Als fervent zapper kom ik regelmatig langs het Vlaamse journaal en wat mij naast de blitse beugelmicrofoontjes steeds meer opvalt is dat ongeveer 50% van de tijd besteed wordt aan de slechtigheid van het Vlaams Belang (Blok).

Of het nu om vakbonden, ouderenbonden, politici van gevestigde partijen of om rouwoptochten gaat, het voornaamste onderwerp is het veroordelen van “extreem rechts” en het uitsluiten van het VB.

Doet mij trouwens sterk denken aan de opkomst van Pim hier, je kon geen staatsradio of -tv aanzetten of het ging weer over hoe fout Pim wel niet was en dat men vooral niet op hem moest stemmen en we weten hoe het is afgelopen: al die staatspropaganda heeft niet geholpen, de LPF heeft zichzelf moeten ombrengen en ik heb zo het vermoeden dat het in Vlaanderen ook niet zal helpen gezien de doorlopend stijgende populariteit van het VB bij de Vlaamse kiezers.

34 REACTIES

 1. Deze nooitgezien buldercampagne waarin alle DDR-democratische partijen en het voltallige media-apparaat tekeer gaan als briesende leeuwen moet je natuurlijk in het licht zien van de gemeenteraadsverkiezingen in October.

  Ik heb er een `moment van stilte` aan overgehouden met mijn vriendin omdat ik niet mee wil stappen in de `stille mars` die morgen in Antwerpen gepland is. Ik zei dat ik wel zal opstappen in een mars als de dotatie van het Vlaams Belang wordt ingetrokken (hoewel ik vind dat geen enkele politieke partij dotaties hoort te krijgen). Nou, dat was fout dus.

  Er wankelt wel degelijk wat. Ik denk wel dat het uiteindelijke resultaat voor het Vlaams Belang een stemmenwinst zal zijn, maar een propaganda-apparaat kan wel degelijk hard toeslaan. Maar ik vrees dat dergelijke smeerlapperij `normaal` gezien slechts in oorlogstijd wordt gezien. De storm is werkelijk vergelijkbaar of erger als met Pim Fortuyn. Gerolf Annemans onder politiebewaking (maar dat hoor je niet in de pers) en meer dan 60 doodsbedreigingen aan Vlaams Belang mandatarissen (maar dat lees je enkel op p-inc blogs) en een brandbom in een jeugdclub, de Vlaams Nationale Jongeren.

  1830 was de vreselijke vergissing. Nederlanders noemen dat `het ontstaan van Belgie`, maar het was eigenlijk de halvering van Nederland.

  Want om de goede orde: het gaat hier om secessionisme, zogenaamd racisme is slechts een stok om de hond te slaan.

 2. Het wordt tijd voor Vlaanderen om zich los te maken van België. De Vlamingen zijn de grootste bron van welvaart in dat land, terwijl de Walen onder de socialisten alles opsouperen. Lang leven een vrij Vlaanderen.

 3. Thomas Fleming schreef deze week in Chronicles een artikel waarin ie het o.m. had over België en Nederland.Daarin onder meer deze treffende opmerkingen :

  The European Left, which, as in the United States, includes most of the so-called Right, has been pandering to “the other” since the days of Montaigne, the anti-Christian ironists who first taught the French to admire the Cannibals and despise themselves. In every generation it gets worse, from Voltaire to Rousseau to Robespierre to Anatole France and the Surrealists. At this point, the only thing Europeans are proud of is their tolerance, a word that in today’s languages means only self-hatred.

  As more and more Americans become government school teachers, social workers, software designers in the defense industry, and university economics professors who tout the free market but suck their salaries out of the tax payers, we can expect to reach the level of European self-hatred in less than a decade.

  Wat VB-bashing betreft, dat is altijd al zo geweest (je kan ook geen interview lezen met een BV (bekende Vlaming) of er wordt ritueel uitgehaald naar het VB) waarbij de staatsomroep VRT ( de redactie zit daar vol met lui die komen uit extreem)slinxe hoek) het voortouw nam maar sedert Guy Verhofstadt hier aan het
  bewind is, is het eind helemaal zoek.

