Nederland en Australië starten islamopleiding

In het Reformatorisch Dagblad lezen we dat Maria Van der Hoeven (CDA) bekend maakte dat Nederland en Australië een islamopleiding gaan ontwikkelen.

Hoe dat er precies uit gaat zien, is nog niet te zeggen, maar de islamopleiding in Leiden zal wel het uitgangspunt worden. Dat moet Maria nog verder uitwerken.

De Universiteit Leiden kreeg eerder dit jaar al 2,35 miljoen euro belastinggeld van de overheid voor de ontwikkeling en opbouw van een vierjarige bachelor- en masteropleiding islamitische theologie. De opleiding in Leiden gaat in september van start.

Maria is bezig aan een zesdaags bezoek in Australië om de viering van de vierhonderdjarige betrekkingen tussen Australië en Nederland luister bij te zetten.

We weten niet hoe nuttig een dergelijke opleiding is. Wel vragen we ons af of die 2,35 miljoen belastinggeld, plus de nieuwe miljoenen die er kennelijk bij gaan komen, hiermee op de beste manier worden besteed.
Het is wel zeker dat niet alle belastingbetalers daarvan overtuigd zijn!

9 REACTIES

 1. Als het gevolg is dat de Islam wetenschappelijk wordt verdiept, zou het best weleens een goede investering kunnen zijn. Overigens is het geld voor de Christelijke Universiteit VU indertijd door de Christenen zelf opgehoest, meen ik.

 2. Komen er ook opleidingen Libertarische studies, Christelijke en Joodse theologie in de Islamitische wereld ?
  Zo nee, waarom niet Moeder Maria ?

 3. What’s new? Leiden hangt al sinds 1836 aan de Haagse soepsiditieten, en heeft politiek veel in de melk to brokkelen. Zulks omdat zij koloniale ambtelijke uitzuigers plachten op te leiden voor de monarchie. Dat waren dan meestal nette (vooral garristelijke) moster-en-meel en (ver)armde doorleerders die op kosten van de regering te Leiden in de "indologie" werden onderwezen, waarna men het doctoraal op contract naar het voormalige Nederlands Indie werd uitgezonden, om door de bevolking vakkundig op basis van cultuur en religie gescheiden te houden en hun allen de baas te blijven, opdat de vruchten van hun arbeid door de koloniale machthebbers op lucratieve wijze kon worden ge-exporteerd, en het "moederland" de baten kon incasseren.

  Ook Juultje en Beatricks werden te Leiden in de "indologie" geindoctrineert aangezien het koninkrijkje erom draaide. Bovendien zijn nadat Nederland uit Indonesie was gejaagd honderden "indologen" gerepatrieerd en in Debn Haag in hoge ambtelijke kringen terecht gekomen.

  Waar denkt men dat de multikul dan vandaan komt? Want sindsdien kon men slechts het eigen land en volk koloniseren en uitzuigen. Want men ging in koloniale tijden ook al zo ver om horden vreemde oosterlingen als de inmiddels BERUCHTE gast arbeiders te importeren. Zoals er toen waren: Chinezen, "Klingalezen", Hindustanen, Japanners en ook Afikanen. Edoch geen Mohammedanen, want daar moest men juist tegenop boxen en bovendien waren (en zijn) die niet zo erg arbeidsminnend …

  En nu gaat Van der Hoeven voor Leiden hun laatst "product" pushen ….

 4. ACP: vrijdag 12 mei 2006, 12:42,

  Grappig dat je over Indonesië begint. Ik heb een deel van mijn jeugd in de zestiger jaren aldaar doorgebracht….
  Het is me toen een paar keer overkomen dat mensen tranen in hun ogen kregen als ik (in mijn naïviteit) vertelde dat ik uit Holland kwam. Er werd zelfs hoopvol gevraagd: Komen jullie weer terug?
  Waar het op neer kwam was dat toen Indonesië nog werd “uitgebuit”, vrijwel iedereen te eten had, een dak boven hun hoofd en, het belangrijkste, werk.
  Het is na de dekolonisatie nooit meer goedgekomen…
  Een land met alleen al een gigantische hoeveelheid natuurlijke grondstoffen (olie tin goud … ) en zoveel vruchtbare grond, potentieel. Schande!!
  Het “geluk” was dat Indonesië zo groot en complex was dat de aangevoerde bestuurders nauwelijks een druppel op de welbekende gloeiende plaat waren en zich uitsluitend met organisatorische zaken konden bezighouden. Er moest namelijk wel verantwoording worden afgelegd. Als er een goede weg nodig was voor vervoer en de uitvoer dan kwam er één. Heb je werknemers nodig in bijv de ontginning zal je ze toch eerst moeten opleiden, enz. enz
  Een vorm van minimale overheid dus.
  Ik ben dat uitbuit verhaaltje een beetje zat.
  En de overtollige academici waar je het over hebt, hebben nu voor zichzelf een baantje gecreëerd in de multicul en terreurbestrijdings industrie.

