Bij het lezen van de ochtendkranten vielen mij twee dingen op: de incestueuze regentencircuits en het verschijnsel “oud-politici“.

Een groep oud-politici maakt zich opeens zorgen over de harde toonzetting in de discussie tussen Nederlanders en Islamitische vreemdelingen in het bezit van een Nederlands reisdocumentje (autochtonen en allochtonen in politiek correct jargon) en de dreigende tegenstellingen daartussen, alsof die tegenstelling er niet altijd is geweest. Deze oud-politici hebben daar een rapport over geschreven en dat vervolgens aan de voorzitters van de jeugdorganisaties van de politieke partijen aangeboden.

Waarom juist aan die, vraag ik mij af, kunnen die voorzitters daar iets aan doen of zo ? Hoe dan ? Worden ik en de rest van het volk nu ook geacht om ons de mening van functionarissen van de jeugdorganisaties van politieke partijen aan te trekken ? Wat mij betreft mogen die lui collectief mijn rug op.

Ook het verschijnsel “oud-politici” valt hier op. Deze worden per definitie als wijze mannen en vrouwen neergezet, met een heel veel gezag maar je hebt het hier wel over figuren als de volslagen idioot Dijkstal die als kamerlid voor de verkiezingen 10.000 extra agenten beloofde, vervolgens als minster er slechts 2000 van wist te maken maar via vernuftig rekenwerk wist aan te tonen dat die 2000 eigenlijk 10000 waren. Ook weet hij de lage opkomst bij verkiezingen aan het feit dat men zeer tevreden was over de politiek en het daarom niet nodig vond om te gaan stemmen. Verder heeft hij als minister van BiZa namens ons allen de buitenlanders hier hartelijk bedankt voor de geweldige cultuurverrijking die zij ons zouden hebben gebracht.

Wij hebben hier in Heiloo een prettige inrichting waar dit soort types liefdevol wordt verpleegd.

Dan de dubieuze ex-tolk Rabae die de staatskas jarenlang voor in totaal 100 miljoen heeft weten te plukken via zijn nietszeggende uitvinding het Nederlands Centrum voor Buitenlanders dat nooit iemand heeft vertegenwoordigd en voormalig minister Van Kemmenade, bekend van het gunstig bijgewerkte rapport waarin hij zijn kameraad Kok vrijpleitte van verantwoordelijkheid voor toestanden in ex-Joegoslavië.

Wat deze figuren gemeenschappelijk hebben is het feit dat ze alleen maar schade hebben aangericht en zelfs in het beschermende wereldje van de politiek totaal zijn mislukt. Rabae en Dijkstal hebben als lijstrekkers de verkiezingen voor hun partij smadelijk verloren en zijn via de achterdeur afgedropen terwijl Van Kemmenade o.a. mislukt is als minister van onderwijs en daar een enorme chaos heeft achtergelaten.

En nu worden deze types ons verkocht als Alwetende Staatslieden.

Verder stond er een berichtje over een onderzoek van de een of andere gesubsidieerde stichting die de multiculturele samenleving wil bevorderen en die er achter was gekomen dat Islamitische jongeren het zat waren dat Nederlanders volgens hun verkeerde ideeën hadden over de Islam en de Koran. Het resulterende rapport is aan burgemeester Cohen aangeboden.

Ook hier vraag ik mij af waarom juist aan hem, wat kan Cohen precies doen om de Nederlander aan de Koran te krijgen ? Wat mij betreft mag ook deze man mijn rug op.

En als laatste hebben we een burgemeester in het oosten des lands die zich zorgen maakt over boerderijfeesten in zijn gemeente, daar zouden namelijk vaak meer dan 50 mensen aan meedoen en daar is een vergunning voor nodig omdat anders de politie de veiligheid niet zou kunnen garanderen. Het lijkt mij dat die feestgangers dat niet van de politie vragen en dat dit weer zo’n kut-smoes is van de staat om zich dwingend met de privé zaken van mensen te bemoeien maar de betrokken burgemeester heeft met de politie een convenant gesloten dat die streng tegen dit kwalijke verschijnsel zal gaan optreden.

We zien in de drie genoemde gevallen dat de regenten angstvallig in hun eigen incestueuze wereldje blijven en alles onderling proberen te regelen. Dit komt m.i. omdat de bevolking zich toch niets van ze aantrekt terwijl zij wanhopig de illusie in stand willen houden dat zulks wel gebeurt.

