De overheid heeft als hoogste doel om zoveel mogelijk geld uit productieve burgers te zuigen. (uiteraard met ideële verhalen!)

Dat heeft zij nodig om potentiële kiezers te lijmen om haar beleid te steunen. De methode is om iedereen het idee te geven dat hij er beter van wordt ten koste van alle anderen (Bastiat)

Voorbeeldje? Hier uit de eigen nieuwsbrief van de regering:
“De Surinaamse regering wil de rechtsbescherming en veiligheid van burgers verbeteren.
Minister Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) trekt 15 miljoen euro uit om Suriname hierbij te ondersteunen.”
“Van Ardenne sprak haar waardering uit voor deze ambities van de regering-Venetiaan. De Nederlandse bijdrage van 15 miljoen euro komt uit de verdragsmiddelen voor goed bestuur.”

Wacht even, wordt niet boos. Verwondert u eerst even hoe het in godsnaam mogelijk is!
Maar erger nog, WAAROM slikt heel Nederland dat?

Agnes is onder de indruk van de manier waarop Surinaamse politici geld weten los te peuteren. Is ze dat echt? Of is dat ook voor haar volgende verkiezing?

En dan de laatste zin van de overheid, die zegt dat het geld komt uit de “verdragsmiddelen voor goed bestuur”! Die doet de deur dicht!
Komt uit “de verdragsmiddelen”!!
Weet u wat “verdragsmiddelen” zijn? Groeien die ergens? Zijn die door God geschapen? Kunnen wij daar ook uit putten?

Vergeet het maar. Het is gewoon geld waar u voor gewerkt hebt en dat de club van Agnes aan u (onder bedreiging) heeft onttrokken.
En dat zij nu uitgeeft tot meerdere eer en glorie van . . . .Agnes en haar club!

5 REACTIES

 1. Gezien de kleine bevolking van het land -amper 440k-, ontvangt Suriname dus EUR 34 per inwoner.

  Wow! En de argumentatie is mooi. Suriname wil de rechtsbescherming en veiligheid van haar burgers vergroten.

  Welnu in Vlaanderen is er ook een partij die veiligheid als belangrijkste agendapunt heeft en die het gerecht ook graag grondig ten goede zou hervormen (na zelf op een dubieuze manier te zijn aangepakt wegens politieke overtuiging door een gerecht dat door en door gepolitiseerd is). Die partij is het Vlaams Belang.

  Zij stevent volgend jaar m.i. op de zoveelste verkiezingsoverwinning op rij af (en dit jaar reeds op gemeentelijk niveau).

  Wellicht is Agnes dan wederom bereid een duit in het zakje te doen en uiteraard evenveel (want anders zou sprake zijn van discriminatie en dat kan toch niet haar bedoeling zijn).

  Dus Hub, misschien kan jij mw. de minister even schriftelijk vragen of zij wanneer het Vlaams Belang de verkiezingen wint bereid is ca. EUR 188 mln te schenken?

  Ik ben benieuwd naar haar antwoord.

 2. Inderdaad!

  "De Nederlandse bijdrage van 15 miljoen euro komt uit de verdragsmiddelen voor goed bestuur"

  Moet zijn:

  "De Nederlandse bijdrage van 15 miljoen euro komt uit de pot van geconfisqueerd geld dat met verbaal en fysiek geweld is gestolen uit de portomonee van de hard werkende burger"

  [1]
  "Zij stevent volgend jaar m.i. op de…."
  Misschien een rare vraag maar kan je misschien vertellen wat de afkorting m.i. betekent? Ik vraag me dat nl al zo lang af….
  "Ik ben benieuwd naar haar antwoord."
  Ik heb even de tarotkaarten voorgelegd en kan de volgende voorspelling doen:

  Geachte heer of mevrouw M,

  Helaas moet ik u meededelen dat het door ons econfisqueerd geld dat met verbaal en fysiek geweld is gestolen uit de portomonee van de hard werkende burger krachtens de wet uitsluitend kan worden geschonken aan politieke partijen/organisaties die de ideeen van het boek Das Kapital, welke is geschreven door Karl Marx, breed uitdragen. Helaas behoort de politieke partij "Vlaams Belang" niet tot deze categorie waardoor wij genoodzaakt ons van eventuele schenkingen hieraan te weerhouden.

  Met vriendelijke groet,

  Agnes Kant

 3. [2] "Misschien een rare vraag maar kan je misschien vertellen wat de afkorting m.i. betekent? Ik vraag me dat nl al zo lang af."

  Mijns inziens.
  (of in mijn geval M’s inziens) 😉

  Overigens om verwarring te vermijden:
  de zij uit de door jou aangehaalde passage "Zij stevent volgend jaar m.i. op de…." slaat op de partij (VB) en niet op mw. de minister.

  Dus nee, van deze laatste ben ik niet van oordeel dat ze op een verkiezingsoverwinning afstevent en al helemal niet de zoveelste op rij.
  Gelukkig maar.

  Groeten,
  M

 4. [4] "Agnes van Ardenne, niet over Agnes Kant"

  Agnes van Ardenne/Agnes Kant….
  What’s the difference…….

Comments are closed.