Politici blijven mij verbazen. De dingen die ze zeggen zijn soms zo onzinnig, dat het (nog) op m’n lachspieren werkt.
In feite is het om te huilen.

Zoals Brabanders misschien weten, en “buitenbanders” héél misschien ook, wordt er momenteel druk gewerkt aan de viering van 900 Jaar Hertogdom Brabant.
Daartoe was een logo ontworpen gebaseerd op het wapen van Hertog Jan III van Brabant met daarin, geïnspireerd door een miniatuur uit ca. 1334, een Everzwijn.

Commissar May-Weggen heeft daar echter een stokje voor gestoken – een veto, lees ik in BN/DeStem. Volgens haar woordvoerder vindt May een beeldmerk met een varken minder passend voor de gelegenheid. Ook wil ze Brabant niet associëren met een varken. ( Waarom niet? Vele Brabanders leven van varkens, zijn gek op varkensvlees en bovendien heb ik wel eens gelezen dat een varken intelligenter is dan een hond, en hoogstwaarschijnlijk intelligenter dan een leeuw – niks mis mee dus! Bovendien lijkt een everzwijn niet eens zo veel op een varken.)

Maar, nu komt het, “ze vindt dat ook niet netjes tegenover de moslimbevolking in Brabant”.
Wat nu? Het is een feest ter ere van een 900-jarig bestaan!
Alleen de laatste luttele jaren wonen in Brabant ook moslims. De “beleefdheid” ten top gedreven. Ik vraag me trouwens af, hebben ook joden niet iets tegen varkens? Waarom dan alleen maar “beleefd” zijn tegenover moslims?

Afijn, het logo wordt nu het wapen van de hertog met die ouwe trouwe leeuw er weer in.
Ach, ach, ik had zo gehoopt dat die leeuw deze ene keer nu eens worstelde en niet bovenkwam. Een everzwijn is toch veel feestelijker – dat wisten Asterix en Obelix al!!
————————————
Bijdrage van Sarah.

21 REACTIES

 1. Dat walgelijke mens van May-Wegermee. Eerst een Europarasiete, dan een minister van verkeer en waterstaat (de spitsstrook van 65 mln.) en nu een commissaris van de koningin. Wat een vies wijf, bah.

 2. Ja Sarah ik vind het ook merkwaardig dat May alleen beleefd wil zijn tegenover moslims.De joden komen niet eens bij haar op.Of ze heeft achteloosgedacht, acht 96% is toch weggevoerd en uitgeroeid.Die armzalige 4% hoeven we niet eens meer te noemen. Wit voetje halen bij moslims omdat ze dan niet aan het mes geregen wordt. Niet alleen dom en tactloos,maar ook zeer hypocriet en laf. Wat een "bestuurders"hebben wij. Grote klasse!!!! Anne

 3. Ben ik benieuwd hoe mevrouw Weggen het bezit van honden beziet.
  Stuk voor stuk als beledigingen voor de moslimgevoelens?
  Misschien kan mevrouw Weggen het vervoeren van honden in het openbaar vervoer verbieden, maar het meenemen van een schaap toestaan?? (schaap is rein, hond is onrein)
  Tot dusver redeneert de conducteur verkeerd en zet het schaap uit de trein, maar de hond niet.
  En nu mevr. Weggen toch bezig is: alle afbeeldingen verbieden, dat scheelt zeer veel beledigde gevoelens.

 4. Moslims horen hier niet te knorren over varkens.

  Een everzwijn lijkt natuurlijk heel erg veel op een varken, het is dan ook een wild varken. Die zijn nog lekkerder.

  Erg he, dat het al (bijna?) politiek correct is geworden om varkens lekker te noemen.

 5. Wat een walgelijke muts, dat wijf van Wegge.
  Als ze zo flink is alle niet-moslims allerlei waanzinnige voorschriften denkt op te kunnen leggen, laat zij dan eerst op TV de voeten kussen van de eerste de beste jodenhater. Bah.

  Trouwens wie betaalt dat logo eigenlijk ?

 6. Brabant was built on varkens! Fijn voor al die hardwerkende boeren dat zo’n trut de gouverneur van hun provincie is. Wanneer staan de tractors op de stoep van het provinciehuis?

