Vanochtend werd via een interview in Elsevier bevestigd wat iedereen al verwachtte: Rita Verdonk gaat proberen lijsttrekker VVD te worden. En dan de verkiezingen in mei 2007 te winnen, en dan premier van Nederland te worden.

Rita is een symbool voor hoe ook westerse politici met mensen omgaan. Daarover rapporteren de media praktisch dagelijks.
Zij ontving dan ook de
Vrijspreker Award voor Politicus van de Week:
www.vrijspreker.nl/blog/?it…
en Van Bits of Freedom de “Big Brother Award
www.vrijspreker.nl/blog/?it…

Net als alle politici zegt Rita ook dat zij “doet wat ze zegt”.
Net als alle politici belooft ook Rita: “van Nederland weer een ondernemend land maken”. ‘Minder bureaucratische regels. Meer eigen verantwoordelijkheid. Het einde van de betutteling door de overheid.’ En natuurlijk “een forse belastingverlaging”.

Blijft alleen de vraag waarom dit alles nog niet is gebeurd terwijl Rita nu toch ook in de regering zit.

17 REACTIES

 1. "Blijft alleen de vraag waarom dit alles nog niet is gebeurd terwijl Rita nu toch ook in de regering zit."

  Waarschijnlijk omdat economie niet in haar portefeuille zit.

  Ik weet niet of ik blij moet zijn met Verdonk. Enerzijds lijkt ze minder aan draaikonterij te leiden dan gangbaar in de politiek. Anderzijds lijkt ze een voorliefde te hebben voor het strikt naleven van regeltjes.

  Zij is een beetje de personificatie van de discrepanties tussen liberalisme en conservatisme.

 2. Zij zal in ieder geval Wilders en Pastors de wind uit de zeilen nemen. Wat er terecht komt van minder bureaucratie en meer verantwoordelijkheid blijft afwachten. Ik heb wel het idee dat ze populairder wordt naarmate links Nederland haar feller probeert af te branden (a la Fortuijn).

 3. Voor mij is Mevrouw Verdonk de representant van een systeem dat de aspirant aaylant het licht in de ogen niet gunt. Waarom ? Omdat zij denkt o0 deze wijze de meeste stemmen te zullen verwerven.
  Zij is niet libertarisch, zij is het tegenovergestelde van liberaal.

 4. Om de druk van de asielketel af te halen, lijkt het me beter om voortaan mensen die in Nederland willen werken een tijdelijke verblijfs- en werkvergunning van 2 à 3 jaar te geven, zodat ze in ieder geval een vermogen op kunnen bouwen, zodat ze in eigen land een beter bestaan op kunnen bouwen. Tevens krijgen deze mensen dan eindelijk een wettige status en hoeven ze niet meer illigaal in Nederland te verblijven. Na 2 à 3 jaar gaan ze automatisch terug naar hun eigen land en kan de volgende groep komen werken. Veel van de ‘asielzoekers’ zijn in feite
  economische vluchtelingen, zoals uit diverse onderzoeken naar voren is gekomen. Dit voorkomt namelijk schrijnende zaken als de handel in mensen en sexslavernij.

 5. Ik denk dat Verdonk de slechtste nog niet is. Ze is inderdaad meer reactionair dan écht liberaal, maar dat heb ik altijd nog liever dan links/facistisch.

  Het is eigenlijk de klassieke keuze tussen persoonlijke en economische vrijheid; hoewel je beiden behoort te hebben, moet je dankzij de politiek toch een keuze maken.

  Mijn (gedwongen)keuze zou, naar economische vrijheid uitgaan omdat je, als je zonder economische vrijheid helemaal naar de armoede ‘geregeerd’ bent, je aan die persoonlijke vrijheid nog maar bar weinig hebt.

  Lodderzat

 6. Persoonlijk komt ze op mij over als licht autistisch. Ik ken haar niet persoonlijk maar ze lijkt soms amper instaat is om empathie te hebben die nodig is om om te gaan met de diversiteit van mensen. Tevens handeld ze volgens mij lang niet zelfbewust genoeg om het verschil tussen De Wet en rechtvaardig te kennen. (Maar wie ben ik?)

 7. Voor de VVD zou het een goede zaak zijn als verdonk lijsttrekker wordt. Inderdaad zal kabouterrechts dan geen kans hebben, maar wellicht zal ook de SP minder goed uit de verf komen (ook bij de SP zitten veel ontevredenen). En dat laatste zou wel eens de catastrofe van een linkse meerderheid kunnen voorkomen.

