Twee journalisten van De Telegraaf worden verdacht van het schenden van staatsgeheimen. De Volkskrant en De Telegraaf schrijven dat ze gisteren zijn verhoord door de Rijksrecherche, maar ze hebben volgens De Telegraaf geweigerd hun bronnen bekend te maken.
De journalisten schreven begin dit jaar dat geheime onderzoeken naar onder anderen topcrimineel Mink K. op straat lagen. Ze publiceerden delen uit die onderzoeken en dat hadden ze volgens Justitie niet mogen doen. De verslaggevers moesten gisteren dna- materiaal afstaan. Het is voor het eerst dat journalisten dat moesten doen. (Teletekst)

Wij van de Vrijspreker wensen de journalisten veel sterkte. Die hebben ze ook wel nodig want het is de standaard overheids reactie op een fout van die overheid: het op straat laten lekken van geheime onderzoeks informatie leidt tot het met grof geweld aanpakken van de boodschappers en het symptoom. Anders kan ik niet uitleggen waarom de journalisten werden opgepakt, verhoord en DNA moesten afstaan.
Natuurlijk alles volledig correct, volgens de regels, van diezelfde overheid.

12 REACTIES

 1. De degeneratie van de ‘rechtstaat’ is in volle gang. Journalisten die doen wat je van een journalist mag verwachten, worden als boeven opgepakt. Officieren van justitie met kinderporno op hun PC worden weggepromoveerd. Welk luizenbaantje heeft Joost Tonino vandaag de dag? Ter herinnering:
  http://www.webwereld.nl/art

 2. Ik vraag me af, zouden deze journalisten dan ook gearresteerd zijn?
  Tenslotte hoef je anders geen DNA af te staan, en ik kan me moeilijk voorstellen dat zij dit vrijwillig gedaan zouden hebben.

  Ik vind dit overigens wel heel erg beangstigende berichtgeving; tenslotte kan de Vrijsprekers een dergelijk lot te wachten staan gezien de Vrijspreker als hoofddoel heeft de ‘openbare staatsgeheimen/schandalen’ aan het licht te brengen.

  nog onder veilig pseudoniem,

  Lodderzat

 3. [2]
  In Amerika heerst sinds de Patriot Act, die is ingevoerd na 9/11, formeel de noodtoestand.
  Bush probeert nu toestemming van het Congres te krijgen om voor het eerst in de geschiedenis van de CIA een militair en voormalig lid van de National Security Association (NSA) als nieuw hoofd benoemd te krijgen. Ziedaar, het militair-industrieel-intelligence complex, waar Eisenhower het Amerikaanse volk in 1961 zo voor waarschuwde, is in volle ontwikkeling.

 4. [2] nieuwe huisregel van de Vrijspreker; alvorens te mogen reageren, dient u eerst uw DNA in te leveren. Wij zullen dat in het kader van de privacy wetgeving en de bewaarplicht, heel zorgvuldig doen!

 5. [2] Ik vind het ook een heel gevaarlijke ontwikkeling. Er is al censuur en dan ook nog journalisten aanhouden,DNA afnemen en dwingen hun bron prijs te geven.Dat mag nooit.

  Een ander angstig bericht was er op de radio.Een auto die in Amsterdam rondrijdt en de kentekens van geparkeerde auto’s registreert, waarna ze door de coputer gaan.Heeft de eigenaar de wegenbelasting niet betaald, gaat het alarm af en dan meteen even controleren hoe het met betaling gemeentelijke lasten zit.

  George Orwell’s visioen is nu in volle gang.

  Anne

 6. P.S. op de auto komt een wielklem,eerst alle schulden betalen. Anne

 7. DNA verplicht afstaan? Waar gaat dit heen met de wereld.
  Tijd om de overheid te verwerpen.

 8. @wanadoo.nlik ben een ex telegraaf man (van de redactie.
  kan helaas bevestigen dat het allemaal schorum en tuig is,tevens halve criminelen , ga maar eens na wie er toendertijd achter RARA zat en WIE er toen zon grote smoel had (in de telegraaf dus) NOU de DADERS WAREN VAN DE TELEGRAAF>>>> zijn OOK gearresteerd,liepen op hun afdeling met 9 mm wapens te schieten , en moest altijd voorzichtig binnen komen ,bang om een kogel door mijn harses te krijgen….
  De telegraaf was dus RARA, en maar lopen zijken op terroristen JOOST DE HAAS, ja dezelfdevan het onderzoek van nu…
  Trouwens, WAT deed RARA toen? welnu ze hebben de MACRO laten afbranden , ze hebben de kon. shell aanslag gedaan …en ik weet nog veel meer chantage en diefstal van off.papieren die door de off. v. justitie in beslag waren genomen… zo nu kunnen we even met zn allen gaan geilen , en hoef ik dat niet meer alleen te doen . doei

 9. [9] Retorische vraag…

  Met vervolgvraag: is de Telegraaf een echte krant, of gewoon de papieren versie van Geenstijl.nl?

 10. vervolg antw.

  Ze moeten hem verbieden net als het personeel,en nu het ergste,hij WAS al EENS VERBODEN, maar door hun enge gekonkel en vriendjes, hebben ze gewoon weer mazzel gehad, EN DE TIJD MEE.!!!!
  wil voor de rest van mijn leven niets en nooit meer wat van deze organisatie en consorten horen zien en weten. laat staan dat ik dat geval nog ooit in mijn brievenbus wil vinden .

  Kan je begrijpen dat ik OOK niets van hirsi ali ayaan en verdonk en zalm balkenende maxime verh. donner en al die engbekken bij elkaar, moet hebben!!!!

  als ik een hond/en zou hebben ,die op een van deze lui zou lijken, weet je wat ik daarmee zou doen??

  Ik zou er mee naar de polderweg gaan (dieren asiel) en zou ze uit hun lijden laten verlossen..

Comments are closed.