  De paarse coalities zijn hier helrode
  coalities waarbij de nep-liberalen van
  Verhofstadt en zijn trawanten er geregeld in slagen de
  reeds zeer linxe Parti Socialiste langs "linx" te passeren….

  Misschien ook interessant te melden dat de (zichzelf verrijkende) kleptomanen van de VLD-top niet alleen
  van het VB een grondige afkeer hebben
  maar ook van "libertariërs".
  Zo schreef bijv Dirske Verhofstadt
  (broer van… en uiteraard in staatsdienst op het minsterie van binnenlandse zaken)recent een brief naar de linxe krant "De morgen" (zoiets als de Volkskrant) om nog es duidelijk te maken dat "echte liberalen" niks moeten hebben van "libertarisme", kapitalisme en vrije markt…

  zie lvb.net/item/1719

  Allen jammer dat de Vlaamse "echte
  liberalen" in niks te onderscheiden zijn van socialisten (met wie ze het
  ook privé goed kunnen vinden : zo hebben bijv partijvoorzitter Bart Somers en partijprominent (en oud-minister) Rik Daems amoureuze relaties met prominente socialistes).

  Groetz,

  Cincinnatus.

 4. Net weer raak op Ketnet vijf minuten voor het begin van "3rd rock from the sun" waar wij naar kijken. Die 5 minuten werden opgevuld met de demonstratie tegen racisme en zinloos geweld en met iemand aan de telefoon van een gesubsidieerde club daar die de vlinder als collega van het lieveheersbeestje hier had bedacht en uitegebreid tegen racisme zat te wauwelen. Verder werd er nog snel opgemerkt dat voor het begin van iedere wedstrijd bij het komende wk er leuzen en spotjes tegen racisme zullen worden getoond.

  Komt er dan nooit een einde aan die ellende ?

 5. De DDR eenheidspartij noemde zichzelf "anti-fascistisch". Hun tegenhangers in de EU noemen zichzelf "anti-racistisch". Met echt racisme heeft het natuurlijk niets te maken….

  Zomaar een wilde gedachte: die jongen die in Antwerpen die 2 moorden pleegde; kan dat een complotje zijn geweest van de Sozialistische Einheitspartei Vlaanderen? Vergeleken met de bende van Nijvel (in de jaren 80) is dit natuurlijk kinderspel, en wat kwam het moment toch goed gelegen…

 6. [3] zo hebben bijv partijvoorzitter Bart Somers en partijprominent (en oud-minister) Rik Daems amoureuze relaties met prominente socialistes).

  Arme jongens, maar wat voel ik ze aan. Er lijken wel geen andere vrouwen dan socialistische te bestaan…

 7. Bij dit alles wil ik wel even opmerken dat ofschoon van de grote partijen het Vlaams Belang de enige democratische en acceptabele is, deze partij op heel wat vlakken verre van libertarische standpunten huldigt, m.n. inzake drugs, abortus en euthanasie.

  Derhalve gaat mijn voorkeur uit naar het nieuw opgerichte partijtje Vlott van dissident "donkerblauw" ex-VLD’er Hugo Coveliers, dat overigens met het VB een kartel zal vormen en in zekere zin dus het cordon doorbreekt (al moet je de actie van deze one man show natuurlijk niet overraten).

  Groeten,
  M

 8. [9]

  Hier maak je een kleine vergissing.
  VB is inderdaad niet libertarisch, Maar dat is dit geval niet van belang. HEt gaat hier over het belang van het Vlaamse volk. EN die ligt wel bij het VB. Mocht Vlaanderen onafhankelijk worden van het grote Belgie, dan is dat een goede stap richting regionaal zelfbeschikkings recht. Libertarisch nee,
  Minarchistisch jazeker wel. En wie gaat Vlaanderen stoppen ?? Wil de EU Vlaanderen met geweld dwingen een eenheidstaat te blijven ? Ik denk dat men dat niet aandurft. De historie heeft uitgewezen dat Vlaanderen erg slecht gebied is om daar met geweld mensen een bepaalde kant uit te duwen. Daarnaast verwacht ik dat veel NL’ers meer een meer het Vlaams nationalisme gaan onderschrijven. EN dus de regio steeds instabieler word.

