Of hoe lethargisch? Of hoe verblind?

Wij waarschuwen op de Vrijspreker regelmatig voor de handelingen van de politici. Onder andere voor de ambities van politici om de centrale macht van Brussel te vergroten, ten koste van de persoonlijke vrijheid van ieder individu.

Laten we voorop stellen dat wij zijn vóór het afschaffen van allerlei hindernissen en betuttelingen van de staat. Alles wat een EU kan doen om dat af te schaffen, ervaren we als positief. Alle andere maatregelen van de EU werken echter volkomen negatief voor de persoonlijke vrijheid.
Alles wat de “politieke” eenheid bevordert, is ten koste van het individu.
Vandaar dat we wel positieve elementen zien in het streven naar economische vrijheid. Echter jezelf ondergeschikt maken aan kiezers in Bulgarije, Griekenland of waar dan ook, is 100 % negatief!

De EU-Grondwet is in Nederland dan ook terecht afgestemd. Onze voorspelling dat (ook de Nederlandse) politici nooit genoegen zouden nemen met hun nederlaag, blijkt dagelijks meer waar te worden. De politici willen de macht van Brussel gewoon vergroten!
Wij waarschuwden op de Vrijspreker al eerder voor dit gevaar en gaven al een groot aantal bewijzen dat (ook de NL en de B) politici hard bezig zijn om de (inhoud van) EU-Grondwet toch te verwezenlijken.

Zo kwam enkele dagen geleden Jacques Chirac met voorstellen om de zelfstandigheid van de deelstaten verder te verkleinen door hen weer een aantal vetorechten te ontnemen. Daar kwamen weinig felle reacties op. De NL/B overheid hielden zich koest, en in de media vond je ook geen groot protest.

Nadat bleek dat er niet al te veel reacties/protesten kwamen, is er nu de volgende stap naar buiten gekomen. De EU-Commissie gaat gewoon eisen dat er vetorechten worden afgeschaft,

Uiteraard met de smoes, dat dat nodig is voor de veiligheid van de burgers. De Burgers eisen (terecht) toch meer veiligheid? Welnu, zeiden zij, dat betekent “DUS” afschaffing van het vetorecht op een aantal punten. (Bij pleiten voor afschaf van alle voorrechten zou er op korte termijn protest van de burgers komen, en dat zou het politieke spelletje wel eens kunnen ontmaskeren. Daarom moet het gif met porties worden toegediend)

Bovendien stelt Barroso het kiezersvolk gerust, neen, niet alle vetorechten moeten worden afgeschaft, Neen, niet alles tegelijk; stap voor stap. We hebben niet voor niets de “salamiprocedures” uitgevonden!
Vandaag zouden concrete voorstellen worden gepresenteerd. Lees ze rustig. Kijk goed wat er staat en probeer de politieke consequenties te begrijpen. Want deze voorstellen zijn de discussiebasis voor het opperhoofdengesprek in juni over “de Toekomst van de EU-GRONDWET”.

Atzo Nicolaï (VVD), de staatsecretaris voor de EU, probeert onmiddellijk de kiezers gerust te stellen. Hij zegt dat het alleen mag gaan over “grensoverschrijdende problematiek”, en DUS bvb niet over het softdrugsbeleid. Maar de burgemeester van Maastricht (ook een Nederlander!) heeft net beweert dat dit wel grensoverschrijdend is! Vergeet het maar dat straks de EU zich niet met het NL drugsbeleid gaat bemoeien. Dat zullen ze wel! En Atzo voegt er nog aan toe dat het denken over Europa niet stil staat. Dit betekent dat als hij vandaag NEE zegt op een bepaald principe, dat het dan best mogelijk is dat hij morgen JA zegt.
Tweede Kamerlid Weekers (VVD) zegt dat het uitgesloten is dat Nederland zijn “soevereiniteit” op het gebied van strafrecht prijs geeft. Wat zielig! Dat is al gebeurd en het zal nog meer gebeuren!

Hoofdpunt: Hoe dom is de kiezer? Is het nog mogelijk om zoveel voorlichting te geven dat de kiezer door het politieke jargon heen kan kijken?
En wat zouden we dan nog kunnen doen om het zich verder ontwikkelende EU-drama met voortdurende aanvallen op de persoonlijke soevereiniteit te stoppen?

36 REACTIES

 1. Het collectieve geheugen van kiezers is erg kort. Dat blijkt uit de rituele reeks verkiezingsbeloften die keer op keer verbroken worden. Vetorecht opgeven ten gunste van de dictators is Brussel hoort bij de ergste vormen van landverraad. In nieuwspraak zal het wel weer een ‘verbetering’ heten…

 2. Niet alleen de domheid, maar ook de onverschilligheid is groot. Dat komt o.m. door de enorme kloof tussen politiek en kiezer. Er zijn landen genoeg waar de politici contact hebben met de mensen die op hun stemmen, en daar kun je in Nederland alleen maar van dromen. Er wordt teveel ‘op de automatische piloot’ gestemd. Nogal wat kiezers beschouwen hun keuze als vanzelfsprekend, omdat ze nu eenmaal tot een bepaalde sociale subgoep behoren. Dat is uiteraard geen goed gemotiveerd gedrag, eerder bijna een dierlijke reflex, heeft verder weinig te maken met verstand
  In het algemeen kun je wel stellen:

  Keep on doing what you’re doing
  And you’ll keep on getting what you’re getting.

