De EU geeft jaarlijks 500 miljoen euro belastinggeld uit aan het wegwerken van overtollige wijn.*)
Die 500 miljoen belastinggeld is dan nog maar de helft van het totaal dat u via uw belastingen aan het EU-wijnbeleid kwijt bent!
Door overproductie moest Brussel in vorig jaar 7,5 miljoen hectoliter Franse, Spaanse, Griekse en Italiaanse wijn omvormen tot industriële alcohol en andere zaken. Een ergere vorm van drankmisbruik bestaat niet.

Mariann Fischer Boel, de EU Landbouwcommissaris heeft beloofd om op 21 juni met een rapport te komen om dit belastinggeld slimmer te besteden voor het wijnbeleid.
Uitdrukkelijk laat ze weten dat het niet de bedoeling is om het budget te verminderen. Stel je voor!

U kunt twee morele dingen doen:
Of u gaat meer wijn drinken om daardoor die overproductie weg te werken,
of u gaat nu protesteren en zorgen dat Nederland uit die EU treedt en geen cent belastinggeld meer betaalt voor de (over)productie van wijn. (En voor al die andere subsidies)

*) www.nu.nl/news/728399/34/Br…

3 REACTIES

  1. Huh? Is de wijnproductie genationaliseerd? Waarom produceren die wijnboeren niet minder? En waarom draaien ze niet zelf op voor hun overproductie?

  2. [1] "En waarom draaien ze niet zelf op voor hun overproductie?"

    Dat zou te logisch zijn! En het levert waarschijnlijk geen stemmen op!

  3. Die wijnboeren mogen nog steeds rekenen op de "solidariteit" van de Beurocraten, want dank zij hen hebben ze nog nooit in actie hoeven te komen om hun landbouwproductie te slijten.

Comments are closed.