Kandidaat: Mark Rutte (VVD) Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Nominatie: “‘Ik ben de beste. Ik heb meer charisma dan Verdonk’. Ik doe het met vrouwen en ik heb geen partner.”

Toelichting: Mark heeft aan de Universiteit Leiden Geschiedenis gestudeerd en heeft daarna een aantal jaren bij Unilever gewerkt. Hij is politiek gevormd in de JOVD. Daar bracht hij het tot landelijk voorzitter en kwam toen in het hoofdbestuur van de VVD. Van daaruit werd hij eerst Staatssecretaris op Sociale Zaken en Werkgelegenheid en nu heeft hij deze functie op Onderwijs.

Hij wil nu lijsttrekker van de VVD worden. De verkiezingscampagnes voor mei 2007 zijn al begonnen! Voor deze functie moet hij het opnemen tegen Rita Verdonk en Jelleke Veenendaal; Mark is overtuigd van zijn overwinning. Is hij de toekomstige premier?

Mark zegt verder: “Ik heb ideeën om van Nederland het economisch snelst groeiende land van Europa te maken. Ik wil weer perspectief bieden. Het is toch supergaaf als je een opbouwend verhaal hebt, als je mensen duidelijk kunt maken dat het licht aangaat, dat er meer welvaart komt?

Verdonk en ik willen allebei dat de zakenwereld weer kan ondernemen en we willen allebei economische groei en de professionals bevrijden van regelzucht.

Lees dit als een bekentenis dat Mark toegeeft hoe nu de situatie is onder een kabinet waarvan hij zelf deel uit maakt. Hij geeft toe dat Nederland nu in een slechte economische situatie zit, dat er geen of weinig perspectief is, dat het licht uit is, dat er te weinig welvaart is, dat de zakenwereld nu niet goed kan ondernemen en dat de professionals bezwijken onder regelzucht.

Mark wil graag met het CDA samen regeren. Maar zo nodig ook met de PvdA. Als hij maar kan regeren. Toen hij zich kandidaat stelde, zei Mark dat hij een partij voor iedereen wilde gaan vormen en veel kiezers wilde weghalen bij de PvdA. Zijn image van links-liberaal tracht hij nu op te poetsen door rechtser uit de hoek te komen.

Mark is geslaagd voor de cursus op de Vrijspreker: “Hoe schrijf ik een verkiezingsprogramma”.

We hadden nog de “negenpuntenlijst” van het programma van Mark willen doorlopen. Door tijdgebrek konden we die niet snel genoeg vinden. Het bovenstaande rechtvaardigt echter ruimschoots de verlening van de Politicus van de Week Award aan Mark Rutte.

9 REACTIES

 1. Microsoft vecht voor "copyrights"

  http://www.standaard.be/Art
  Vandaag begint voor het Europees Hof in Luxemburg het belangwekkende gevecht waarin de Amerikaanse softwaregigant Microsoft zijn copyrights wil veiligstellen.

  http://radicalacademy.com/c
  Microsoft tegen European Unie – ideeënstrijd
  door Ivo Cerckel

  ofte, de onschendbaarheid van het eigendomsrecht
  http://radicalacademy.com/c

  Schaf kartelrecht nu af.
  Geef vrijheid een kans. Waarheid ook.

  Dat de bureaucraten (en de Brusselse(advocaten-)industrie die daarrond draait) van de EU-Commissie maar naar een eerlijke job zoeken – als ze kunnen.

  Ivo Cerckel de Siquijor
  philmigrator@yahoo.com

 2. In tegenstelling tot wat die domme Belgen stellen, komt de zaak niet voor het EU-hof van justitie, doch voor het EU-gerecht van eerste aanleg.

  Het beginsel "wat je hebt, mag je bouden" dat in het Nederlands voorkomt in mijn Engelstalige post op de Radical Academy is de vertaling door Nico A., (Hi Nico), van het Fundamenteel Rechtsbeginsel van Frank van Dun.

 3. Het zijn de Amerikanen, senator Sherman, die in 1890 het kartelrecht hebben uitgevonden.

  Blijkens de BBC is de raadsman van de oorspronkelijke klagers ene Thomas Vinje van de Brusselse vestiging van het Londense kantoor Clifford Chance http://news.bbc.co.uk/2/hi/

  Deze Vinje is blijkbaar in Brussel aangekomen als pion van het Amerikaanse advocatenkantoor Morrison & Foerster LLP
  http://www.ilpf.org/events/

  waarna hij dan gekaapt werd door Clifford Chance
  http://www.cliffordchance.c

  En nu is het dus een AMERIKAAN die aan het EUROPEES gerecht van eerste aanleg gaat uitleggen hoe Microsoft inbreuk gepleegd heeft op het EUROPEES recht.

  En de bureaucraten van de Europese KKommissie zijn daar zeer gelukkig me.

  Senator Sherman ook waarschijnlijk.

  Zo arrogant zijn die Menschen.
  http://www.theglobeandmail….
  The U.S. government issued a barbed riposte yesterday after the IMF suggested Washington … balance its budget faster than planned.
  Tim Adams, the Treasury undersecretary for international affairs … said an IMF call for the United States to balance its budget by 2010, rather than just aiming to halve it by 2009, would put the global economy in "peril."

 4. "Verdonk en ik willen allebei dat de zakenwereld weer kan ondernemen en we willen allebei economische groei en de professionals bevrijden van regelzucht."

  Waarom doen die twee er nu dan niets aan?

  Markieboy en Boskawouter: dat zou een mooi regeer-duo zijn zeg. Knabbel en Babbel, altijd prijs voor wie mikt op deze 2 politieke schietschijven.
  Maar als ze zich echt op heeeel Nederland richten, lijkt het mij logische dat zij zich publiekelijk bekeren tot de Islam en zo’n Osama Bin Laden baard laten groeien…

 5. [5] Inderdaad, en wie zegt dat Verdonk wel te vertrouwen is (of de achterban op dezelfde lijn krijgt)? En al die andere gebruikelijke mooi weer belovers en sinterklaasjes in de aanloop naar verkiezingen? Politici kunnen doen en zeggen wat ze willen om de kiezer te behagen, na de verkiezingen wordt er toch een papje van gedraaid.

 6. Dat papje komt er inderdaad wel. Daar hoeft niemand zich zorgen over te maken.
  Maar uit puur esthetisch oogpunt zie ik liever dat die pap met een stevige hand en de nodige bravour gedraait wordt dan met een slap polsje. 🙂

Comments are closed.