 3. Als politici roepen, dat mensen niet moeten denken in termen van "wij en zij", bedoelen ze, dat ze niet willen, dat kiezers zouden denken, dat juist de politieke kaste zo denkt.

 4. Tja Hub, het is voor een volk vele malen eenvoudiger een dictator te bevechten dan een democratie. Wil je een dictator bevechten krijg je al snel media steun en wordt er voor wat bommetjes en aanslagen al snel begrip gevraagd en zelfs verwacht. Laat ik de kwestie Irak in deze nog maar niet benoemen, terwijl daarbij de ‘geheime transportvluchten met gevangenen boven europees territorium’ me inmiddels toch sterk doet denken aan acties van voormalige dictators. Hoe krijg je het volk aan het verstand dat ook de EU uiteindelijk niets anders dan een dictatoriaat is?! Voorwaar geen eenvoudige opgave.

 5. Die "grensoverschrijdende problematiek", doet me sterk denken aan de "Interstate Commerce"-clausule van de Amerikaanse Grondwet. Inmiddels is de definitie van "Interstatelijke Commercie" daar zover opgerekt, dat je je beter kunt afvragen wat níet daaronder valt. Dan ben je sneller klaar:

  http://en.wikipedia.org/wik

  Het lijkt me duidelijk dat met het onding van 300 pagina’s genaamd "Europese Grondwet", of de nog veel grotere documentatie aan verdragen die erin zijn verwerkt, de kans op z’n zachtst gezegd nog veel groter is dat Europa zich letterlijk overal mee zal bemoeien (zowel ten goede als ten kwade). En daardoor krijgen we in feite een dubbele klap: Europa neemt een x% vrijheid, en de Nederlandse overheid neemt de rest. Als ze iets moeten doorvoeren dat niet populair is zeggen ze "het moet van Europa", en de onderdrukking die zonder al te veel oproer kunnen invoeren doen ze zelf. Gezellig, dat "federalisme"… 🙁

 6. [5] Voeg daarbij een fikse dosis propaganda.
  Erg schokkend bijvoorbeeld, de Iraanse president Ahmedinnejhad (of zoiets) is volgens onze media een ‘monster’.

  Maar lees zijn brief aan Bush, en oordeel zelf: http://www.cnn.com/interact

  Zo’n brief zou vertaald in elke krant moeten staan!

 7. [6]
  Kiwi,
  "Zo’n brief zou vertaald in elke krant moeten staan!"
  Inderdaad. Heel hard nodig. Er zijn tijden, zoals nu, dat je eigen "democratisch gekozen" politieke leiders, na tientallen jaren van manipulatie en oost-indische doofheid- door hun eigen verklaarde aartsvijanden, los van enkele politieke geschillen, nog aan de meest elementaire grondrechten moeten worden herinnerd.
  Groet,
  Harry

 8. [6]
  Kiwi,

  Inderdaad een interessante brief, en ook met goede punten, maar heeft die Ahmadinejad hem soms zelf geschreven? De zinsopbouw en spelling is niet overal even geweldig. Je zou van een diplomatieke brief van het ene staatshoofd aan de ander toch wel een wat betere vorm verwachten.
  Afgezien dat het natuurlijk volslagen hypocriet klinkt uit de mond van een theocratisch despoot.

 9. [8] Ik denk dat de vertaler niet echt perfect Engels sprak. De brief zal wel in het Arabisch zijn opgesteld.
  Punt is dat uit zo’n brief niet blijkt dat het een theocratisch despoot is! Dat is slechts het beeld dat in onze koppen geramd wordt.

 10. [9] Kiwi,

  Ik denk niet dat de president van Iran
  z’n brief oorspronkelijk in het arabisch zal hebben geschreven 🙂

  Groetz,

  Cincinnatus.

 11. [9]
  Kiwi,

  Aangezien Iran een Islamitische staat is met Sji’itisch Shariah-recht, en Ahmadinejad zelfs onder zijn eigen bevolking als een extremist wordt gezien, die o.a. tijdens zijn burgemeesterschap van Teheran gescheiden liften voor mannen en vrouwen invoerde, en de kledingvoorschriften wil aanscherpen (geen "westerse" kleding), en nog een heleboel andere onvoorstelbaar bevoogdende en onmenselijke plannen heeft, kun je wel zeggen dat hij terecht zo wordt afgeschilderd.
  Overigens, in Iran (tot 1935 Perzië) spreken ze Perzisch (en enkele andere talen). Je zou verwachten van een mede Indo-Europeaans staatshoofd dat hij de Engelse taal wel enigszins machtig moet zijn, of op z’n minst kan beschikken over goede diplomatieke vertalers.
  Probleem is dat allerlei dictators de meest prachtige idealen kunnen voorspiegelen, maar in de praktijk niets dan ellende aanrichten.

