Terwijl de overheid in Oost Vlaanderen het wapenbezit onder de bevolking verder aan banden probeert te leggen, en de actie op het staatsjournaal als een succes wordt voorgesteld …
schuift de Waalse overheid haar principes graag aan de kant wanneer ze in haar wapenindustrie banen kan creëren door de “democratie” elders in de wereld te bevorderen.

FN HERSTAL in Nepal **)

Misschien herinnert u zich de politieke heisa nog rond de wapenleveringen van het Waalse FN *) aan Nepal. De levering van machinegeweren aan het autoritaire regime in de kleine Aziatische bergstaat botste op heel wat verzet, maar de Franstalige partijen dreigden met de val van de regering. Die chantage werkt altijd in dit land en dus haalden ze hun slag thuis. De wapenleveringen werden geregionaliseerd zodat de deal kon doorgaan en de Vlaamse partijen hun handen in onschuld konden wassen.
Louis Michel – toen nog minister van Buitenlandse Zaken en in België een groot verdediger van de ‘mensenrechten’ (hahaha) – schudde het verbazende argument uit zijn mouw dat Nepal ‘een prille democratie’ was. En het was onze plicht die te ondersteunen.

Goed om weten als die Franstaligen in hun heilige oorlog tegen het Vlaams Belang nog eens beginnen door te drammen over ‘mensenrechten’: De afgelopen dagen werden er tijdens vreedzame demonstraties in Nepal, gericht tegen de koninklijke despoot Gyanendra, al tien betogers doodgeschoten. De Belgische FN-geweren komen daarbij goed van pas. Woensdag werden vier demonstranten neergeknald door de politie na een ‘shoot to kill’-bevel van de koning.

Jaja, het gaat daar in Nepal de goede kant op met de mensenrechten en de ‘prille democratie’. Toch schitterend dat België daarin een steentje kan bijdragen, niet?
———————————————
*) De Belgische FN HERTSAL wapenfabriek is een van de wereldleiders in het fabriceren van kleine wapens, terwijl ze ook compleet geïntegreerde wapensystemen leveren.
**) Geplukt van de site van Vlaams Belang
————————————————-
Ingezonden door M.

12 REACTIES

 1. Overheden zijn slechts instrumenten/marjonetten van krachten die feitelijk, en reeds voor eeuwen, aan de wereld-touwtjes trekken. Kortom: de wereldmachthebbers. Het is niet de vraag of we op een wereldregering afstevenen. Het is reeds een feit!

  Toen ik enkele jaren geleden voor het eerst werd geconfronteerd met "Skull & Bones" en aanverwante organisaties, moest ik daar luid en hartelijk om lachen. Het lachen is mij inmiddels vergaan. De bewijzen, bekentenissen, getuigeverklaringen, publieke voordrachten, wetenschappelijke onderzoekingen (Sutton), ‘set-ups’, etc. etc. etc.

  Noem mij een dwaas, en ik zal hopen dat jij gelijk hebt!

 2. De koning van Nepal is inderdaad een dictator, en geen verlicht despoot. Maar ik vraag me af, kijkend naar de beelden van demonstranten met rode vlaggen waarop de Maoïstische hamer en sikkel prijkt, of de Nepalezen zoveel beter af zullen zijn met democratie. Als ze op liberale partijen stemmen, misschien. Maar als ze voornamelijk de maoïsten kiezen, of op z’n minst het land met democratische chaos verlammen en de maoïstische rebellen terrein laten winnen, weet ik het nog zo net niet.

 3. Ik heb nog nooit gehoord van libertarische rebellen, in welk land dan ook. Bestaan die? Van die moedige mensen die zich –levend van het land– met een vrijsprekerachtige vastberadenheid in de bergen of wouden schuil houden om af en toe een rake poster op een stadsplein aan te plakken of met gevaar van eigen leven een stapeltje pamfletetn achter te laten?

 4. [3] libertarische rebellen? Die 3 stuks? "they still got the guns and the numbers". Dat laatste zal eerst wat aan moeten gebeuren (en het worden er inmiddels in elk geval niet minder)! Die eerste variabele lijkt me vooralsnog minder wenselijk. 😛

 5. [4] Mee eens, alleen vind ik die eerste variabele niet zo onwenselijk. Zolang een overheid niet in staat is je have, lijf en goed te verdedigen (en dat zijn ze nooit), moet je het zelf kunnen doen.

 6. Toch wel erg vriendelijk van Belgie om Nepal te helpen.
  Jaja, naast ons land is ook Belgie een supporter van ‘democratie’.
  Ach, wapenhandel is een van de meest lucratieve bezigheid die er bestaat, naast olie en drugs.
  Als alle landen zouden stoppen met de verkoop van wapens, zou het heel veel mensenlevcens schelen.
  Maar ja, zoals altijd: het gaat om geld!
  Zoals de Nederlanders vroegetr al zeiden:Jezus is goed, handel is beter.
  Deznoods om de rug van onschuldige mensen.
  Leve de democratie!

 7. Als Maoistische groeperingen grof geweld gebruiken om aan de macht te komen, weet iemand hier een andere methode dan met wapens om die schurken tegen te houden?
  Die praktijk houdt misschien weinig rekening met moreel ‘verheven’ filosofieen.

 8. [5] Waren die lui in Montana libertariërs dan? Misschien ben ik wat teveel gehersenspoeld, maar meer dan een gevoel van onvrede over de federale overheid heb ik bij die mensen nooit kunnen constateren.

 9. Het enige principe dat onze overheid
  heeft is zijn burgers uitbuiten om er
  zelf beter van te worden!
  Er is altijd verondersteld dat de
  overheid voor zijn burgers moet zorgen.
  Al lang hebben in dit land de burgers
  de plicht om voor de politici te zorgen

Comments are closed.