  Wie weet zorgt de Vlaamse kwestie wel voor de ineenstorting van de EU.

  Vlaanderen de Leeuw !!!!!

 9. [10] Dat Vlaanderen verlost wil worden van een Nationalistische parasietenstaat als Wallonie, noem ik eerder gezond dan nationalistisch. Het gedrag van de Walen in de regio Brussel is dat wel, men weigert zich immers aan te passen (NL te spreken)?

  Persoonlijk heb ik niets met het ‘Vlaams Belang’, maar hun streven naar afscheiding van Belgie vind ik een goede zaak. Zolang men daar niet de fout maakt om zich aan te willen sluiten bij Nederland.

  Dat de EU militair geweld zal inzetten om lidstaten bij de ‘club’ te houden zie ik op korte termijn niet gebeuren, op iets langere termijn wel. Dit zal afhangen van de hoeveelheid macht van de Eurocraten. Het is nu duidelijk dat de Eurocraten de EU bevolking niets te bieden hebben dan hun nutteloze beleid. Veel mensen zien dat wel in, maar hoe is dat over 10 jaar, na nog meer propaganda, hersenspoeling en ‘anti terrorisme’ beleid?

 10. [10]"De historie heeft uitgewezen dat Vlaanderen erg slecht gebied is om daar met geweld mensen een bepaalde kant uit te duwen."

  O? Geef ’s wat voorbeelden?

 11. [9] Het allerbelangrijkste verschil tussen de ddr-democratische partijen en het Vlaams Belang is de tegenstelling politiek-correct versus politiek-incorrect, ofte de tegenstelling tussen cultureel marxisme en cultureel occidentalisme (nou ja er bestaat zeker een betere beschrijving voor de niet-cultureel-marxistische stromingen, denk `ns mee jongens).
  Dat is what`s really at stake op dit moment.

 12. Tja het is maar wat je wild zien.
  Waneer je zwanger bent zie je overal zwangere mensen.

  Sinds waneer is het verboden om in de publicitijd te treden met je mening?
  Er zijn genoeg sites en andere vormen van media waarin het VB haar verhaal verteld. Schijnbaar word de grote media als enigie juiste gezien, terwijl dt maar een gedeelte van het hele spectrum is.

  Ik heb er geen moete mee dat er weerstand is, dat houd in dat het vrij is.

 13. [15] Juist Simon, maar WIE of WAT wil dat de huidige media als de juiste wordt gezien?

  Ik heb er WEL moeite mee dat er weerstand is, want een journalist hoort ONafhankelijk te zijn, anders houdt het namelijk in dat het NIET vrij is.

 14. [15] Simon Bhas schreef: ‘Tja het is maar wat je wild zien.’

  Simon, stel je voor dat jij te gast bent in een restaurant waar ik als ober werk. Ik weet dat we heerlijk fazanten-, herten-, en reeënvlees hebben, maar wel buiten de kaart om. Wat vraag ik jou dan?

  A Wilt u wilt?
  B Wilt u wild?
  C Wilt u wildt?
  D Wild u wilt?
  E Wild u wild?
  F Wild u wildt?
  G Wildt u wilt?
  H Wildt u wild?
  I Wildt u wildt?

 15. [17]
  Als het gesproken word heb ik er minder moeite mee.

  Maar je geeft wel aan dat er meerder mgelijkheden zijn met de zelfde betekenis. De keuze is aan jou om het in te vullen. Taal en wat goed is is tijdgebonden.

 16. [16] Sinds waneer word er voor een journalist bepaald dat hij onafhankelijk hoort te zij? Zolang er maar journalisten of kranten zijn die zelf bepalen wat ze schijven.

  NAtuurlijk is het lastig voor het VB, maar wees eerlijk, als Pim niet zo veel tegenspraak had gehad was had hij nooid zo veel aanghang gekregen.
  Slecht nieuws is goed nieuws voor mensen die tegen de huidige politiek zijn. Je ziet alleen maar wat je wild zien. Men ziet dan dat ZE tegen het VB zijn en dat maakt de aanhang aleen maar stereker.
  Maar om bij mijn punt te blijven, Je moet journalisten niet verplichten objectief te zijn en er is genoeg posietve berichtgeving over het VB.
  Ik kan me herinderen dat een maand geleden (+-) zelfs een interview in de Metro stond met het grote opperhoofd van het VB.
  mvg Simon.
  en ik heb inderdaat wat moeite met speling.

