Politici willen nog steeds de EU-grondwet door onze kelen persen. Daarvoor hebben ze al heel wat plannen bedacht. De eenvoudigste manier is een plan van Angela Merkel, het Duitse opperhoofd.
Zij stelt voor om het ding een andere “naam” te geven, en het dan gewoon in te voeren.*)

Zij is kennelijk zo overtuigd van de domme slaafsheid van politici en kiezers dat ze dat niet eens “diplomatiek” speelt, maar het gewoon zegt. En er is een grote kans dat nog gelijk heeft ook!

De EU-Grondwet zou dan moeten gaan heten: “Basis Verdrag voor Europa” (Basic treaty for Europe).
Er wordt nu gewerkt aan de strategie om dit in te voeren gedurende het EU-voorzitterschap van Angela in de zomer van 2007, met als doel de volledige ratificatie in 2009.
Er moet natuurlijk een andere kaft om, en misschien de volgorde van de hoofdstukken of artikelen iets veranderen. Alleen de kaft zou toch wel erg opvallend zijn.

Er is ook een vrees: Het ziet er naar uit dat de Duitse economie de komende twee jaar nog verder achteruit zal gaan. (En de Nederlandse?). Daarom waarschuwt Angela dat we niet te snel moeten zijn, waardoor de burgers het weer in de vuilnisbak zouden kunnen gooien.

In ieder geval, WEES GEWAARSCHUWD!

*) Zie EUobserver, die Die Welt ook citeert:
euobserver.com/9/21342

2 REACTIES

  1. Ha, dat wordt lachen: die wijzen we gewoon ook af.

    Het enige dat ze zouden kunnen proberen is geen referendum organiseren maar gewoon hun 150 stemossen in Den Haag op laten draven en ja laten stemmen. Dat zal echter niet zo makkelijk gaan: als je eenmaal een referendum over dat soort kwesties organiseert, kun je daar een volgende keer veel minder makkelijk onderuit.

  2. Deed mijn moeder vroeger ook als ik geen trek in andijvie,aardappels met draadjesvlees had
    Ze Husselde het een beetje doorelkaar en gaf het een ander naampie yummie wat was dat lekker !
    Dat zal die Angela ook wel bij dr eigen kinderen flikken ,tjezus wat een rotwijf !

Comments are closed.