12 REACTIES

 1. Prachtig artikel en zoooo waar. Deze politieke idioten hadden allang een baantje moeten krijgen als straatveger of zo.

 2. Prachtig stuk ! Ik las de berichtjes ook in de krant met dezelfde gedachten. Het voordeel van libertarisch denken is dat je vrij snel een politiek idee kunt afkappen c.q. kunt uitleggen waar dat uiteindelijk heen voert.

 3. Fraai opgemerkt.
  Inderdaad, dat ouwe zooitje dat nog invloed wil hebben, ondanks het feit dat de democratische spelregels, waarvan zij zich steeds een warm pleitbezorger hebben betoond, hen hebben weggebonjourd.
  Dat ‘oud’ moet inderdaad een schijn van wijsheid geven.
  Het is net zo waardevol als genezende kattepis volgens oud-Chinees recept, dat gezeur van de oud-politici.
  Ik zou er niet 1 weten wiens woorden het beluisteren waard zijn.
  Heel misschien die van Eduard Bomhoff.

 4. Toch merk je wel dat ‘de regenten’ steeds minder invloed krijgen. Er moet steeds meer moeite gedaan worden om ‘het volk’ rustig te houden. Mensen beginnen zich steeds meer zaken af te vragen. Met dat in je achterhoofd komt dit des ter zieliger over.

 5. Die regenten zitten allemaal allang op je rug, of heb je dat nog niet gevoeld aan de hoogte van je belastinaanslag. Ze moeten dus niet je rug op, maar juist eraf! Hop, nu eens echt aan het werk en wel werk waar vraag naar is en waar de burgers althans enige waarde toekennen.

  Hebben jullie onlangs dat bericht gelezen dat Korthals als voorzitter van een clubje dat de verschillende politiesystemen beter met eklkaar zou laten communiceren volstrekt mislukt is en daar ook nog voor 2 dagen werk 70.000 Euro per jaar opstreek? En dat de een of adere hoofdcommissaris die hem daarbij behulpzaam was voor 3 dag werk 180.000 Euro kreeg? Van 2000 tot nu hadden ze samen 1 miljoen Euro ontvangen. En het resultaat: de communicatie loopt nog steeds voor geen meter. Als het niet zo treurig was, zou je er schuddebuikend om moeten lachen.

  Alweer zo’n prima wijze oud-politicus in de maak!

 6. goed stuk.

  laat ze maar eens aan mij vragen hoe ik denk over buitenlanders met een grote waffel en dát op tv uitzenden. dan weet je meteen hoe 90% van NL erover denkt. en ik kost een stuk minder. hell, ik doe het voor niks!

 7. [7]
  SPY,
  Ik herinner mij, dat Benkt K. als justitieminister destijds (ik meen in 2002) in een scherp interview met Marjan Molenaar heeft beloofd, dat hij een speciale wetenschappelijke adviescommissie had ingesteld die de opdracht gekregen had om het oplossingspercentage van "zware delicten" dat in Nederland schandalig laag op 15% lag in een jaar of vier tijds naar 20-25 % te krijgen.

  Marjan was bijna sprakeloos, maar wist wel aan te geven, dat het oplossingspercentage in Duitsland zich op dat moment boven de 40% zou bewegen.

  Ik zou minstens gevraagd hebben, of hij het probleem daadwerkelijk serieus wilde aanpakken. Alles wijst immers op het tegendeel.

  Ik wil natuurlijk niks kwaads suggereren, maar dat vriendenclubje van Benkt zou best wel eens die wetenschappelijke commissie kunnen zijn, waar hij het in 2002 over had.

  Probleem is, dat de (sterk verjongde) Kamer er ook geen lor aan doet. Men vraagt zich af, waarom eigenlijk.
  Of zouden die Kamerleden straks dit soort kwalijke praktijken gewoon overnemen ?

  De Kamer is net als een gevangenis: de bevolking ervan leert er niets dan slechtigheid.

 8. [11] Tsja, in Duitsland is de officier van justitie dan ook wettelijk VERPLICHT om ELK misdrijf te vervolgen. Hij mag niet seponeren. Bovendien weten Duitsers veel beter hoe je een dienst effectief organiseert (in WO II hadden we daar wel veel last van).

Comments are closed.