Omdat op een andere draad van de Vrijspreker (LIEGEN) hevig gediscussieerd wordt met betrekking tot Ayaan Hirsi Ali plaatsen we hier het bericht van de NOS 15 Mei 2006 14:42
In Den Haag wordt rekening gehouden met het vertrek van Ayaan Hirsi Ali. De Volkskrant meldt dat ze in september bij het American Enterprise Institute (AEI) begint, een conservatieve denktank in Washington.

Hirsi Ali kwam vorige week in opspraak na nieuwe berichten dat ze bij haar komst naar ons land gelogen heeft, onder meer over haar naam. Minister Verdonk heeft daar een onderzoek naar gelast.

Dat Hirsi Ali naar de VS wilde, speelde al langer, maar haar vertrek is mogelijk versneld doordat ze in augustus haar beveiligde huis in Den Haag uit moet. Ze geeft morgen een persconferentie.
—————————————
Tot zover het NOS bericht.

Wij hebben ondertussen naar de ons bekende 149 andere Tweede Kamerleden een mail gestuurd met de vraag of zij nooit gelogen hebben.

Misschien gaan er nog wel meer naar Amerika!

62 REACTIES

 1. [22] Ja precies, ik zag d’r in NOVA zelfs staan met de illustere opperdetopdiplomaat/crimineel Henry Kissinger.

  Je ziet ook dat media er voor zorgt dat Ayaan geen blaam treft, er wordt gesproken over een verkeerde naam en geboorte datum.

  Over het belangrijkste: of ze echt gevlucht is, en weet ik veel wat wel nog niet meer, onderdrukt is enzo wordt totaal geen onderzoek naar gedaan een ex- huwelijkspartner uit Canada etc. Daar zou ik nou eens onderzoek naar laten doen, misschien wat voor Peter R de Vries?

  Die amerikabaan en paspoort krijgt zij zekerweten! Met Henry Kissenger op de foto, dan ben je volgens mij nog machtiger dan Trix, Merkel en Poetin bij elkaar.

 2. A … Werner von Braun she ain’t … Anderzijds heeft men al heel wat liegende ex-kampbewaarders en dergelijke karakters op hun oude dag GEDEPORTEERD …

 3. Dogmatische randdebielen. Kunnen jullie hoofd en bijzaak onderscheiden~?

 4. Ik wens Ayaan het beste.. en wat een zielig verhaal over belastinggeld. Verdonk heeft nu gezegd dat Ayaan geacht wordt het Nederlanderschap niet te hebben verkregen.. Wat dat ook voor een rechtbank mag betekenen..

  Als Verdonk dit als rechtlijnige minister doorzet prima.. Gaat ze dan ook alle nieuwe nederlanders controleren.. Ik ga ervan uit dat er misschien wel een miljoen zijn te vinden.. of tenminste tienduizenden. Wat hypocriete bende zeg..

  Ik mag trouwens toch niet hopen dat hier op dit forum zoveel waarde wordt gehecht aan het Nederlanderschap.

 5. [37] Allicht moet die ook maar es ophoepelen…hebben ze in Noord-Korea
  geen denktanks ?

  Groetz,

  Cincinnatus

 6. Jezus, wat kunnen sommigen van jullie toch vreselijk bekrompen zijn zeg. Ik schaam me voor de manier waarop Ayaan nu afgebrand wordt.

 7. [40] Niks als … VALSE SCHAAMTE … of niet soms? Maar James heeft gelijk, want het is de VVD leiderschap dat met stralen stront op het gezicht en in hun ogen lopen rond te darren

 8. [37] Juist! Daar horen we ff niemand over. Maar dit zal dan wel weer onder de discretionaire bevoegdheid vallen!

 9. [39] [42] Doe is niet zo raar,
  Het is algemeen bekend dat deze gelogeen heeft net zo als Pomes uit de eerste kamer. Je kund hoogstends zeggen dat Groen Links er gezonder mee omgaat. Bij de VVD zit bijna ieder te bibereb op Verdonk na. Zij kan nu eens laten zien hoe stoer ze is. Roesitge Rita zet Ayiaan het land uit, dat zij dat toch al van plan was doet er even niet toe. Ayaan zal het een biet zijn en Rita wind het lijstrekerschap. Rutte kan zich in deze niet bewijzen.