 5. [4] WAAROM zou men in Indonesie anders zijn dan in Nederland? Hier is men immers ook "vrij" om, als land en volk, zowat letterlijk … ZELFMOORD te plegen. Auto-genocide … Waarom zouden hier nu anders bijna een tachtig procent steeds blijven stemmen voor het shitsjialisme, de herverdeling en de "verzorgingsstaat".

  Enne, wat deden je ouders toen in Indonesie … het "evangelie" verkondigen soms? of waren het "spijtoptanten"? En natuurlijk zijn er nog veel Indonesiers die liever alsnog de hand ophouden. Maar per slot hebben oook zij het recht om net als hier om voor de eigen ondergang te kiezen. Hoe dan ook de monarchie en de confessionelen hebben daar in het verleden letterlijk de beest uitgehangen … Iets wat zij nu het eigen land en eigen volk proberen te flikken. Ya … yaaa … quoranlesjes in Leiden …

 6. Ziedaar de …. bewonderde Multikul van "gelijkwaardige" culturen en religigien op dezelfde stukje grond …

  Menselijke multikulse samenraapsels (omdat die NOOIT volledig geintegreerde laat staan hechte gemeenschappen zullen zijn) bestaan uit staatjes binnen de staat, waarin onderling ook nog dodelijke ruzies worden uit gevochten … op onze ruggen … en steeds op onze kosten.

  Enne, welke vorm van barmhartigheid gaat men "onderwijzen". Die van Mo of van Ali …?

 7. [5] ACP, beste eikel, sorry, trol,
  Ik houd zelf van wiskunde, maar jouw vlijmscherpe onweerlegbare argumenten en absolute waarheidsbevinding, tja daar kan ik niet tegenop.
  Mijn vader was ingehuurd om volledig gecorrumpeerde en failliete genationaliseerde bedrijven weer een beetje op poten te helpen.
  Na een paar jaar zag hij in dat dit volledig door ACP’ers geleide land (voorlopig) niet te helpen was.
  Dit is trouwens de laatste keer dat ik op jou reageer. Negeren is nog te veel eer…

 8. [7]
  Ach, ik ken nog zo’n agitator welke met zijn oeverloze herhalingen bierhallen vol liep lopen loelen.

  Toeval dat zijn naam ook begon met een A.

 9. [7]die voor zih uit loopt te prevelen:

  "" … Ik ben dat uitbuit verhaaltje een beetje zat.
  En de overtollige academici waar je het over hebt, hebben nu voor zichzelf een baantje gecreëerd in de multicul en terreurbestrijdings industrie. ""
  ====================

  Yaa ..d. yaaa … Dat gerepatrieerde doorgeleerde (ambtenaren)tuig introduceren eerst de multikul, daarna creëeren zij daar voor zich zelf baantjes in, of gaan in de terrorisme bestrijding business, omdat zij vanwege de multikul (hier en overzeee) daar min of meer deskundig in zijn geraakt. Klopt dus allemaal als een bus. Maar niet zoals jij je dat had gedacht.

  Nu waren de kolonies voor Nederland misschien een groot succes, maar beslist niet voor haar eigen bevolking en al zeker niet voor hun intellectuelen. Overigens wat zij met hun land wensen te doen moeten zij immers zelf weten … Of niet soms? Net zoals al die bewogen, humane en "beschaafde" mensen die het land hier nu naar de kloten helpen.

  Dat je vader in zijn gezin toevallig in de zestiger jaren in Indonesie waren om daar aan de "opbouw" te werken is wel bizonder suspect. Waren jullie daar tijdens het bewind van Sukarno (tot aan 1967) dan was dat toen het Marxisme er letterlijk hoogtij vierde, maar er geen Indonesier was die een Hollander voor een linxe of communist zou aanzien. Dus trek je conclusie.

  Waren julie er echter na Sukarno, en aan het begin van het regiem van Suharto, dan is het niet te verwonderen dat er vele (foute) Indonesiers waren die snakkend naar de Hollanders uitkeken,want uiteindelijk heeft Suharto meer dan twee miljoen van hun die van communistische sympathien werden verdacht om zeep gebracht en was he land in grote armoede geraakt …

  En toch als je vader toen wat had doorgedacht, in plaats van om den brode naar de ellende te snellen, dan had hij ook geweten dat hij niets anders deed dan te proberen een stukje kolonialisme te doen herleven. En dat het hem echter niet is gelukt is beslist niet de schuld van de Indonesiers, maar stond reeds bijvoorbaat vast.

  Want, de Bataafse Petroleum Maatschappij is letterlijk zowat het enige Nederlandse bedrijf dat het allemaal heeft overleefd, maar die beriepen zich dan ook gelijk op hun Britse (duplo) hoofdkantoor en noemden zich van toen af … SHELL …

Comments are closed.