De Amerikaanse libertarische Reason Foundation, uitgever van het blad Reason, houdt 23 t/m 26 augustus een conferentie in Amsterdam. Sprekers zijn o.a. de makers van Southpark, Johan Norberg en Boudewijn Bouckaert van Nova Civitas.

7 REACTIES

 1. Interessant. Misschien ga ik er heen.
  Southpark is «…recently labeled “TV’s boldest, most politically incorrect satirical series”…»
  Om vermoedelijk die reden dan ook niet de zien op enige TV zender die je op de kabel kan ontvangen – incidenteel is de speelfilmversie op 1 van de commercielen te zien. Droevig want de episodes van deze serie zijn niet zelden briljant, en niemand wordt gespaard, inclusief Scientology en ‘de profeet’…

 2. Vroegger was Johan Norberg een anarchist. Is hij nu bekeerd tot Liberaal-democraat of tot het klassiek-liberalisme?

 3. [1] Geen zorgen, de gehele serie van South Park is via Bittorrent te downloaden via http://www.mrtwig.net (dit overigens zonder bezwaar van de makers). Ik heb alle 9 seizoenen inclusief de eerste afleveringen van seizoen 10. Ik heb echter het vermoeden dat gezien je kennis van de spot met ‘de profeet’ dit alles ook voor jou geldt. Of niet?

  Overigens, tv-zender ’the Box’ zend tegenwoordig afleveringen dagelijks uit.

  groet,
  Lodderzat

 4. [3] Bedankt voor de tips, Lodderzat. Klopt het dat de link niet meer werkt of doe ik iets niet goed? Ik ben een beetje lui met downloaden, het duurt doorgaans te lang voor een laptop computer. Maar misschien kan ik binnenkort een servertje gebruiken, en kan ik wat afleveringen downloaden. De profeet aflevering ken ik alleen uit het nieuws, de Scientology aflevering vond ik via een link ergens. Het mooiste daarvan was dat de hele Scientology filosofie werd verteld in de episode en de satire op Tom Cruise en John Travolta was meesterlijk…

  Groet, Maverick

  Maverick

  http://news.bbc.co.uk/1/hi/

 5. [5] Idd, ik kom er ook net achter dat de link niet (meer) werkt. Als mrtwig niet binnenkort online komt dan kun je altijd nog http://www.torrentspy.com proberen om de bestanden te vinden.
  Je moet overigens om dingen met bittorrent te downloaden natuurlijk wel "bitcomet" hebben, maar dat programma is gratis en simpel te downloaden via, volgens mij, http://www.bitcomet.com.

  En inderdaad een geniale aflevering met dat hele verhaal van "this is what scientologists actually believe", prachtig! Overigens is South Park in de laatste aflevering (1004) waarin de profeet Mohammed getoont zou worden ironisch genoeg gecensureerd door Comedy Central en wordt de scene simpelweg met tekst beschreven. Schandalig uiteraard.

  groet,
  Lodderzat

Comments are closed.