De werkgeverskoepel van VNO-NCW regio West is boos op milieugroepen, omdat zij de aanleg van het laatste stuk A4 blokkeren. Met een actiebereidheid die we niet van ze gewend zijn – zou het kunnen dat zij de hete adem van Hank in de nek voelen? – trekken ze nu ten strijde tegen de milieubeweging. Opvallend is dat de subsidiëring ter discussie gesteld wordt. “Actiegroepen dienen hun eigen broek op te houden en te worden gefinancierd door de eigen achterban.” Een prima idee, en laten we dan ook andere clubs, bedrijven bijvoorbeeld, hun eigen broek op laten houden. Ideetje voor de volgende groepering die ergens boos om is? De milieubeweging bijvoorbeeld?

2 REACTIES

  1. Goede aanzet. laten we ook de subsidies aan de werkgeversorganisaties en de vakbonden eens onder de loep nemen, en natuurlijk het hele stelsel van CAO’s waar VNO/NCW gretig aan meewerkt.

    Vervolgens nodigen we de werkgevers uit om zelf dat stuk A4, wat immers zeer noodzakelijk is, ZELF te financieren. Uiteraard mogen ze dan tol heffen en kortingen geven voor verkeer dat hun leden bedient.

  2. Een eerste goede stap op een lange weg in de juiste richting. KL [1] legt de wegenkaart alvast open.
    Maar laat men zich niet verstappen door alle stappen tegelijk te willen zetten, svp.

Comments are closed.