Ik voel me ongerust of er nu nog maar 149 personen zijn die ons “vertegenwoordigen”.

Ik heb nog nergens gelezen dat het hiaat door vertrek van Ayaan Hirsi Ali weer is opgevuld.*)
En dat terwijl de hele kamer dreigt leeg te lopen.

Had Ayaan nu indertijd maar gezegd dat haar naam Magan was (de naam van haar grootvader) in plaats van Hirsi (de naam van haar vader), en niet gezegd dat ze twee jaar ouder was (of was het jonger?).

Stel dat ze dat gezegd had. Dan had ze niet gelogen, en alles zou dan in de wereld de afgelopen 16 jaar precies op dezelfde manier verlopen zijn.
Tenminste als Ayaan daardoor niet eerder door haar clan ontdekt zou zijn en misschien gestraft zijn voor haar weglopen. En als de ambtenaar die Ayaan nu toegelaten heeft omdat haar naam met een H begint, dit niet had gedaan als die naam met een M was begonnen. *)

Maar nu worden deze futiliteiten plotsklaps van wereldbelang. Het was een LEUGEN. En liegen mag niet tegen de overheid. Legaal niet, dan gaan ze rot tegen je doen. Moreel is er geen enkel bezwaar om te liegen als je bedreigd word. Zie stukje “Liegen Mag”.

Nu wordt liegen een enorm probleem. Op mijn vraag aan kamerleden of ze ooit gelogen hebben, heb ik pas twee antwoorden gehad. Beiden gaven toe wel eens gelogen te hebben. Ik denk niet dat ik de namen bekend zal maken. Ik vermoed dat zij de “eer aan zichzelf” zullen houden.

De andere kamerleden weten nog niet of ze aan mij zullen bekennen dat ze gelogen hebben, of dat ze zullen liegen.

—————————————-
P.S. Een heel ander probleem krijgen we met al die pseudoniemen op het Internet die niet de echte naam van de schrijvers zijn.

*) Nadat dit stukje geschreven was, ging het gerucht dat Laetitia Griffith de lege zetel zou gaan opvullen.
Laetitia is lid van de club “follow the money”.
Toen ze Tweede Kamerlid was, kreeg ze de kans om in Amsterdam als wethouden meer te verdienen. Dus die baan pakte ze. Na de verkiezingen is ze geen wethouder meer (VVD niet in college) en maar gewoon gemeenteraadslid. Verdient dus minder dan een kamerlid. Nu kan ze weer kamerlid worden, dus follow the money.

4 REACTIES

 1. Een kamer met 149 zetels heeft ook zo haar voordelen:

  1 Ten minste één leugenaar minder;
  2 Geen kans meer op gelijke voor en tegenstemmer;

  Verder moet ik zeggen dat het hele verhaal bij mij als en grote soap overgekomen is.

  Rita Verdonk is inmiddels de meest beschadigde in de Kamer en ik zie haar, na de uitslag van de ondemocratische verkiezing van lijsttrekker bij de VVD, wel opstappen als Minister. Hierdoor zal zij in ieder geval de beslissing over het Nederlanderschap van Ayaan Hoe-heet-ik-ook-alweer niet hoeven te nemen.

 2. Hub schreef: “Ik voel me ongerust of er nu nog maar 149 personen zijn die ons "vertegenwoordigen".”

  Het schijnt, dat het parlement alleen rechtsgeldige besluiten kan nemen als de 2e kamer uit 150 leden bestaat (die hoeven bij een stemming overigens slechts in meerderheid, dwz de helft plus 1, aanwezig te zijn). Die leden moeten ook nog allemaal de Nederlandse nationaliteit hebben.

  De kamer moet weliswaar de geloofsbrieven van nieuwbenoemde leden onderzoeken en kan ingeval van problemen daarover zelfstandig beslissen, maar zij mag daarbij uiteraard niet tegen de wet ingaan.

  Het is heel goed mogelijk, dat Ayaan volgens de wet geen Nederlandse nationaliteit had en dus onrechtmatig kamerlid is geweest. Dit kan tot gevolg hebben, dat de afgelopen 3 jaar door het parlement geen rechtsgeldige besluiten zijn genomen.

  Het zal nog niet meevallen daar reparatiewetgeving voor in te voeren, aangezien dan waarschijnlijk de grondwet zal moeten worden gewijzigd. Dit zou in het uiterste geval kunnen betekenen, dat bijv. de gehele stelselwijzing in de zorg moet worden teruggedraaid.

  Een buitenkans voor de oppositie dus !

 3. Waarom maakt een top Nederlandse Libertarier zich zo onnodig druk om het aantal parlementaire kadaveren, of zelfs om Mickey Mouse nep-Parlement dat gemakkelijk kan worden opgeheven. Of noemt men zich Libertariers om maar wat te zijn?

  Immers de kiezers hier kunnen slechts voor partijen kiezen die allen tot de ZELFDE (linxe)soviet behoren omdat potente en daawerkelijk parlementaire oppositie in een monarchie niet bestaat Zodat het slechts een kwestie is van onderlinge RANGORDE onder de machthebbers en politieke pachters. Maar al helemaal niet sprake van echte en actuele volksvertegenwoordiging. En dat geloel over die iterante Somalier is inmiddels om echt kotsmisselijk van te worden …

  Met name dat het hele "parlement" dus letterlijk ingeklapt kan worden, en gereduceert tot torentjeskamerformaat, waarvan de leden slechts de fractievoorzitters zelve zijn, die elk een stemgewicht bezitten in verhouding tot tot de laatste "verkiezings"-resultaten.

  Dat het een enorme reductie van overheid en bureaucratie tot gevolg kan hebben …. weet zelfs een a-politiek iemand als ik …

 4. In de UK wordt jaarlijks het nationaal kampioenschap liegen gehouden. Tekenend hierbij is dat juristen en politici uitgesloten worden van deelname.

Comments are closed.