 10. Hoi Hub

  " met betrekking tot Ayaan Hirsi Ali plaatsen we hier het bericht van de NOS 15 Mei 2006 14:42"

  Raar he ik had het er om tien uur al over.

 11. [44] Hyrominus,

  Nou zie eens aan.Dan stel ik voor dat
  ook meneer Pomes als de wiede weerga z’n Nederlandse nationaliteit wordt ontnomen en wordt begeleid richting Schiphol.Ik twijfel er niet aan of in Noord-Korea zullen ze blij zijn diepzeedenkers als Pomes en Farah Karimi asiel te kunnen verlenen en voor de beide Groen slinxers zou een casestudie van waartoe uitvoering van hun partijprogramma toe leidt, misschien ook wel z’n nut hebben.

  Prima gelegenheid voor die Verdonk te bewijzen dat ze inderdaad "recht-door-zee" is.

  Groetz,

  Cincinnatus

 12. [37] "Farah Karimi, Tweede Kamerlid voor GroenLinks) heeft ook tijdens haar asielprocedure gelogen".

  Rechtsliberaal, zou je daar een afzonderlijk stukje met bewijzen voor kunnen/willen maken?
  Proberen de rel verder te brengen?

 13. [38] "Ik mag trouwens toch niet hopen dat hier op het forum zoveel waarde wordt gehecht aan het Nederlanderschap."
  Door mij in ieder geval niet. Ik heb niets tegen Nederland als geografisch gebied, maar staatkundig gezien hecht ik er geen waarde aan. En dat in steeds mindere mate, gelet op dat enge, pietluttige, kleinzielige, bekrompen gedoe hier. Dan bedoel ik niet alléén de overheid, maar ook een groot deel van de bevolking. (Nou ja, ieder volk krijgt de overheid die het verdient.)
  Trouwens, het "lidmaatschap" van welke staat dan ook zou van mij niet hoeven.

  Er is echter een "waarde", waar ik even niet aan kan voorbijgaan, en dat is dat ik graag reis. Zonder "lidmaatschap" krijg ik geen paspoort, en kom ik dus zeker niet meer "overzee"!

 14. [19] Je mag van DDR zeggen wat je wil, daar is men immers volledig toegespitst op de aberaties en de excessen van de politiek, dat men als dodelijke kwalen ziet.

  En het gaat dus helemaal om de daar aanwezigen, tenzij die daar consistent bare nonsense uitkramen als zogenaamde maatschappelijke "hervormers", zoals "rechtsliberaal" of zijn "in den vreemde" gevonden debiele vriend …

  Goede gelegenheid om hier wat te grasduinen overigen. Het grootste probleem is dat, technisch en procedureel, deze site helaas zeer weinig voorsteld, hetwelk mij gezien het aantal aanwezige IT-ers ten zeerste vebaasd. Het is bijv. niet eens te achterhalen wat eerder over iets is gezegd, laat staan dat het te cross-checken is.

  Ik zie het daarom eerder als soort een taveerne in het dubieuze struikgewas buiten de stadpoorten waar velen die bij zonsondergang dienen te vertrekken, tot de daggeraad zich weer aankondigt, elkaar ammuseren of het leven zuur maken …

 15. [46] Hoe zie jij een libertaristiche wereld voor je eigenlijk.
  Een wereld waarin ieder die een afwijkende houding heeft wegsturen??
  Ali Pomes en Fahra, zijn afwijkend. Ze zijn niet zo als het gros. Maar wij als vrijdenkende libertariers ook. Volgens jouw wereldbeeld worden wij ook naar Verweggistan gestuurd.

  Ik ben van mening dat dit soort types een verrijking zijn voor de politiek. Alle mensen in de politiek, middenstanders of verkopers liegen wel eens. Iedereen liegt wel eens, wat is het probleem. Als libebertariers willen wij graag een ander systeem en het huidige systeem mag zo snelmogelijk verdwijnen. Dit soort van gedoe moeten we met open armen ontvangen!!!

  En wat Ruud verdonk betreft, Die mag rechtdoorzee de Noordzee in. Zij heeft niet bepaald mijn sympathie.

