De belastingdienst kost je geld, zoveel is wel duidelijk. Maar soms, heel soms zijn er ook mogelijkheden.
Stel je hebt spaargeld. Bij de bank krijg je ongeveer 3% rente daarover. Da’s leuk, maar minder dan de inflatie.
Nu kun je je geld ook overmaken aan de belastingdienst. Dat klinkt onzinnig, maar de belastingdienst kent zogenaamde heffingsrente, en die is 5%.
Concreet betaal je dus gewoon veel te veel belasting. Aan het eind van het jaar ontdek je deze “fout”, vraagt het geld terug, en als dank krijg je 5% rente. Snel, safe en simpel.
Je krijgt geen pinpas, geen rekeningafschrift, en je kunt niet a la minute over je saldo beschikken, maar goed. Altijd leuk om op deze manier een klein beetje misbruik te maken van het systeem.
5% is best veel.
Een andere, soortgelijke manier, om te verdienen is dus gewoon zo lang mogelijk wachten met geld terugvragen. Pas vlak vĆĘĆĀ³ĆĘĆĀ³r dat het niet meer kan, aanvraag doen en per jaar ff fijn 5% vangen.
Op zich is het al een ouwe.
Vroeger was het tarief 10%.
Nadat de rentes gedaald waren heeft men dit aangepast.
Ik meende me te herinneren dat het toen gekoppeld werd aan de rente op staatsobligaties maar ofwel herinner ik me dat verkeerd ofwel heeft men dit kennelijk dus weer veranderd.
Nou ja, wat is 5%?
Door te vertrouwen op de door de overheid gecreeerde (asset)inflation en in goud te beleggen, haal je wel beter resultaat en eveneens dankzij de overheid. Dus dat heb ik dan wel liever dan die magere 5%.
Bovendien kan je het goud te allen tijde verzilveren -ja, leuke woordspeling- en moet je bij de belangdienst nog maar afwachten of en wanneer je hoeveel precies terugkrijgt. Neen dan heb ik liever geld in eigen hand (of beter: goud in eigen kluis).
Groeten,
M
Dit is in mijn ogen immoreel is. Je geeft een normale dief toch ook geen geld voor gereedschap omdat hij je een goed rendement beloofd?
Dit is overigens oud nieuws, De heffingsrente is aangepast naar ca 3%.
Met 5% blijf je de inflatie nog steeds niet voor. Die is inmiddels al double-digit!
De fiscus heeft een vreemd beleid. Hij beweert dat de heffingsrente gewoon een rentevergoeding is maar zodra er gebruik van wordt gemaakt, wordt de rente snel verlaagd of allerlei voorwaarden gesteld. Dit is ook met die 5% (nu 4%; http://www.fiscaaltotaal.nl) gebeurd. Op grote schaal werd hiervan gebruikgemaakt.
Comments are closed.