 17. [13]

  Gulden spoorenslag,
  1830 Onafhankelijkheid van NL
  1e wereld oorlog slag om de ijzer.

  Meer voorbeelden hebben

 18. [21]
  Reken maar van wel.

  Juist de Vlamingen waren het fanatieks in hun afscheidings maneuvre.

  Uiteraard was het een geopolitieke zet van de engelsen/Fransen

  MAar dat neemt de Vlaamse volksaard zeker niet weg.

 19. [20] CORRECTIE:

  1815: Onafhankelijkheid van Nederland.
  1830: HALVERING van Nederland.

 20. [22] Maar jong toch!
  Was het niet voor een domme Nederlandse generaal geweest die dacht dat hij Antwerpen moest beschieten met kanonnen, had wellicht Nederland gewoon heel gebleven.

 21. Zeggen dat de kogel van links kwam was na de moord op Fortuyn is in Nederland taboe.

  Kritiek leveren op de Marokkaanse gemeenschap in Nederland na de moord op Van Gogh was discriminatie.

  Maar niet in Belgie! Daar mag je gewoon politieke partijen beschuldigen van het aanzetten tot een rascistische moord, ook al zijn daar geen aanwijzingen voor.

  Of snap ik het nu verkeerd?

 22. [25] ik zag op Belgische teletext dat de toespraken bij de rouwstoet gisteren voornamelijk waren gewijd aan het VB en De Winter, zij werden door de sprekers dringend verzocht om te stoppen met haat te zaaien en dat houdt de implicite beschuldiging in dat de dood van het Belgische kindje en de zwarte aupair de directe schuld zijn van het VB en vooral van De Winter persoonlijk terwijl die daar absoluut niets mee te maken hebben en zo zie je een menselijk drama gekaapt worden door links om de eigen agenda te bevorderen. Wij kennen dat hier met Anna Frank en het leed van de 6 miljoen Joden die in de oorlog zijn vermoord en van wie het leed ongegeneerd door links wordt geexploiteerd om de socialistische dwangstaat te bevrorderen.

  De gotspe en de gelijkhebberigheid van links is onvoorstelbaar, die lui hebben werkelijk nergens respect voor.

 23. [26] Zie je in je betoog wel de vergelijking dat de aanhang van Fortuijn roept dat de kogel van links kwam….. Groepen mensen zijn altijd op zoek naar een schuldige waneer er een ingrijpende negative gebeurtenis is voorgevallen en dat is een begrijperlijke reactie.
  Dat het een inreéle reactie is doet er evnen niet toe bij de groep.
  Het is aan de Winter om vooral rustig te blijven en zijn boodschap blijven herhalen.
  VB is niet mijn idiaale partij maar de Winter is een doordacht politicus, ik hoop dat hij wijgerd om deel te nemen aan deze masa hysterie, wand dat is het. Destijds bij de moord op Pim werd dit ook aangegrepen om zieltjes te winnen en dat was hardstike fout.

  In Belgié word de hysterie bijna opgewekt lijkt het, ik vind het een linke soep, maar nu ga ik lunchen…kipen soep.
  mvg Hyrominus

 24. Als er een blanke doodgeschoten wordt door een zwarte of een marokkaan dan is er -als de huidige definitie strikt toegepast wordt- ook sprake van een racistische moord of een moord ‘met een racistisch karakter’.

  Pop-quiz: hoeveel media en politici zouden dat toegeven?

 25. [28] Alleen blanke heteroseksuele mannen (het liefst van middelbare leeftijd!) kunnen discrimineren, wist je dat nog niet?

 26. [27] [27] de aanhang van Fortuyn had niet de gehele staatsmedia en staatsmeelopende andere media ter beschikking, net zoals het VB dat niet heeft

Comments are closed.