Wouter Bos heeft deze week proefballonnen opgelaten voor zijn verkiezingsprogramma.

Daaruit blijkt opvallend duidelijk en openlijk zijn streven naar de communistische heilstaat.

Eveneens frappant is dat de media daar niet uitgebreid op inhaken.

“from each according to his ability, to each according to his need”

Wouter zegt dat hij, en zijn partij, wil:
(NRC): “Een omvangrijke publieke sector waaraan iedereen bijdraagt en waarvan iedereen profiteert. … en waarin alle burgers gelijk behandeld worden.” (mijn nadruk)

Kan het nog duidelijker? Dit kan toch niet dichter komen bij de bekende slogan die Karl Marx al in 1867 lanceerde:”van ieder volgens zijn capaciteit, aan ieder voor zijn behoefte”.

Het streven van Bos is naar de Oost Europa situatie van na de tweede wereldoorlog, met zichzelf als dictator aan het hoofd.
Wil je dat ook? Stem dan PvdA!

Slim om dat zo vroegtijdig te lanceren, want daardoor kan hij nog alle kanten op. Hij weet dat het geheugen van kiezers toch heel erg kort is. Wat hij nu beweert, zijn de kiezers over 13 maanden helemaal vergeten. Hij kan dus nog tegengestelde posities gaan innemen als dat voordeliger lijkt om zijn doel te bereiken. Kiezers doen hun keuze toch op dingen die ze de laatste dagen, of uren, voor het stemmen gehoord of gezien hebben.

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat niet iedereen die kan lezen dit in de gaten heeft? Waarschijnlijk is het niet alleen zo dat de meeste mensen niet meer leren om te “spellen”, maar dat ze ook niet meer leren om te lezen, of zelfs om te luisteren!

7 REACTIES

 1. "Waarschijnlijk is het niet alleen zo dat de meeste mensen niet meer leren om te "spellen", maar dat ze ook niet meer leren om te lezen, of zelfs om te luisteren!"
  Inderdaad Hub,
  Het systeem beloont onwetendheid, terwijl kennis en algemene ontwikkeling dreigen uit te sterven.
  Groet, Harry

 2. Dit is een algemene trend.
  Ook in onze contreien waart zo een spook rond, een despoot van de nieuwe stempel. Een man die meer op een goedmoedige politie-agent in burger dan op een dictator gelijkt: de lok op zijn voorhoofd slaagt er niet in, hem een een krijgshaftig voorkomen te verlenen. Als geen ander kent hij door en door de pijnlijke kwelling van de afgunst, de stemmingen en de wrokgevoelens die in het volk leven.
  In het verleden verheelde hij weliswaar niet dat de volkomen vrijheid van allen, m.a.w. een liberale regeringsvorm het ideaal zou zijn; dat de klassiek-liberale maatschappij vertrouwen stelt in rechtschapen, voor rede vatbare individuen. Helaas, driewerf helaas, goedheid, eerlijkheid en gezond verstand acht hij blijkbaar erg zeldzaam en weinig bestendig.

 3. Ach kom nou, de VVD wil de energiemarkt liberaliseren en overdoen aan rusland.Wie is er nou wie ?

 4. Feitelijk heeft kameraad Bos het gewoon over een kapitalistische samenleving.
  Daar komen zijn dromen, zomaar, zonder zijn regelneven, tot stand.
  Probleem is dat hij denkt zo’n samenleving door middel van politieke extreme bemoeizucht tot stand te kunnen brengen.
  Als bij een groot rattenlaboratorium: wij kunnen al die ratten wel sturen, laat dat maar aan ons over.
  En daardoor gaat het bloed koken. Wat die lieden propageren, gebeurt in kapitalistische vrijheid gewoon vanzelf, zonder dat zij hun vieze neuzen in alle potten en pannen steken en zonder hun dwingende dwangbuizen.

 5. Ik meen dat ik ook Lousewies van der Laan heb horen zeggen dat er weer ‘leuke dingen voor linkse mensen’ gedaan moeten worden.
  Een kans voor bijvoorbeeld de VVD om te streven naar een zo klein mogelijke publieke sector. Ik denk dat de kiezer uiteindelijk niet terugwil naar het grijze telefoontoestel van voor het privatiseringsproces.

 6. [1] Ik denk niet dat het iets met taalkennis te maken heeft, meer iets met kritisch nadenken.

 7. [5] Ik heb nog zo’n grijze telefoon, een echte classic, zij het de laatste generatie met druktoetsen, en zowaar toonkiezen. Eén ding is waar, die dingen zijn onverwoestbaar. Maar om het nou te gebruiken? Nee, een draagbare dect is toch prettiger, kun je in ieder geval in de tuin genietend van een pils telefoneren.

Comments are closed.