 8. [4] Ik denk dat het nog beter is om íedereen toe te laten in Nederland, voor onbepaalde tijd.
  Maar tegelijkertijd schaf je uiteraard ook de sociale voorzieningen af.

 9. [8] Zolang dat nog een verre utopie is, heeft Rita’s aanpak wel mijn voorkeur.

  Ik heb de indruk dat ze minder last heeft van draaikonterij en in ieder geval voor haar eigen ideeën staat en niet zoals Bos (en vrijwel alle andere politici!) eerst kijkt hoe een idee in de peilingen scoort om vervolgens te roepen dat men dat nu juist precies altijd al wilde. Ze komt op mij (voor een politicus) opvallend eerlijk, duidelijk en recht door zee over. Als ze de andere punten dan immigratie met dezelfde duidelijkheid en beslistheid aanpakt, is dat al genoeg reden om voor haar te stemmen.

 10. [8]

  iedereen toelaten?

  de staat kan z’n enige écht legitieme taak – openbare orde en veiligheid handhaven – nu al niet aan.

  nee, lijkt me geen goed plan.

 11. Ja. iedereen toelaten, criminelen stante pede het land uitzettten en
  de dwangverzekeringswetten afschaffen!

 12. [4]\\Hert is onjuist een onderscheid te maken tussen economische vluchtelingen en asylanten.
  Als in een land geen stuiver te verdienen valt op ten gevolge van een socialistsche economie, wil iemand natuurlijk vertrekken.
  Dat zou ik zelf ook doen en wel terstond.
  Ik zou de grenswachten omkopen, valse papieren aanschaffen , een vals visum bemachtgigen of wat dan ook doen teneinde mijzelf te verplaatsen naar een kapitalistisch land. En ongetwijfeld zou ik er in slagen.

 13. [12] Dat kan je gemakkelijk ondervangen door tijdelijke verblijfsvergunningen af te geven, waardoor mensen niet meer duizenden dollars moeten betalen voor omkoperijen, valse papieren en mensensmokkelaars. Met een normaal erkend reisdocument, d.w.z. paspoort is het zeer eenvoudig. In een klassiek-liberale staat zijn er nog altijd grenzen voor ongewenste vreemdelingen (criminelen en terroristen). Dat zal nooit verdwijnen.

 14. [10] Mee eens. Iedereen toelaten, zelfs als de verzorgingstaat is afgeschaft lijkt me geen goed plan. Elke samenleving, dus ook een klassiek-liberale, moet voorwaarden kunnen stellen aan immigranten. We hebben aan bijvoorbeeld Kosovo gezien hoe het kan uitpakken als er immigranten komen die de lokale bevolking het leven nastaat, waarbij de oorspronkelijke bevolking nu in ghetto’s woont of heeft moeten vluchten.

 15. [12]

  is allemaal waar.

  en ook ik zou alles ondernemen om weg te geraken uit zo’n ellendig oord, wat inderdaad een legitiem streven is.

  echter, daarmee is het beslist geen automatisme dat het land van mijn keuze mij dan maar MOET toelaten – nog los van het feit of ze mij kunnen gebruiken of niet – alleen maar omdat mijn streven voor een beter leven gerechtvaardigd is.

  vindt jij van wel?

 16. [15] Dat is een goede vraag, waarop het antwoord gecompliceerder is dan binnen dit bestek te behandelen valt.
  Wel wil ik alvast kwijt dat landen die om welke reden dan ook geen immigranten willen toelaten, een systeem zouden kunnen en moeten creeren dat toegangskaartjes verkoopt. Die toegangskaartjes kunnen de immigranten zelf kopen of iemand anders kan die voor hen kopen. Iedereen zonder crimineel verleden mag zo’n kaartje kopen.
  Ik ben van mening dat het huidige stelsel, waar mensen achter bepaalde lijnen en in bepaalde vakken van de wereld moeten blijven zonder er uit te kunnen, een funest systeem is.

 17. ach, allemaal komedie en marketing. Zo’n Verdonk is alleen maar het labeltje dat op de VVD wordt gepakt en of nou de een of de ander fractieleider word, de regenten achter de partijen blijven aan de macht en zullen elkaar wel weten te vinden na de verkiezingen.

Comments are closed.