Het is vermoeiend om steeds te moeten constateren dat we dag in dag uit belazerd worden. Er wordt van alles beloofd maar de oplossingen blijken te bestaan uit lapmiddelen die de symptomen bestrijden maar de oorzaak niet aanpakken. Hoelang slikt de burger de criminele verwaarlozing van ons wegennet nog? De steeds langer wordende files kosten de belasting betaler miljoenen Euro’s en alles wat de politici ons bieden zijn schijnmaatregelen die de situatie erger maken of lapmiddeltjes

Van de NU.nl website:

Peijs: A2 versneld extra verbreden

Uitgegeven: 11 mei 2006 08:02
Laatst gewijzigd: 11 mei 2006 11:03
DEN HAAG – De rijksweg A2, tussen de knooppunten Holendrecht en Oudenrijn bij Utrecht, moet versneld verbreed worden van de huidige zes naar tien rijbanen. Minister Karla Peijs van Verkeer wil dit project naar voren halen om de filedruk op dit traject te verminderen. Een woordvoerder van de minister bevestigt donderdag berichtgeving hierover in De Telegraaf.

De minister zal het kabinet vrijdag voorstellen deze wegverbreding over vier jaar aan te leggen. Naast vervroeging wil de bewindsvrouw het plan ook inhoudelijk aanpassen. Over een langer traject komt een extra rijbaan bovenop de beoogde verbreding.

Wat een forse aanpak! Er komt zowaar een extra rijbaan bij op de bestaande plannen. En al over 4 jaar!!

Wat deze minister en al haar voorgangers niet schijnen te begrijpen is dat er een fundamentele oplossing moet komen. Niet alleen deze weg moet worden uitgebreid maar alle knooppunten. Het verkeers beleid van de afgelopen decennia is rampzalig geweest. Als je bedenkt dat maar 10% van Nederland bebouwd is met wegen, huizen, fabrieken, scholen, winkels en spoorwegen, en dat van die 10% maar 1% voor de aanbouw van ons wegennet is gebruikt dan kunnen we inderdaad spreken van een criminele verwaarlozing van onze infrastructuur! Dat gebeurt er dus als je dergelijke belangrijke zaken overlaat aan onverantwoordelijke graaiers als politici!

9 REACTIES

 1. Inderdaad! Als je veel inwoners wilt (bedrijvigheid) kies je automatisch voor meer wegen. Dan moet je vooral niet beginnen over (verbetering van) openbaar vervoer, want dat is een giller van ongekende weerga! Tenzij we natuurlijk allemaal in ‘openbare bedrijven’ aanwezig gaan zijn zoals politici dat gewoon zijn te doen. Vakantiedagje meer of minder; wie zal je missen?

  En dan al die milieu bullshit! Waar halen ze het vandaan! Er is al menig stukje over geschreven, maar kennelijk is dat allemaal vergeefse moeite want je krijgt het eenvoudigweg niet in die granieten koppen gemept. Ik zal me dan ook onthouden van een link. Soms lijkt het wel of Nederland collectief knettergek geworden is, met de hardste schreeuwers, de politiek voorop…

 2. Het is inderdaad verschrikkelijk.

  Maar ”geluk” bij een ongeluk, denk ik dat met de dure benzineprijzen men in de toekomst gedwongen wordt dichter bij zijn werk te gaan wonen. Waardoor de druk op het wegennet iets afneemt.

 3. [2] De dure benzineproijzen hebben anders nog nooit de mobiliteit verminderd. In tegendeel, men gaat steeds meer rijden. Het blijkt gewoon overduidelijk dat de overheid geen invloed kan uitoefenen op het aantal auto’s en wat mensen ermee doen. Al die belastingen die ze in de loop der tijd hebben ingevoerd zijn dus pure diefstal, de burger aangepraat met drogredenen als bijvoorbeeld milieu. Verder vind ik het al helemaal uit den boze als een overheid op wat voor manier dan ook mensen gaat voorschrijven waar zij mogen wonen. Als daartoe de kosten van autorijden worden misbruikt, is het een zoveelste staaltje dictatuur.

 4. Een artikel naar mijn hart. Dank je Henri, dat was recht op mijn gevoelige plaats. Mijn autootje is mijn vrijheid, zoals voor zovelen.

 5. Goed gezegd, Henri.
  En desondanks willen de politici en hun mediamakers het publiek maar wijsmaken, dat het fileprobleem onoplosbaar is, terwijl al tientallen jaren lang 3/4 van de wegenbelasting de "algemene middelen" (de doofpot) inrolt in plaats van in een behoorlijk wegennet. En zelfs het bestaande wegennet hebben de politici jaren laten verrotten. Allemaal alleen om de bankroete verzorgingsstaat overeind te houden.

  Maar ja, sinds jaar en dag zit er absoluut brandhout op Verkeer en Waterstaat. Denk aan dat van Kroes, Wegge, Jo Ritsmaar, Netelroos en nu deze Karla Peest weer. Het houdt maar niet op.

  Overigens… wat een ongelooflijk hypocriete grijns heeft dat mens toch, zeg. Zoals brutaal als ze je aankijkt, brrrr. Krijg ik kippevel van Zodra ik er al naar kijk, walmt mij de slechte opdringerige parfum al tegemoet. Als ze dat soort luchtverontreiniging nou eens verboden, daar in Den Haag (moet kunnen, jongens en meisjes onder elkaar toch ?)

 6. Aan iedereen die "het milieu" een slecht argument vindt om autogebruik niet te stimuleren: ga eens een uurtje met draaiende motor in een afgesloten ruimte staan, merk je zelf hoe schoon zo’n stuk blik is…..

 7. [8] wat wil je dan geen auto’s meer en dan met z’n allen op de fiets
  dus vrije jongen jij op vakantie met de fiets en naar je werk (ik ben namelijk vertegenwoordiger )ik zie me zelf al 😀

Comments are closed.