Adri Duivesteijn, bekend van de ‘commissie van de mislukte projecten’ (Tijdelijke Commissie Infrastructuurprojecten), verlaat na twaalf jaar lidmaatschap de Tweede Kamer. De voormalige kok van het Kurhaus te Scheveningen verruilt zijn huidige functie voor een wethouderschap in het pittoreske Almere.

Adri Duivesteijn is het vleesgeworden voorbeeld, dat Nederland het land van de onbegrensde mogelijkheden is. Althans, op ambtelijk gebied. Want zeg nou zelf, geen gekke carriere van bitterballen frituren tot het hoge ambt van Kamerlid! En nu gaat Adri een heuse bestuursfunctie vervullen in het altijd bruisende Almere, alwaar hij nu met zijn eigen ogen kan waarnemen welke desastreuse gevolgen een Stalinistisch woningbouwbeleid heeft. Een beleid waar Duivesteijn zelf jarenlang vurig pleitbezorger van is geweest.

Maar Duivesteijn trekt helaas voor hem niet vrijwillig de polder in. Meneer is het namelijk niet erg eens met de lijn van de Grote Roerganger Met Het Lekkere Kontje. De socialist van de oude stempel kan blijkbaar niet wennen aan de holle frasen en het standpuntloze geflirt van Wouter Bos en wordt geheel volgens de partijtraditie via een wethouderschapje in de provincie weggezuiverd door de partijtop. Iedereen blij, behalve natuurlijk de Almeerders. Hagenezen in het Amsterdamse-satalliet-ghetto vallen namelijk niet altijd even goed.

5 REACTIES

 1. en we zwaaien met zun alluh naar A3
  en we zwaaien met zun alluh naar A3
  en we zwaaien met zun alluh
  we zwaaien met zun alluh
  we zwaaien met zun alluh naar A3

  tja, dan wordt ik toch wel weer vrolijk van die PvdA.

 2. Het is niet de eerste keer dat Adri wordt weggestuurd. In 1989 lag hij als wethouder voor Ruimtelijke Ordening overhoop met de Haagse PvdA en zijn collega-wethouder van financiën Gerard van Otterloo over het flinke gat in de begroting voor het nieuw te bouwen Haagse stadhuis (het IJspaleis). Hij moest toen, samen met Van Otterloo, ook het veld ruimen.

  Het was overigens een ‘fraai’ stel, die twee. Den Haag zat permanent op zwart zaad en om meer betalende inwoners te kunnen trekken wilden ze zowat ieder plantsoentje in Den Haag volbouwen met flatblokken. Van Otterloo wilde zelfs een leuke villa voor hemzelf gaan neerzetten op een plantsoentje bij de Vogelwijk.

  Adri had ook achter de rug van de gemeenteraad om, geheel in PvdA stijl, een deal gemaakt met de Konmar-supermarktketen om een tweede Konmar-benzinestation ergens in een plantsoentje aan de Sportlaan te zetten als hij bij de renovatie van de Konmar in de Elandtstraat maar wat ruimte van de Konmar kreeg om daar sociale woningbouw te plegen.

  Hij en Van Otterloo moesten toen echter inbinden, want de bewoners aan de Sportlaan, die erg aan hun plantsoentje waren verknocht, konden deze uitruil niet waarderen. 😉

 3. Ik dacht dat Kamerlidmaatschap was voor 4 jaar?
  Is dit nu kiezersbedrog? Contractbreuk? Of nog wat anders?

Comments are closed.