Nauwelijks heeft de Vrijspreker de Award Politicus van de Week verleend aan Lousewies van der Laan, of de partij reageert al!

Zij willen nu met spoed de definitieve lijsttrekker bepalen.

Oorspronkelijk was het plan om die pas te benoemen op een congres in Amsterdam op 13/14 oktober 2006. Maar omdat de campagne al gestart wordt, ook door Lousewies zoals u uit het eerdere bericht van vandaag kunt lezen, wil men zo lang niet wachten.

Mogelijke kandidaten zijn naast Lousewies, Alexander Pechtold en voormalig minister voor Grotestedenbeleid Roger van Boxtel.

7 REACTIES

 1. Maak je niet zo druk om die haagsche maffia! Iedere aandacht die je ze geeft, gebruiken ze als een bevestiging van hun zichzelf toegeeigende macht.

  Of heb jezelf aspiraties?!

 2. [1] "Of heb jezelf aspiraties?!"
  Egor, ik ervaar jou als een gespleten persoonlijkheid.
  Enerzijds kom je over als iemand die het libertarisme goed begrijpt.
  Anderzijds geef je blijk dat je er geen moer van snapt van waar we mee bezig zijn, en van de werkelijkheid waarin we zitten! En dan kom je met compleet "weltfremde" reacties, zoals bovenstaande, die nergens op slaan.
  Kan aan mij liggen hoor!!!

 3. [2] Ik heb nu eenmaal een andere visie op democratie dan jij! Jij ziet het blijkbaar als nuttig instrument om je doel te bereiken, ik zie democratie als manier tot onderdrukking en tot onvrijheid.
  Zo een compleet a-libertarisch instrument als democratie mag je nooit gebruiken om je doel te bereiken, vind ik.
  Vergelijk het maar met mooorden, of mensen onder dwang geld afnemen. Als je met die instrumenten tot een libertarische samenleving komt, is dat ook niet juist. Je mag nooit iets doen, of gebruik maken van systemen waar je zelf niet achterstaat, om je doel te bereiken.

  Dat jouw interesses blijkbaar (je gaf me jammer genoeg geen antwoord op mijn vraag of je inspiraties hebt op het democratische vlak, maar begon het op de persoon te spelen) vaak liggen wat er in Den Haag gebeurd en de mijne niet, is gewoon een verschil van inzicht, waar ik open in ben.

  De vraag of jij aspiraties in de politiek hebt, is niet weltfremd. Het is een legitieme vraag aan iemand die vaak over de Haagsche politiek schrijft.

 4. [4] Egor, Het was niet mijn bedoeling om op de man te spelen. Sorry als dat zo overkomt, ik trachtte slechts het verschil te signaleren tussen je goede kennis van Libertarisme en je niet begrijpen waar we hier mee bezig zijn.

  Ik zal morgen een uitgebreider stukje op de site zetten betreffende beleid van de Vrijspreker en van mij t.o.v. “democratie”, zonder daarbij expliciet jouw naam te noemen. Maar dat zal wel duidelijk zijn.
  Als voorschot en geruststelling: “Het antwoord is NEEN” !!

 5. [5] Ja… Ik ben ook wel een beetje nieuwschierig waar jullie nu mee bezig zijn. Ik heb niet echt andere doelstellingen gezien behalve het toepassen van de libertarische gedachte op de actualiteit. Op zich hoef je daar niet elk wissewasje van de politiek voor te bespreken. Ik ben het wel eens met Egor dat de landelijke politiek zichzelf veel te belangrijk vind. En het is verleidelijk om daar in mee te gaan zoals blijkt in de aandacht in de media en dus ook hier.

 6. [5] Dank voor je duidelijke antwoord. Het was zeker niet mijn bedoeling om je boos te maken. Ik hou net als jij van een open en eerlijke discussie.

  Ik ben wel vaak direct en draai niet om de zaken heen. Misschien dat dat leidt tot misverstanden?

Comments are closed.