De meeste oorlogen beginnen met politici uit verschillende landen die kwaad op elkaar worden, lekker stoer gaan doen en elkaar uitschelden.

Een dergelijk begin is er nu tussen Henk Kamp, Nederlands minister van oorlog en Hugo Chavez, de president van Venezuela.

Henk noemde Hugo een “onverdraagzame populist” waarna Hugo zei dat Henk maar “een pion van Washington is die leugens verspreidt om Venezuela in diskrediet te brengen”.

Hugo haat Amerika en is bang dat Amerika op de Antillen een militaire basis wil vestigen die bedreigend is voor Venezuela.
Henk suggereerde dat Venezuela probeert de Antillen onder zijn controle te krijgen. Dat zou dan weer een excuus voor Amerika zijn om de Antillen te “beschermen”.
Henk daagde Chavez zelfs uit door te stellen dat Venezuela met haar tweede hands marine helemaal geen partij is voor onze machtige Koninklijke Marine.
Zelfs nu we de Tjerk Hiddes kwijt zijn!

Wij houden helemaal niet van die dikdoenerij en de Vrijspreker heeft al enkele keren gesuggereerd om die Antillen gewoon voor een lekker bedrag aan Venezuela te verkopen.
Dat zou een boel problemen oplossen.

33 REACTIES

 1. [30] Michielsens,

  De link hou je ff te goed maar Bush is wel degelijk met een programma gekomen om de welfare-staat uit te breiden : zijn medicaid-program hetgeen de grootste uitbreiding van de verzorgingsstaat in de USA is sedert de "New Society" programma’s van Lyndon Johnson (en met
  het op pensioen gaan van de baby boom generatie de komende jaren nog exponentieel zal groeien).

  De neocons zijn wel degelijk voor een welfare-staat maar daarover vind je meer terug in het S.Francis-artikel dat ik vermeldde.

  Groetz,

  Cincinnatus.

Comments are closed.