De Volkskrant meldt dat de politie wat te enthousiast is met uitdelen van bekeuringen aan mensen die geen identiteitsbewijs bij zich hebben. Het blijkt dat in Rotterdam 80 procent (!) van de bekeuringen door het parket als niet deugdelijk afgeschoten worden.

Ondertussen heeft men het er natuurlijk maar druk mee. De eerste gerelateerde Melkert-baan is ook al in het leven geroepen: arrondissement Utrecht heeft namelijk een kwaliteitscontroleur aangesteld.

Cijfers over het aantal aanslagen dat dankzij de identificatieplicht verijdeld is ben ik nog niet tegengekomen, maar ik heb het wetenschappelijk bureau van de Vrijspreker een schatting laten maken, en die komen uit op niks, nakkes, nada.

8 REACTIES

 1. Ze zijn heerlijk bezig met "zand in hun eigen machine te het gooien".

  Vooral zo doorgaan.

 2. Wat we nodig hebben is een goede opsporingsdienst van politie en een efficiënt justitieel apparaat, want dan zijn zowel preventieve fouillering als legitimatieplicht niet nodig en kunnen direct worden afgeschaft. Dit zijn gewoon zaken, waarbij de overheid zich moreel failliet verklaart.

 3. Cijfers over het aantal aanslagen dat dankzij de identificatieplicht verijdeld is ben ik nog niet tegengekomen, maar ik heb het wetenschappelijk bureau van de Vrijspreker een schatting laten maken, en die komen uit op niks, nakkes, nada.

  LOL!! 🙂

 4. Ik kom wel eens op een politieschool, het gemiddelde type wat daar rond loopt, dat wil je nog niet bij AH achter de kassa. Het is gewoon om te huilen het lijken wel melkert banen.

  Zulke sukkels maken natuurlijk veel fouten na hun degelijke VMBO vooropleiding.

 5. [2] Ze KUNNEN niks leren: de enige competentie die je voor dat vak beslist nodig hebt is autisme

Comments are closed.