duidelijk werd sprong ook direct de premie omhoog, eerst werden we blij gemaakt met slechts ¤ 600,– …… Het had zo mooi kunnen wezen, ieder die zelf bepaald hoe hij verzekerd wil zijn…. Maar de overheid wikt en beschikt, en stelt vast, gij zult een door ons voorgeschreven verzekering afnemen, wij bepalen wat U daarvoor betaalt, en we bepalen of U wel genoeg betaalt…. Zum kotzen gewoon. Ja, ik ben ook tegen de huidige vormgeving van de zorgverzekering, maar wel om heel andere redenen dan de gemiddelde rooie rakker. Die overigens nog te stom is om te begrijpen dat die zorgverzekering nog veel meer tegemoet komt aan het ideaal van de socialistische heilstaat dan het oude stelsel, waarin overigens de particulier verzekerde ook al werd afgeperst met een heffing van ¤ 600,– per jaar, om in de bodemloze put van de gezondheidszorg voor de profiteurs en de klaplopers te storten.

 8. [6] Spy, de 52 euro is al weer ingehaald door de hogere gasrekening vanwege dit gure klimaat; het gemiddelde gezin moet sowieso al weer 80 euro meer betalen.En dan hebben we het nog niet over de prijsverhoging van juli, immers gekoppeld aan de olieprijzen van 74 dollar per vat.Dat worden weer een heleboel afsluitingen komende winter.De ombudsman heeft gelijk, de burger bungelt onderaan op het prioriteitenlijstje van de regenten.Zou een regering niet allereerst het welzijn van haar burgers op het oog moeten hebben en dan pas berekenen hoeveel ieder kan bijdragen? Anne

Comments are closed.