Dat vindt driekwart van de Vlamingen.
De helft weet bijna zeker dat je iemand moet “kennen” om ambtenaar te kunnen worden en zestig procent weet zeker dat je een kruiwagen nodig hebt om iets gedaan te krijgen.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Leuven.


Wat fijn dat dit in Nederland helemaal niet voor komt.

Of weten die Belgen meer dan de Nederlanders?

8 REACTIES

 1. Pas geleden was er een onderzoek naar alle ministeries in Nederland en daaruit bleek dat behalve een ministerie alle andere mensen hadden ontslagen vanwege corruptie. Die ene bleek het ministerie van onderwijs te zijn. Dit werd terecht als verdacht aangemerkt en wordt nu nauwkeuriger onderzocht. Hoe meer overheid hoe meer corruptie en belastingen, dus hoe armer het volk. Dat is een vaststaand gegeven.

 2. "Of weten die Belgen meer dan de Nederlanders?"

  Ik denk dat corruptie in beide landen voorkomt maar in Belgie helaas meer.

  Daarbij valt het in Vlaanderen overigens nog enigszins mee (en is het verschil met Nederland m.i. niet al te groot al is het er onmiskenbaar wel).

  De ware hel echter is de PS-staat Wallonie die dan ook helemaal verlamt is en waar de economie dan ook vierkant draait en de werkloosheid huizenhoog oploopt.

  Groeten,
  Michielsens

 3. Socialisten moeten uiteraard armoede in stand houden en bevorderen.

  Anders breken ze de ruiten van hun eigen winkel in.

 4. [2] Dat denk je maar! In Vlaanderen doet men het meer gesofistikeerd, maar in de grond is men even corrupt. Het zijn ook Vlaamse ministers die hun drankzucht door souteneurs laten financieren.

 5. Mischien komen de nederlanders hier ook nog eens achter, als het te laat is
  Of ze praten er over maar hebben het lef niet om er iets tegen te doen

 6. Nederland is totaal corrupt! Het CDA voorop, maar alle grote partijen spelen het spel mee. De meeste nederlanders zijn echter te goedgelovig (dom?) om het te zien. Nu gaan we zelfs op Afghanen schieten, omdat Bush, de nieuwe Hitler, die zelf het WTC heeft laten ontploffen teneinde oorlog te kunnen maken met iedereen, het zegt. Nederland is dom en corrupt en ik ben een Nederlander en vind dat niet leuk.

 7. overheid is alleen maar goed voor hun zelf en de hard werken man is de klos betalen belastingen wordt alleen maar erger hier in dit klote nederland ze helpen nederland naar de kloten daar in den haag !! en bea kost alleen maar geld en interseert haar niet waar gezinnen geen eten krijgen of mensen geen werk ze lachen hun rot daar ziekfonds afschaffen betalen voor niks als je wat nodig bent moet je als nog zelf betalen belachlijk gewoon dit land is ziek gewoon met regels en maar verplichten daar zijn ze goed in klootzaken daar in den haag en 3 wereld landen krijgen voorrang nederland pompt het meest geld er in snap er niks meer van en werken tot 67 is ook zeker niet normaal denk je dat balkellend dat doet ? en die domme bos met ze beloftens en hij pvda over me lijk hij kruipt jp in ze kont . ze houden zich van de domme heb maar 1 woord voor nederland wees blij straks heeft iedreen een uitkering daar strevens naar in den haag . corrupt zooitje { nederland belasting land {
  [

Comments are closed.