CPB zegt dat driekwart belastinggeld is weggegooid.


Toen het Platform voor Innovatie werd opgericht onder leiding van Jan Peter Balkenende met belanghebbenden uit de grootindustrie (o.a. Philips, Shell, ING), hebben we al voorspeld dat dit een flop zou worden. (voor de belastingbetaler!)

De echte innovatie moet spontaan uit het bedrijfsleven, het MKB en uit het individu komen.

24 zogenaamde “kennisprojecten”werden het vorig jaar gefinancierd met 490 miljoen euro, door het Fonds Economische Structuurversterking (FES). Door belastinggeld dus!
Slechts zes projecten leveren een gunstig totaalbeeld op. Dit wordt geconstateerd door het CPB van de overheid zelf!

Er waren maar zes projecten die door de overheidsinstantie CPB positief worden beoordeeld: een digitaal klantendossier bij de overheids-uitkeringsinstantie UWV, steun aan technostarters in de creatieve industrie, (whatever that may be!) en de ontwikkeling van schimmel-resistente aardappelen.
Indrukwekkend wat ze al niet allemaal verzinnen om met het geconfisqueerde belastinggeld te doen!
Dat komt doordat ze eerst het belastinggeld pakken, en daarna gaan kijken wat ze er in godsnaam mee zullen gaan doen!

Er is maar één oplossing: Dit Innovatie Platform onmiddellijk opheffen en die 490 miljoen onmiddellijk teruggeven aan de belastingbetaler. Of moet Jan Peter eerst een gouden handdruk krijgen?

5 REACTIES

  1. Nou een digitaal klantenbestand voor UWV is inderdaad erg innovatief.
    Hier zal toch een database voor ontwikkeld moeten worden die miljoenen records moet kunnen bezitten!

  2. [1] Oftewel een tweede uitvinding van het wiel. Iets soortgelijks zie je op scholen, men schaft voor vele duizenden euro’s een cijferprogramma aan, dat vervolgens nog eens slecht werkt, met een standaard spreadsheet, die dan door een zeer standaard programma als Access uitgelezen kan worden bereik je exact hetzelfde foutloos. Oh, maar dan moeten de leraren van te voren afspreken hoe ze de spreadsheet zullen opmaken, tja, daar heb je dan natuurlijk weer dure adviseurs voor nodig.

  3. Was is / er niet de innovatievoucher… hoe triest en naief om te denken dat innovatie een verhandelbaar product is.

  4. Waneer een groot aantal top bestuurders samenkomen om over innovatie, ontwikkelingen, meerjarenplanning etc. te praten word dit op deze site echter als samenzweringen bestempeld.
    De bilderberg groep is al vaker als zodanig bestempeld is het niet?
    In het hotel waar ik werk komen vaker groepen samen om over innovatie plannen zo als de waterstof economie te praten. Zou dit soms een Illuminatie samenkomst zijn?

Comments are closed.