dinsdag, 23 mei 2006
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Bouwen aan Islamsterdam

Dit artikel schreef ik aanvankelijk als reactie op Hugo’s artikel van vandaag (hieronder).
Minister Verdonk en de haren zijn namelijk in mijn ogen een stel ordinaire opportunisten die -aan hun acties te oordelen- het liefst welwillende mensen of hun eigen ‘maten’ er aan naaien. Zoals duidelijk zichtbaar was in de zaak Ayaan Hirsi X, die natuurlijk een makkelijke prooi was voor mediageile regels-zijn-regels fanatici. Deze pennelikkers zouden eigenlijk andere prioriteiten moeten hebben, maar ja, dan moet je misschien net als Ayaan en Geert de 24×7 bewakingsdienst inschakelen en onvrijwillig naar een kazerne in de bossen verkassen.

Een aardig en actueel voorbeeld: momenteel is er in Amsterdam-west (de Baarsjes) een prachtige zwendel aan de gang rondom de bouw van een moskee. Een sectarische Turkse organisatie is door de gemeente/stadsdeel jarenlang behandeld als een soort van exotische volksdansvereniging waarmee het best gezellig theedrinken was. Nu het belangrijkste doel van deze volksdansvereniging is bereikt –namelijk vergunningen krijgen voor de bouw van een mega-moskee en verwijdering van gristelijke haram-zooi voor de deur (WO II monument)– heeft men de maskers afgeworpen.

Surpise!!! De volksdansers blijken eigenlijk lid te zijn van de ‘Turks-Nederlandse’ gezelligheidsvereniging Milli Gorus. Een organisatie die in grote-mensenland Duitsland als min of meer terroristisch geldt en intussen in aanmerking komt om verboten te worden omwille van de nationale veiligheid. Op zich oud nieuws, ware het niet dat het jarenlang (bewust?) genegeerd was door de Haagse en Mokumse regentenkliek. ‘Excellentie’ Piet Hein Donner was er als de kippen bij om voor de bouw van deze ‘Turks-Nederlandse’ moskee officieel de eerste steen te mogen leggen. Zoals het een gehoorzame Dhimmi betaamd. En nu de eerste steen gelegd is, is het oude bestuur van Milli Gorus afgetreden wegens ‘vermoeidheid’ en nemen de radicale broeders uit Die Heimat het roer over. Einde sprookje.

Waar blijven Balkenende’s voortvarende helden nu? Het is oorverdovend stil in Den Haag, terwijl een zaak als deze toch een schandaal is van minstens nationale proporties. Sympathiseert men soms heimelijk (intussen openlijk?) met de islam radicalen? Over Milli Gorus ga ik t.z.t. meer uitzoeken. Ik wil graag weten of de NL belastingbetaler heeft moeten meebetalen aan subsidies om dit islamitische pronkjuweel in stadsdeel de Baarsjes mogelijk te maken. En krijgt een organisatie als MG ook geld uit de Haagse subsidiepot? Van mij mag je geloven wat je wil, maar dit soort reli’s mist doorgaans de gelijke tolerantie jegens andersdenkenden. Daarbij moeten kerken hun eigen broek ophouden, dus voor hun eigen geld zorgen. Ik vond over de subsidies zo gauw geen info, maar ik heb mijn vermoedens. De bouw van die moskee mag van mij onmiddelijk geannuleerd worden wegens fraude.

Overigens is volgens artikelen die ik las, de Turkse premier Erdogan een adept van de Milli Gurus beweging. Dus ik eindig dit stukje met mooie poëzie van zijn hand: «De minaretten zijn onze bajonetten, de koepels onze helmen, de moskeeën onze barakken en de gelovigen onze soldaten.»
Koekje erbij?

Donner in actie
Nederlandse moskee
Milli Vanilli

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Terrorisme
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Monique schreef op : 1

  "Onze moskeeën zijn onze kazernes", volgens Milli Görüs! De enige die vragen heeft gesteld aan de Tweede Kamer en tegen de bouw is van de moskee is Geert Wilders.

  www.geertwilders.nl…

 2. Achilles schreef op : 3

  Goed artikel, alleen wel heel voorspelbaar natuurlijk, als je moslims binnenlaat logisch dat die lui een moskee willen.

  Of die Ayaan nu zo’n vrijheidsstrijder is, betwijfel ik, ze zit immers nu bij een neoconservatieve denktank—>patriotact, 9/11 etc.

 3. Sander schreef op : 4

  Koekje erbij? Ja Lekker! Karma +.