  Mvg Hyrominus

 16. ik wens Ayaan heel veel succes in haar nieuwe leven in de States en ik hoop echt dat ze het gaat maken daar. ik denk dus wel dat dat gaat lukken. getalenteerde mensen slagen daar doorgaans wel.

  ze heeft groot gelijk dat ze vertrekt uit zo’n zielig bekrompen kabouterlandje wat hard op weg is op een zelfmoordmissie.

  en dat ze belastinggeld gekost heeft? I don’t give a toss. er lopen hier letterlijk hele volsstammen nutteloze geimporteerde achterlijken die nog veel meer kosten en waarvan er ook velen gelogen hebben voor een verblijfsvergunning of zelfs een paspoort, waarmee kwistig gestrooid is in de paarse jaren onder leiding van premier KOKSUCKER.

  en die zogenaamde enquetes van die rothondenkopmaurice de hond zijn ook zo goed als waardeloos. er zijn zo al dik anderhalf miljoen islamitische gekken die blij zullen zijn dat ze min of meer gedwongen vertrekt. ik wou dat zij vertrokken terug naar het gat in de grond in achterli9jkstan waar ze vandaan komen en ook thuishoren.

 17. [51] @ ACP

  Ik heb niets tegen Dutch Disease Report (DDR), ik heb iets tegen jou.
  ======================================
  Das dan jou-ouw probleem … maar als op DDR iemand insignificant was … dan was jij dat wel … Outcasts as Roding daargelaten.

  Hardhoofdig steeds alles willen verbeteren dat je zelf in de riool ligt … en nauwelijks in staat ben om je grieven te verwoorden …

 18. [54] Zullen we het over de inhoud houden???

  Ik meen dat hier toch eensgezinde mensen proberen hun mening over de samenleving te uiten?

  Elkaar besmuren hoeft niet op dit forum.

 19. [13]
  "Welnu, als iemand die al decennia gelijktijdig in Noord Amerika ( VS en Canada) en in Europa woont en werkt, weet ik hoe het daar precies aan toe gaat. "

  Wat toch een zeer bescheiden antwoord! Je lijkt Maaren van Rossum wel die na een paar vakanties in de VS benoemt is als Amerikanoloog (whatever that may be). Ongeveer dezelfde bescheidenheid als een amerikaan die na een paar bezoeken in Amsterdam zichzelf benoemt als ‘Expert in the Dutch Culture’.

 20. [56] Excuses, deze reactie was bedoelt voor heer/mevrouw ACP:
  [14]

 21. [43]
  Nee Daniel (uit Israel ?), dat was hij ook niet.
  Maar hij was wel een van de weinigen die tegengas gaf aan het geloel van ene acp, en daardoor met regelmaat van het (ddr) forum werd getrapt.

 22. Het blijft erg moeilijk, en het is eerder onmogelijk, om aan haringhappers uit te leggen hoe beluga smaakt … Maar degenen die zich werkelijk "Amerika expert" noemt is eene … Kay van de Linde, ook al werd hij daar uiteindelijk letterlijk uitgekakt …

 23. [52] Hyrominus,

  JIJ : Hoe zie jij een libertaristiche wereld voor je eigenlijk. Een wereld waarin ieder die een afwijkende houding heeft wegsturen??
  Ali Pomes en Fahra, zijn afwijkend. Ze zijn niet zo als het gros.

  IK : Elk jaar worden er door die zogenaamde "Staten-generaal" duizenden
  vrijheidsberovende, rechtenschennende
  wetten gestemd.Een flink deel daarvan
  is gesteund door jouw vrienden, Pomes en Fahra die als het alleen aan hun en hun partij Groen Slinx, lag liefst Nederland de ketens nog wat strakker
  omsnoerden.Als iemand betrapt wordt,
  de wetjes en gebodjes van die Haagse tyrannen te hebben overtreden, wordt ie vervolgd en daarbij zijn de Groen Slinxers vaak de meest enthusiaste inquisiteurs…

  Wanneer echter blijkt dat enige van die Haagse rovers zoals die Pomes en Fahra zelf wetten overtreden hebben, moet het snel met de mantel der liefde bedekt.

  Mijn insteek zou zijn om die groen slinxe regelneven en dieven die met hun van totalitarisme druipende bedilzucht constant mensen het leven zuur maken , zelf es te meten met de
  maat waarmee zij anderen constant meten maar ja daar is die Verdonk natuurlijk veel te laf voor.

  JIJ : Ik ben van mening dat dit soort types een verrijking zijn voor de politiek.
  IK : Hmmm….ik zie extreem-slinxe types met een terroristisch verleden niet zo meteen als een verrijking.

  Groetz,

  Cincinnatus.

Comments are closed.