Vandaag kwam ik drie berichten in de media tegen waaruit duidelijk blijkt dat de zorg van de overheid en de gemeenten, niet de zorg betreft voor het welzijn van de burgers, maar uitsluitend de zorg voor het vergroten van eigen inkomsten.

Kabeltaks melkkoe gemeenten.
Gemeenten hebben een nieuwe melkkoe ontdekt; de precariorechten voor kabels en leidingen van nutsbedrijven. Het aantal gemeenten dat deze verkapte belasting heft, is de afgelopen twee jaar verviervoudigd, zo blijkt uit een onderzoek van het CDA Tweede-Kamerlid R. Knops. Het gaat volgens hem om ¤ 40.000.000,00 die jaarlijks in inmiddels 28 gemeenten, vooral in het westen van het land, wordt geïnd.
Gemeenten vragen precariorechten van nutsbedrijven die kabels of leidingen hebben liggen. Dat loopt soms op tot ¤ 3,50 per strekkende meter, terwijl de gemeente daar volgens Knops geen enkele prestatie tegenover stelt. “Dat is wel een heel gemakkelijke manier van belastingheffing”, vindt de christen-democraat. De heffing die de gemeenten aan de nutsbedrijven opleggen, wordt volgens Knops direct doorberekend aan de klanten, de burger dus. Als Knops bedoeld met wat hij stelde over de prestatie, dat tegenover elke belastingheffing het doel van deze heffing duidelijk gesteld moet worden, dan stel ik voor om alle doelloze belastingheffingen, zoals bijvoorbeeld loonbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting direct af te schaffen.
Één ding schijnt hem echter wel duidelijk te zijn, dat uiteindelijk de burger betaalt.

Ozb Amsterdam stijgt met 50 percent.
Amsterdamse huiseigenaren kunnen een verhoging van de onroerend zaakbelasting (ozb) tegemoet zien. De nieuwe bestuurscoalitie (PvdA en Groen Links) onderzoekt of het tarief kan worden opgetrokken naar het landelijk gemiddelde. Dit betekent een stijging van 53 procent. Om het onnodig autogebruik en de vervuiling verder te verminderen wil dit nieuwe bestuurscollege het parkeertarief verhogen naar ¤ 5,20 per uur.
Hier ziet u vast een voorproefje van hetgeen er gaat gebeuren als in 2007 de PvdA gaat regeren.

Tuinders willen compensatie voor hoge gasprijzen.
Door de hoge gasprijzen zijn vele tuinders in financiële problemen gekomen.
De woordvoerder van de LTO zei; dat de politiek in Den Haag moeten inspringen om faillissementen te voorkomen.
Met andere woorden hij verwacht van Den Haag dat de tuinders financieel gesteund gaan worden. Deze woordvoerder geeft te kennen dat hij het werkelijke probleem niet kent, of durft te onderkennen, want anders had hij Den Haag gevraagd om die 43 percent belasting, die per kubieke meter gas geïnd wordt, te laten vervallen. (Deze belasting bestaat uit energiebelasting en BTW.)
Ook zou hij aan Den Haag hebben kunnen vragen; waarom hebben jullie de gasprijs aan de olieprijs gekoppeld? Het zijn tenslotte twee totaal verschillende energiedragers, met verschillende productieprocessen. De gasprijs stijgt dus met de olieprijs, terwijl de productiekosten niet zijn toegenomen.
Om meneer Knops te citeren: wat is de prestatie die de overheid hier tegenover stelt.
Ook heb ik noch Groen Links noch de SP, die zeggen op te komen voor de zwakkeren in de samenleving, tegen deze belastingheffing horen ageren, integendeel zij hebben ook met deze energiebelasting ingestemd.
Al deze belastingen (energiebelasting en BTW) worden afgeschaft, dan scheelt dat per huishouden tussen de 500 en 1000 euro per jaar.
Maar ja dan maak je mensen onafhankelijker.

11 REACTIES

 1. Dit lijkt wel een geintje wat ze willen.
  Er moet godverdomme ingegrepen worden tegen die regerende partijen van nu. Ze helpen ons allemaal naar de klote.
  Waarom pikken we het langer en stemmen we nog als makke lammetjes? We moeten onze stem laten horen en dat is een grote schoonmaak van heel de eerste en tweede kamer.
  Die "trut" Beatrix doet geen klote voor het volk. Zij hoort op te treden en haar volk te beschermen en niet uit te buiten + manipuleren.

 2. [2] Het zijn Beatrix’ lakeien die de belastingen verhogen. Ironisch genoeg lijkt vooral links begaan met de belangen van de oranjes, hoewel men anders beweert. Omgaan met ‘het volk’ doen de oranjes alleen bij propaganda gelegenheden als koninginnedag.
  Overigens zie ik weinig verschil tussen links en rechts, links zorgt voor nieuwe uitzuig-wetten, nadat rechts het controle apparaat op ontlopen van die wetten heeft uitgebreid. Beide politieke ‘stromingen’ zijn de vijanden van de burgers en vrijheid in NL, niet de vrienden. Vooral dat laatste lijkt men in het algemeen niet zo te beseffen, niet in de laatste plaats dankzij alle leugens in de media.

 3. [2]
  Hee een andere Geert. Welkom!
  Om misverstanden te voorkomen zal ik voortaan door "het leven" gaan als Geert W.

  Groet,
  Geert W.