 4. Maverick. schreef op : 5

  [3]
  Inderdaad logisch. Het punt is dat deze moskee nogal bepalend wordt voor het straatbeeld en met de nodige list en bedrog er gekomen is. Zo was (volgens artikelen) het MG bestuur PvdA lid, en deed het PC uitspraken dat geloofsafval geen probleem is binnen de islam. De socialisten geloven nog steeds in de mythe van de ‘liberale islam’ die bij mijn weten alleen beleden wordt bij een handvol Maghreb/Franse intellectuelen.
  [4]
  Als ik er aan denk neem ik een pak liga mee op de Dag van het Kapitalisme 😉

 5. Maverick. schreef op : 6

  [3] Ik vergeet Ayaan. Net als Femke Halsema flirt die met liberale ideeen. Maar alleen die ideeen die goed in hun winkel passen, de andere liberale ideeen zijn uiteraard onwenselijk in hun ogen. Zij weigeren principieel voor liberalisme te kiezen en daarvan de consequenties te aanvaarden. ‘Sociaal liberaal’ of ‘liberaal socialisme’ zijn vage dromen die bij voorkeur besproken worden op D66 congressen. Al krijgt D66 nog wel krediet voor dat Wijers voor elkaar kreeg dat de winkelsluitingstijden een beetje verruimd werden op het moment dat het genootschap Kerk & Vakbond net even wat minder machtig was.

 6. Fukkov schreef op : 7

  Check ook ff nekklachten.web-log.nl

  Micheal is er ook mee bezig geweest. Misschien dat hij nog wat meer info heeft. Of dat jullie elkaar kunnen helpen.

 7. Spy-Nose schreef op : 8

  Naast Sander, doet Befana af en toe ook een aardige duit in het politiek incorrecte zakje. Check:
  befana.web-log.nl…

 8. Barbara schreef op : 9

  Ach ja Amsterdam huilt waar het eerst heeft gelachen……….

 9. Ruud schreef op : 10

  Ach, de moislims zeggen zelf(en hopen)dat voor het einde van deze eeuw de moslims in de meerderheid zijn in Europa!(uiteraard met steun van ‘onze’politici)
  Maar zover zal het niet komen hoor, Europa en omstreken staat aan de vooravond van een wereldwijde catastrofe.
  Denk dat niemand mij geloofd, maar je zulot zien dat ik helaas gelijk krijg!
  Kan best nog 10 of 15 jaar duren maar niet langer.
  PS Ik words zo ziek van dit land en die politici, wat niet anders zijn dan verraders.

 10. Moon schreef op : 11

  Nederland word toch eens wakker…
  Die moslimmen lachen zich rot wat ze allemaal voor elkaar krijgen hier.
  Ga eens vragen of je in Rabat een katholieke kerk mag bouwen.
  Ik ben bang dat ooit eens de dag komt dat de moslimmen hier het land regeren.
  Nou dan nog liever dood dan een hoofdoek op mijn kop

 11. KL schreef op : 12

  [11]
  ja hoor, dat mag in Rabat.

  Ik vindt op:
  www.tourism-in-moroc…
  "LIEUX DE CULTES
  Cathédrale St Pierre : Place du Golan, Rabat Maroc. tel : 037 722 301
  Eglise St Pie X : 40 rue Jaâfar es Sadik, Rabat Maroc. tel : 037 670 250
  Eglise St François d’Assise : Avenue du Président Soekarno, Rabat Maroc. tel : 037 724 380
  American Church : 14 cité Saâda, Rabat Maroc. tel : 037 758 134
  Synagogue Talmud Torah : 3 avenue Moulay Ismaël, Rabat Maroc
  Il existe des mosquées dans les principaux quartiers de la ville"

  Verder mag in een libertarische samenleving iedere grondeigenaar bouwen wat hij wil. Dus eigenaar Milli Gürus mag ook een moskee bouwen op het stukje grond.

 12. KL schreef op : 13

  Overigens kan in een libertarische samenleving ook nimmer een meerderheid regeren over wie dan ook. In een libertarische samenleving wordt helemaal niet geregeerd over iemand.

  Dus wanneer je bang bent voor een onwelvallige meerderheid, of dat nu moslims, communisten, katholieken, nieuw-rechtsers of wat dan ook zijn, keer je dan *tegen* democratie en wees *voor* een vrije maatschappij.

 13. Soner Gülal schreef op : 14

  Na een tijdje terug op dees artikel. Wel een goed punt alleen klopt er een paar dingen niet: Om de waarheid te hebben moet je eerst af van Geert Wilders ‘De Ezel’ en Ayaantje Ala-Hirshi Alibaba. Deze twee zijn zelf ook niet verschillend dan Mullah Omar (leider Taliban) Want ze schoppen de bal steeds tegen elkaar.

  Milli Görüs staat bekend om zijn anti-Kemalisme. Leden van de Milli Görüs zijn dus tegen een modern Turkije en willen weer een hoofddoekjes regering zonder een modern constitutie. Ik bedoel een Taliban regime in Turkije. No way, we hebben een machtig leger die zoiets continu kan neerslaan!

