Dit is een nieuwe organisatie van de Verenigde Naties, ter vervanging van de oude niet werkende Mensenrechtencommissie. “Nederland” heeft een intensieve campagne gevoerd ook ook lid van die raad te mogen worden! En met succes!
Die nieuwe Raad zal overigens ook niet werken. Er zijn namelijk geen “mensenrechten”, er zijn alleen maar individuele rechten”.

Maar nu gaan “wij” er een succes van maken, samen met Cuba (Fidel Castro), China, Rusland (Putin), Pakistan, Saudie Arabië, en nog een aantal van die hoogstaande dictators.
Het is nog niet bekend hoeveel belastinggeld ons dat extra gaat kosten. Maar de eer, en de baantjes voor een aantal politici en ambtenaren zal daar ruimschoots tegen op wegen!
Interessant is dat de Verenigde Staten hebben bedankt voor de eer om lid te worden van een dergelijke organisatie!

Wat zou het toch fijn zijn als de Nederlandse politici ook ruggengraat hadden, en ook hadden bedankt voor de eer.

8 REACTIES

 1. Je vergeet dierenrechten.
  Denk je echt dat er geen mensenrechten bestaan?
  Of bedoel je dat mensenrechten een tautologie is?
  Wat doe je met mensen die geen individu zijn zoals kinderen? Geen rechten? Of zijn die ook infividu? Mogen die ook beslissen?

 2. En als liberteiren nu eens begonnen met het hebben (lullen?) over persoonsrechten?
  Is dat geen stap tot de oplossing?

 3. Er van uitgaande dat overheden in wezen criminele organisaties zijn (diefstal, dwang, machtsmisbruik, enz), zijn er ook onder overheden gradaties wat betreft crimineel gedrag.
  Ik begrijp dat we nu trots en vereerd mogen zijn dat we tot de organisatie van Top Criminelen zijn toegetreden! 🙁

 4. [3] Ja, maar "wij" moeten ons wel nog waar maken. Over een jaar moeten "wij" er weer uit. Tenzij ze ons niet willen/kunnen missen!

 5. daar kan ik mee instemmen Hub.

  het zou inderdaad heel fijn zijn wanneer NLse volksvertegenwoordigers ook een ruggegraat zouden bezitten.

  maar als er dan eens een enkele keer in de zoveel tijd eentje opstaat die een ruggegraat hééft – zeker in dit soort kwesties – moeten wij hem wél steunen. want anders krijgen wij nooit politici mét ruggegraat. nou valt er doorgaans weinig tot niets te steunen voor vrijheidslievende mensen, maar er bestaat volgend jaar een mogelijkheid om radicaal tegen de huidige politiek te stemmen. doen!! zou ik zeggen.

 6. [6] Het artikel van Ptof van Dun gaat over de mensenrechten zoals gedefinieerd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.
  Niet over mensenrechten alsdusdanig.
  Hub vergat dit onderscheid in zijn oorspronkelijke post.
  Het feit dat het begrip mensenrechten verkracht werd door bureaucraten betekent niet dat het begrip op zich waardeloos is.
  Of verkiezen jullie dierenrechten?

 7. Het kind niet met het badwater wegsmijten, niewaat!
  Check your premises!

Comments are closed.