Als fervent zapper kom ik regelmatig langs het Vlaamse journaal en wat mij naast de blitse beugelmicrofoontjes steeds meer opvalt is dat ongeveer 50% van de tijd besteed wordt aan de slechtigheid van het Vlaams Belang (Blok).

Of het nu om vakbonden, ouderenbonden, politici van gevestigde partijen of om rouwoptochten gaat, het voornaamste onderwerp is het veroordelen van “extreem rechts” en het uitsluiten van het VB.

Doet mij trouwens sterk denken aan de opkomst van Pim hier, je kon geen staatsradio of -tv aanzetten of het ging weer over hoe fout Pim wel niet was en dat men vooral niet op hem moest stemmen en we weten hoe het is afgelopen: al die staatspropaganda heeft niet geholpen, de LPF heeft zichzelf moeten ombrengen en ik heb zo het vermoeden dat het in Vlaanderen ook niet zal helpen gezien de doorlopend stijgende populariteit van het VB bij de Vlaamse kiezers.

34 REACTIES

 1. [27]

  die zwakzinnige dierenactivist die Fortuyn dood schoot is wel degelijk een linkse gek.

  en voor zover ik het kan beoordelen was de Antwerpse schutter een ‘rechts-extremist’ op het moment van schieten. iets wat ik me trouwens heel goed kan voorstellen. met het beleid van zowel de NLse als de belgische overheid wordt je vanzelf een ‘rechts-extremist’ (newspeak betekenis) als je ze tenminste allemaal op een rijtje hebt. met mijn opvattingen val ik ook onder die categorie. niet dat ik zomaar buitenlanders ga afknallen of zo. maar nogmaals, voor zover dat ik kan beoordelen.

  dat wil nog niet zeggen dat het VB er iets mee te maken had. nee, natuurlijk had het VB er totaal niks mee te maken.

  de linkse partijen in NL hadden er wel degelijk mee te maken dat er uberhaupt mongolen als die volkert vd graaf rondlopen. de linkse partijen zorgen er toch voor dat dat soort kakkerlakken subsidie ontvangt waardoor ze niet hoeven te werken voor hun inkomen en daardoor tijd hebben voor allerlei activiteiten om iedereen en alles die normaal is te dwarsbomen?

  volgens mij deelt het VB geen subsidie uit aan wie dan ook of ik moet mij sterk vergissen.

  wat die ‘massale’ demonstratie in Antwerpen betreft. nou, daar ben ik allerminst van onder de indruk. een handjevol buitenlanders wat zich naar eigen zeggen zwaar gediscrimineerd waant. nou, als ze zich zo gediscrimineerd voelen waarom blijven ze dan toestromen uit al die gaten in de grond waar ze vandaan komen? en ja, logisch, natuurlijk demonstreren ze tegen het VB. dat is immers de enige partij in belgie die voor de vlaamse belangen opkomt en niet voor de belangen van buitenlanders.

 2. Beetje offtopic
  http://www.nieuwnieuws.nl/a
  " Als linkse politici en het bedrijfsleven in de toekomst gaan samenwerken is er "nog heel veel moois" mogelijk, zei Bos. Voor een gehoor van PvdA’ers en ondernemers deed hij uit de doeken hoe de samenwerking er wat hem betreft uit gaat zien, als de PvdA na de volgende verkiezingen in de regering zou komen.

  Uitgangspunt daarbij is onder meer dat "het kapitalisme verantwoordelijk is voor het realiseren van 80 procent van de idealen van de sociaal-democratie".
  Aldus Bos

 3. [31] Op deze wijze bekrachtig je mijn punt volkomen.

  Dat houd niet in dat het ik linkse belijd omarm evenmin het Vlaamsch belang. Wat dat ook mogen wezen.

  mvg Hyrominus

 4. [32] Dat is tog prachtig, Links en liberaal kunnen ook goed sammen.

  Het is van belang om op onortodoxe manier te denken over de toekomst dan houd je de toekomst ook open.

Comments are closed.