Onze tanks worden al verscheept naar de provincie Uruzgan.

Je hebt voor dat wederopbouwen immers goed gereedschap nodig!

38 REACTIES

 1. [11] Mee eens! RAH heeft heel veel parabels verwerkt in zijn boeken waarin hij verschillende sociale modellen ‘doorrekent.’

  Nu is hij natuurlijk dik bevooroordeeld, dus de meer collectivistische ideetjes gaan altijd fout. Toch kun je er een boel aan ontlenen. Een mooi voorbeeld is het stuk in ‘Job, a travesty of Justice’ waar de hoofdfiguur een baan heeft als afwasser in een grote stad. Opeens is er weer een ‘shift’ en nu krijgt hij zijn welverdiende salaris niet omdat er allemaal premies vanaf getrokken worden voor zaken waar de hoofdpersoon nooit om gevraagd heeft. Conclusie: Diefstal!

 2. [27] Hey Hieronimus,

  Het meerendeel van een libertarische samenleving kan best moslim zijn. Zolang ze zich aan de libertarische regels houden is dat geen punt.

  Het integratieprobleem staat deels los van het staatsvorm probleem. Juist doordat we in een collectieve staatsvorm leven heeft de overheid belang bij de integratie va vreemdelingen. Immers wanneer de autochtonen door krijgen dat de allochtonen het collectief geld kosten krijg je wrevel. Wanneer je de sociale verzekeringen los koppelt van de staat is er geen koppeling meer tussen het integratie probleem de individuele inkomens.
  Individuele zaken als inkomen, religie, geaardheid, opleiding, ziekte, handicaps, hobbies, werk, gebrek aan werk en ga zo maar door, moeten ook individuele verantwoordelijkheden worden. En je hebt gelijk, dit gaat niet meer over Afghanistan. Of toch wel? Onder de Taliban werdt een fundamentalistisch religieus systeem met dwang opgelegd aan de inwoners van een land. Stel je nou eens voor dat de staat zo veel macht heeft dat het CDA met de SGP en Christen Unie opeens de macht grijpen?
  Of dat de Linksche Kerk dat doet en er een regering van PvdA, SP, GL komt die maar blijft zitten na vier jaar omdat ze nog zoveel werk hebben te doen?

  Dan krijg je een dictatuur.

 3. [23]
  Overigens zal HHH de laatste zijn die voor buitenlandse interventies is.

 4. [33] En Mises ook niet (behalve dan zijn stint bij het Hapsburgse leger). Daarom vind ik het vreemd dat Anomalie dat wel is.

 5. Er gaan geen tanks naar Urzughan, maar hele grote kanonnen ookwel artillerie genoemd, de Phz200:
  PzH200

  Lengte (zonder schietbuis) 8330 mm
  Lengte (met schietbuis) 11630 mm.
  Breedte 3560 mm.
  Hoogte (minimaal) 3065 mm.
  Hoogte (maximaal) 3460 mm (met mitrailleur en periscoop)
  Gewicht 55 ton
  Motor 8 cilinder diesel, 736kW
  Bemanning 5 personen
  Bewapening 155 mm L52
  MAG 2000, mitrailleur
  Rookgranaatwerpers

  Werkt goed tegen autobommen en "backpackers", NOT. Alsof de Taliban/Warlords/Mudjahidin een grote grondaanval uitvoeren tegen een tot de tanden bewapende fire-base???

  Die Cougars pimpen is trouwens geen slecht idee, 1 crash (en d’r gaat er een neer zonder gadgets) en je hebt je geld eruit, kwestie van risicospreiding.

  Ik mag die Kamp wel, als je het doet, moet je het goed doen. We zeiken en zakinen veel, tot ergernis van het Pentagon, maar als we gaan hebben ze in Washington geen omkijken meer naar ons. Het Nederlandse leger kan je om een boodschap sturen, en dat weten de Yanks.

 6. [5] Wil niet veel zeggen maar ga je eerst maar afvragen hoe veel drugs Nederland produceert. Ten eerste is er verschillende soorten drugs er is verschil tussen hard en soft. Afghanistan produceert werelds BEHOEFTE aan opium doordat boeren geld nodig hebben en ze niets anders kunnen produceren. In Nederland heeft 1 op de 3 mensen wiet gerookt. IN Afghanistan is het verboden om te roken—>een ernstige straf zit daarop…Hier mag je het inleveren en morgen mag je weer nieuwe inkopen doen.
  Ik denk eerder dat hier 1 miljoen mensen ‘stoned’zijn zoals er 1 miljoen WAO-ers, 1 miljoen moslims alles 1 miljoen is.

 7. het zou mooi zijn als de tanks naar afghanistan gaan ze kunnen daar veel goede dingen betekenen denk aan convooi ops, base beveiliging enz. als er 2 tanks in chora waren geweest had je veel minder burger slachtoffers gehad dan met de phz 2000, al sturen ze maar 4 tanks (peleton) naar uruzgan dan heb je daar heel veel aan en een stukje motivatie voor ons de tankbemanning die er gek van worden omdat er geen geld is voor onderdelen en omdat de tanks beetje bij beetje allemaal verkocht worden. al het personeel heeft hier een baal van het is niet alleen bij cavalerie zo maar bij de luchtmacht ook die al hun f-16 zo’n beetje in kunnen leveren omdat ze het niet meer doen of omdat ze verkocht worden. er is net gigantisch veel op bezuinigd op de hele krijgsmacht en nu wil de PvdA er weer de helft uitgooien (verkopen) wat hou je dan over van onze krijgsmacht.
  dit valt mij echt zwaar tegen van onze overheid.

Comments are closed.