Ron Paul, economie en Goud

Ron Paul is “Congressman van Texas” in het parlement van de Verenigde Staten.


Voor zover ik weet, is hij de enige politicus in de wereld die consequent werkt in de richting van een libertarische samenleving.
Hij staat ook bekend onder de naam “Mister NO” omdat hij in zijn streven naar individuele vrijheid bij bijna alle stemmingen wel tegen moet stemmen. Het is in de USA niet anders dan in Nederland/België.

Ron Paul heeft in een recente toespraak voor het Congress de bovenstaande vraag beantwoord.

De goudprijs is op dit ogenblik stabiel bij 630 à 640 dollar per Troy Ounce. Dit lijkt een basis te worden voor komende stijgingen.
Hij verklaard waarom het nuttig is om (een deel van) je spaarcenten om te zetten in goed. Terwijl Westerse regeringen en banken de afgelopen jaren goud verkocht hebben, blijkt dat Oosterse regeringen en banken net goud opkopen. Zij zien in het Oosten de waarde en het belang ervan anders dan in het Westen. Zij hebben dan ook een groeiende economie, terwijl het Westen kwakkelt.

Goud is onder andere een bescherming tegen inflatie. Tekenend is dat de Amerikanen nu gestopt zijn met het bekendmaken van de groei van de geldhoeveelheid, M3. Mogelijk omdat het bijdrukken van steeds meer dollars dan te duidelijk is?
Toch kunnen ze dit niet verborgen houden, en de markt zal adequaat reageren. Wel is het gevaar dat de economie verder in recessie komt, of zelfs in een depressie, steeds groter. Goud is dan een bescherming.

Ron Paul wijst op nog een groot aantal voordelen van goud voor ieder individu en ook voor de samenleving.
Zijn lezenswaardig artikel kunt u, (in Engels) lezen op:
www.lewrockwell.com/paul/pa…

12 REACTIES

 1. Goud, inflatie en het libertarisme. Wat hebben die drie toch met elkaar? Ben ik nou zo onnozel of is het verband tussen die drie gewoon kletskoek?
  Geld is een ruilmiddel. Het zou zo moeten zijn dat er niet meer geld in omloop is als de totale waarde van alle goederen bij elkaar: dan houdt geld én goed zijn waarde. Hoe je dat evenwichtig kunt regelen is niet eenvoudig: doe je dat wereldwijd, per land, per continent?

 2. [1] Simpel. Het geldverkeer is in totale handen van de overheid. En dat gaat dus mis, zie de Euro, zie de komende hyper-inflatie.
  Terwijl goud evengoed (of zelfs beter) functioneert als geld. Maar daar kan de overheid zich minder mee bemoeien. Geld kan de overheid onbeperkt drukken, goud is lastiger.

 3. [2]
  De Euro is afhankelijk van politieke besluitvorming van de invloedrijkste EU-landen.

  De US-dollar is (via de FOMC) afhankelijk van het beleid van de FED. De FED is een stelsel van z.g. Centrale Banken, dat feitelijk een bankkartel is. Het kartel is in handen van een groep particuliere investeerders met wereldwijde politieke invloed op regeringen, waaronder de Amerikaanse regering, die zij aan hun leiband hebben lopen.
  Dan moet je denken aan namen als Rothschild, JP Morgan, de Carlyle group, etc.
  Groet, Harry

 4. [3] Dat de FED in prive handen is, was me reeds bekend maar wie zijn de aandeelhouders?

  Hoe kom jij aan hun namen?
  Heb je hier een link over?

  Dank bij voorbaat.

  Groeten,
  M

 5. [5] M,

  Member Banks in the Fed System
  National banks chartered by the federal government are, by law, members of the Federal Reserve System. State-chartered banks may choose to become members of the Federal Reserve System if they meet the standards set by the Board of Governors. Each member bank is required to subscribe to stock in its regional Federal Reserve Bank, but holding Federal Reserve stock is not like holding publicly traded stock. Reserve Bank stock cannot be sold, traded, or pledged as collateral for loans. As specified by law, member banks receive a six percent annual dividend on their Federal Reserve Bank stock; member banks also vote for Class A and Class B directors of the Reserve Bank.

  Member Banks in the Fed System
  National banks chartered by the federal government are, by law, members of the Federal Reserve System. State-chartered banks may choose to become members of the Federal Reserve System if they meet the standards set by the Board of Governors. Each member bank is required to subscribe to stock in its regional Federal Reserve Bank, but holding Federal Reserve stock is not like holding publicly traded stock. Reserve Bank stock cannot be sold, traded, or pledged as collateral for loans. As specified by law, member banks receive a six percent annual dividend on their Federal Reserve Bank stock; member banks also vote for Class A and Class B directors of the Reserve Bank.

  http://www.frbsf.org/public

  Maar een lijst van de aandeemhouders zag ik er niet meteen staan.Moet wel ergens te gooogelen zijn.

  Groetz,

  Cincinnatus

 6. [9]
  M.
  Geen dank. Ik denk, dat je kan zeggen, dat de hele site van worldnewsstand.com eigenlijk een "must" is. See you later.
  Harry

 7. Momenteel staat de Euro als munt dus erg sterk ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het is echter onwaarschijnlijk dat dit erg lang zal blijven duren. De Europese schuldenberg is welliswaar minder extreem dan de Amerikaanse, maar ook Europa heeft ernstige structurele problemen.

  http://mikahiri.com/de-bull

Comments are closed.