 4. Ik gun het ze in Amsterdam van harte. Ik hoop dat met name allochtonen die op de PvdA hebben gestemd zwaar de dupe worden van de lastenverhogingen, dan zijn deze mensen wellicht voorgoed genezen van de linkse kanker.
  Ik was mij gisteravond wat nader aan het verdiepen in de VVD, de feitelijk socialistische partij in een liberaal jasje. Hoewel er heel wat op de VVD aan te merken is zou de VVD vermoedelijk niet de OZB zo drastisch verhogen, evenals de parkeerheffingen. Ik meen zelfs ergens gezien te hebben dat de VVD staat voor het afschaffen van de diefstal-OZB, wat gewoon neerkomt op het afpersen van mensen die het gewaagd hebben persoonlijk het grootste risico in hun leven te nemen door het kopen en financieren van een huis. Stemmen staat hier zwaar ter discussie, aan de éne kant tref je de mening dat stemmen een legitimatie voor een maffia-schrikbewind is, onwillekeurig ging ik de huidige nederlandse politieke praktijk vergelijken met de maffia, de partijen zijn gewoon de "famillies", de premier is gewoon de Godfather, de ministers de Consiglières, en de ambtenaren gewoon de wise guys. Aan de andere kant kun je met stemmen, bijvoorbeeld op de VVD of Geert Wilders meehelpen te voorkomen dat links het in dit land voor het zeggen krijgt.
  Democratie? Gewoon een vorm van dictatuur, waarin nog steeds mensen hun persoonlijke vrijheden met voeten worden getreden.

 5. [6] Daar ben ik ook héél benieuwd naar! In het geval het zo is, ga ik namelijk zo veel mogelijk Geert-reakties uit het verleden nog eens extra kritisch lezen!!! 🙂

 6. [6] [7]
  Ja ik ben DE Geert W.
  Echter niet de Geert W. die u waarschijnlijk bedoelt. Een (ongelukkig?) toeval wil dat ik voornaam en de eerste twee letters van mijn achternaam deel met een beruchte politicus.
  Zoals onze voornamen overeenkomen ben ik het met hem eens betreft economische vrijheid en inkrimping van overheid, maar zoals onze achternamen verschillen ben ik het niet met hem eens betreft inperking van persoonlijke vrijheid.

  Ik kan men indenken dat jullie teleurgesteld zijn, maar Saartje ik nodig je uit om mijn reacties inderdaad kritisch te blijven lezen. Misschien leer ik er nog iets van!
  😉

  Groet Geert.

 7. [8] Oh, gelukkig ben je gewoon Geert W. en niet DE Geert W.! Dat bespaart me een heleboel gezoek naar vorige reacties van je.
  Ik ben het helemaal eens met je verklaringen van je voor- èn achternaam. Wat dat aangaat zou ik wel willen dat DE Geert W. deze site regelmatig zou bezoeken. Kan hij nog aardig wat van opsteken en hopelijk zìjn achternaam, qua jouw verklaring, wat meer in overeenstemming met de jouwe brengen! 🙂

 8. [2]Beste Geert, als je Huis meer dan l00 miljoen kost (llx zoveel als de belgen,die dus nog zo dom niet zijn en ja gratis woont, en je landgoederen worden onderhouden op kosten van de burger, als je als jubileumgeschenk met veel poeha door het land reist om je te laten bejubelen,en op je verjaardag niet eens op een gebakje trakteert (zoals onze eigen goede moeders als eerste deden) hoe kun je dan van die afgedwaalde tak duitsers iets verwachten.
  En wat de zogenaamde regering betreft, de ombudsman is er eindelijk achter: Op het prioriteitenlijstje van Balk en Zalm bungelen de burgers onderaan. Wij zijn dus compagnons van het land Zimbabwe,dat bungelt ook altijd onderaan.
  Toen ik gister hoorde dat de zich gristelijk noemende friezen Balk met zang en dans hebben binnengehaald in Ljouwert, werd het mij niet goed ten moede. Wij gaan een kamertje huren hier of daar en kopen een voordelig maar zeer riant vakantiehuis aan de andere kant van de grens.
  Zodra de Republiek wordt uitgeroepen keren wij weder.
  Vaarwel, Anne

 9. [2]Beste Geert, als je Huis meer dan l00 miljoen kost (llx zoveel als de belgen,die dus nog zo dom niet zijn en ja gratis woont, en je landgoederen worden onderhouden op kosten van de burger, als je als jubileumgeschenk met veel poeha door het land reist om je te laten bejubelen,en op je verjaardag niet eens op een gebakje trakteert (zoals onze eigen goede moeders als eerste deden) hoe kun je dan van die afgedwaalde tak duitsers iets verwachten.
  En wat de zogenaamde regering betreft, de ombudsman is er eindelijk achter: Op het prioriteitenlijstje van Balk en Zalm bungelen de burgers onderaan. Wij zijn dus compagnons van het land Zimbabwe,dat bungelt ook altijd onderaan.
  Toen ik gister hoorde dat de zich gristelijk noemende friezen Balk met zang en dans hebben binnengehaald in Ljouwert, werd het mij niet goed ten moede. Wij gaan een kamertje huren hier of daar en kopen een voordelig maar zeer riant vakantiehuis aan de andere kant van de grens.
  Zodra de Republiek wordt uitgeroepen keren wij weder.
  Vaarwel, Anne [2]

Comments are closed.