 7. Maf gedoe.

  Een everzwijn is een trots en woest dier. Ik ben jaloers op Brabant dat zij een dergelijk symbool hebben. (Gelderlander)

 8. Als Maaij Wegermee zo begaan is met de moslim gevoelens, laat haar dan onmiddelijk een burka aandoen. Vind ik ook fijn, want dan hoef ik niet meer naar die varkenskop van haar te kijken. Van die dochter van haar in Amsterdam zijn we gelukkig verlost. De Brabanders die ik ken zijn juist trots op hun varkentjes dus dat logo lijkt mij prima geschikt. En de overgevoelige moslims -pardon medelanders? Als ze daar niet tegen kunnen verhuizen ze toch fijn naar Saudi Arabië; nog ruimte zat daar, alleen is daar geen sociale dienst gevestigd…

 9. [11] Ik vergeet hierboven nog toe te vogen "daar geen sociale dienst gevestigd… maar je hebt daar ook geen varkens in de verre omtrek."

 10. Hoe lang gaat deze onzin nog door? Het lijkt wel of er alleen maar met moslims rekening dient te worden gehouden. Zou Maij nu al op voorhand hebben gedacht dat ze met een everzwijn weleens een doodvonnis kon verwachten of spelen er andere motieven? Christelijke politici houden opmerkelijk veel rekening met moslims, het terugdringen van religie in het leven is ze al lang een doorn in het oog en met de opkomst van het islamisme kan dat worden omgedraaid. Eurabia komt in hoog tempo op ons af.

 11. Compromis: We zetten de beeltenis van May-Weggen in het wapen!

  Staat er toch nog een varken op en zijn de moslims niet beledigd!

 12. [1]

  damn right!

  [2]

  inderdaad Anne. en heel scherp opgemerkt van Sarah. ik zou zeggen;"attentie, attentie, kan iemand die maiweggen even doodknuppelen met een stuk hout met roestige spijkers"!!

  [3]

  dat bewijst maar weer eens de volslagen gestoordheid van dit soort lui.

  [4]

  inderdaad Tofuburger, en die varkens leveren tenminste nog wat op, terwijl die moslims de Brabanders alleen maar geld en energie kosten.

  [5] [6]

  constant newspeak verzinnen is all in a day’s work voor dit soort volslagen idioten.

  [7]

  zij niet in ieder geval, maar ze wil wel even uitmaken hoe het eruit moet zien.

  [13]

  een tijdje terug zei ik al dat álles hier in dit land alleen nog maar draait om buitenlanders en geestelijk gestoorde politici die om het hardst roepen dat nederland geweldig blij is met de aanwezigheid van zoveel mogelijk moslims dat wij (NL) ontzettend veel van moslims houden.

  [14]

  goed idee! maar wel een achteruitgang t.o.v. een varken.

 13. [11] Toen in 1999 een rel uitbrak over nepotisme in de EU, was May-Weggen als EU-parlementarier publiek zo vreselijk verontwaardigd, dat de media er niet aan dachten eens te vragen hoe het ging met haar dochter die zij in daar dienst had. Nu zit die ex-verpleegster bovenop Brabant, kijkt rond en ziet alleen maar collega’s die het preventief in hun broek doen voor de moslim-vote. Dus zij nu ook.

 14. [6] Foei Bud!!!
  Dat mag je niet zeggen,je beledigd nu 2 miljoen mislims in Nederland.
  Varkens zijn vies.
  Denk dat ik een aanklacht ga indienen tegen jou wegens belediging!
  grapje natuurlijk!

 15. De commissaris van de koningin van noord-brabant dult geen tegenspraak.

 16. [18]
  Sommige intellectuele inzichten bereiken hoogten en diepten die welhaast onnaspeurbaar zijn.
  Want de diepe denker hier volgt een lange reeks zetten:
  Blond = geverfd = oorspronkelijk blond = minder pigment bevattend = een vorm van degeneratie, want minder = een blijk van de intenties van de genenpool = een genenpool die het met minder moet en wil doen = een genenpool die ook invloed heeft op de chemische reacties in het brein = een degeneratie van de moleculaire reacties in het brein = gedegenereerde intelligentie = relatieve aantasting van het denkvermogen = dom.
  Webtrapper: waar is uw Olympus?

 17. In mijn jaszak had ik een Olympus, maar heden ten dage draag ik een digitale spiegel reflex camera van 8.3 pix met een memory van 2 gig mee. Beantword dat uw vraag ?

Comments are closed.