 12. Ben heel dankbaar voor deze site, want bijna niemand geeft commentaar op dit.
  Helaas trapt bijna iedereen in die praatjes van de politiek ne de EU.

 13. [11]
  Deze zelfde vos schijnt onlangs een grote menigte in Jakarta te hebben beloofd dat Israel binnen niet al te lange tijd van de kaart zal zijn geveegd.
  Waarop de toehorende Indonesiers met groot gejuich reageerden.
  Men kan zich afvragen welke last Indonesiers van Israel hebben.
  De aversie/adhesie zal dan ook wel te maken hebben met het geloof, in dat grootste niet-Arabisch islamitische land.
  En dan zomaar geloven in een zalvende brief aan Bush???

 14. <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>black jack game download</a> [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]black jack game download[/url] http://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://360.yahoo.com/blog-O…]free video poker download[/url] http://360.yahoo.com/blog-O… <a href=http://360.yahoo.com/blog-O…>free video poker download</a> [url=http://360.yahoo.com/blog-o…]seven card stud[/url] http://360.yahoo.com/blog-o… <a href=http://360.yahoo.com/blog-o…>seven card stud poker</a> [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]poker da giocare[/url] http://blog.360.yahoo.com/b… <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>poker da giocare</a> <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>slots com</a> http://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]slots com[/url]

 15. http://blog.360.yahoo.com/b… <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>juego interactivo paginas internet</a> [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]juego interactivo paginas internet[/url] <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>online kasinoportal</a> [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]online kasinoportal[/url] http://blog.360.yahoo.com/bhttp://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]maquina tragaperras pagina internet[/url] <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>maquina tragaperras pagina internet</a> [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]free craps game[/url] <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>free online casino game craps</a> http://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]7 card stud game[/url] http://blog.360.yahoo.com/b… <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>7 card stud game</a>

 16. [url=http://360.yahoo.com/blog-I…]meilleur jeu poker[/url] http://360.yahoo.com/blog-I… <a href=http://360.yahoo.com/blog-I…>meilleur jeu poker</a> http://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]poker online france[/url] <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>poker online france</a> [url=http://360.yahoo.com/blog-D…]pai gow poker[/url] <a href=http://360.yahoo.com/blog-D…>pai gow poker</a> http://360.yahoo.com/blog-D… <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>jugar card stud en linea</a> http://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]jugar card stud en linea[/url] [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]advance approval cash instant secure[/url] http://blog.360.yahoo.com/b… <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>instant cash advance with no faxing</a>

 17. [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]software roulette[/url] <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>software roulette</a> http://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]advance cash on line[/url] <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>advance cash line loan</a> http://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]free bingo[/url] http://blog.360.yahoo.com/b… <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>free bingo</a> [url=http://360.yahoo.com/blog-A…]internet backgammon[/url] <a href=http://360.yahoo.com/blog-A…>backgammon game internet</a> http://360.yahoo.com/blog-Ahttp://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]online video poker game[/url] <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>online video poker game</a>

 18. http://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]online poker tool[/url] <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>online poker tool</a> <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>casinospiele mit echtem geld</a> http://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]casinospiele mit echtem geld[/url] <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>poker paginas internet</a> [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]poker pagina[/url] http://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]kasino games[/url] http://blog.360.yahoo.com/b… <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>kasino games</a> http://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]video poker online spielen[/url] <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>video poker online spielen</a>

 19. http://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]jeu de craps[/url] <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>jeu de craps</a> <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>cash loan payday till</a> [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]cash loan payday till[/url] http://blog.360.yahoo.com/b… <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>texas hold em game</a> http://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]texas hold em game[/url] <a href=http://360.yahoo.com/blog-x…>no fax payday advance loan</a> [url=http://360.yahoo.com/blog-x…]no fax payday advance loan[/url] http://360.yahoo.com/blog-xhttp://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]cpayscom2 online casino[/url] <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>cpayscom2 online casino</a>

 20. http://360.yahoo.com/blog-3… [url=http://360.yahoo.com/blog-3…]pc game poker texas[/url] <a href=http://360.yahoo.com/blog-3…>pc game poker texas</a> http://360.yahoo.com/blog-M… <a href=http://360.yahoo.com/blog-M…>cash advance service</a> [url=http://360.yahoo.com/blog-M…]cash advance service[/url] [url=http://360.yahoo.com/blog-f…]jack black spider man[/url] <a href=http://360.yahoo.com/blog-f…>jack black spider man</a> http://360.yahoo.com/blog-f… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]cash till payday loan[/url] http://blog.360.yahoo.com/b… <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>cash till payday loan</a> http://360.yahoo.com/blog-_… <a href=http://360.yahoo.com/blog-_…>free ringtones for prepaid phone</a> [url=http://360.yahoo.com/blog-_…]free ringtones for prepaid phone[/url]

Comments are closed.