  Nederland, is een apart vehaal. We hebben nu eenmaal nep-politici. We hebben geen hardliner nodig, maar wel iemand die moslims en de niet-mslims begrijpen. Verder moet er meer bruggen gebouwd worden om elkaar te begrijpen. De Diyanet stichting wat in Den Haag is gevestigd, heeft vele projecten gestart om Nederlanders en (Kemalistische) Turken bij elkaar te brengen. Ja, bij ons moskee komen ook Nederlanders koffie drinken. Wij gaan ook naar Kerken toe om met onze geestelijke gebroeders koffie te drinken. Waarom niet? Zoiets is heel makkelijk. Gewoon doen. En haal je slechte vooroordeel weg want dat is maar een voorgevoel wat de Extreem Nederlandse terroristen jou geven. (Extreem Nederlandse terroristen = fascisten die moslims en niet-moslims tegen elkaar willen opspelen, dan zelf stiekem verdwijnen denk maar aan Ayaantje bombai-ali en Geerdus Wilderous boom boom)

  "Laten we lief hebben en ons geliefd maken, de aarde is tenslotte niemands erfenis"

  Yusuf Emre
  Misticus en filosoof

 14. jetze schreef op : 15

  [14]
  Je precies joh,

  Jouw alah is groot en machtig, doch het is een LUL van een meter tachtig.

  Begrepen knul?

  Turkije, het land van de echte kerels doch waar de GEITEN nog nerveus zijn ………

  Adolf, GO HOME.

  Begrepen zuigend varkens kadaver?

 15. wladi schreef op : 16

  [15] nou nou, Jetze, Soner Gülal zegt toch niks verkeerds, om zo’n heftige reactie te verdienen.

 16. SpyNose schreef op : 17
  Spy-Nose

  [14]Soner,
  Ik vind de reactie van Jetze onjuist.
  [15] Jetze,
  Het spijt me wel, maar ik vind je reactie onjuist en zeer ongepast.
  [16]
  Precies wladi,
  Ik begrijp ook zo’n zinloze niet-uitgelokte disproportionele uitbarsting niet.

 17. Appie schreef op : 18

  [14] "Laten we lief hebben en ons geliefd maken, de aarde is tenslotte niemands erfenis"

  Prima uitgesproken!

  Jetze: jij behoort toe aan het groepje proletariers die zelfontplooiing missen? Ongelooflijke domme reactie.

  Wellicht zijn er nog wel islamieten (en dus géén islamisten) die de verlichting bewust meemaken.

 18. jetze schreef op : 19

  [16] [17] [18]

  Ongenuanceerd, yep!

  Mischien wil Sonar het begrip umma (of oemma) jullie eens uitleggen.

 19. beek schreef op : 20

  [14]
  Tja, deze reactie druipt werkelijk van de ‘liefde’.
  Wilders een ezel. Ayaan met domme bijnamen.
  Beiden te vergelijken met de leider van de Taliban (!).
  Waarom zouden christenen uw geestelijke broeders zijn???
  Zegt Jezus niet: ‘Wie de Zoon niet heeft, heeft ook de Vader niet.’
  En u ontkent zijn verzoening aan het kruis van Golgotha en Zijn opstanding uit de dood, en zijn wederkomst en zijn laatste oordeel.
  Kortom, de allerbelangrijkste kern van het evangelie wordt door u brutaal verworpen.
  GEEN geestelijke broeders dus.

 20. Moon schreef op : 21

  [12] Reactie op KL

  Goedeavond KL leuk dat ik een reactie krijg dit is een vrij land en we mogen toch best vragen stellen.

  Ben jij Nederlands of Marokaans?

  Groetjes Moon

 21. Moon schreef op : 22

  [20] Beek

  Laten we niet of Jezus Allah of wat dan ook gaan schrijven…

  Er is maar 1 god of wat dan ook of die nou Allah of God of Pietje heet…

  Het gaat erom dat we trots blijven op ons nederland en niet dat moslimmen onze cultuur willen gaan veranderen.
  Dan moeten ze niet hier komen…

  Groetjes Moon

 22. jetze schreef op : 23

  [20]
  Vervang het woord liefde eens voor begrip of respect, zowel de heiden als de christen kunnen wat betreft de allahtoon aan het gassssssss.

  Letterlijk !

 23. Moon schreef op : 24

  Weet je: dat bijna alle oorlogen te maken hebben met moslims …

 24. Hollander schreef op : 25

  Jetze is ok ole hole …

 25. Moon schreef op : 26

  Moon

  Zeg de rammadam is op zich iets goeds van jullie geloof.. maar willen jullie dan ook echt mee doen en niet zuipen.. en al dat meer stiekem met uitgaan dat is natuurlijk geen vasten he?

 26. P.e schreef op : 27

  [24] leef samen.. kijk verder dan je geloof….. denk niet zo klein.. denk als god/allah . kijk eens vanuit zijn zicht op aarde… HIJ heeft de aarde geschapen voor ons allen

 27. Moon schreef op : 28

  Wat jammer dat nu niemand reageert ik heb een voorgevoel dat ik zo toch een reactie krijg

 28. Moon schreef op : 29

  Zeg P.e eindelijk een reactie das gaaf ik vind dat je 1 foutje schrijft de aarde is voor ons allen maarrrrrr zonder moslims

 29. Moon schreef op : 30

  [27] P.e

  Je moet eens vaker reageren leuk man …