U wordt toch gepakt!

Uit de lijsttrekkershow van de VVD is Mark Rutte gekozen als winnaar. Hij wordt dus de nieuwe “LEIDER” van de VVD.

Al direct gaf Mark als zijn mening/beleid dat de VVD nog steeds de verdediger van het “liberalisme” is (???) en dat hun Liberalisme nog niets aan kracht en inhoud had verloren.

Welnu, het zal Vrijspreker-Lezers wel duidelijk zijn dat dat onzin is en dat de VVD echt niet veel verschilt van de andere socialistische partijen als PvdA en van het CDA. Van het oorspronkelijke “Liberalisme” is echt niet veel meer over.

Terwijl in de campagne voor dit leiderschap duidelijk gebleken is dat de VVD intern verdeeld is, moet er nu weer gestreefd worden om de “Eenheid” te demonstreren naar de buitenwereld en de kiezers.

Nu allerlei mooie woorden. Maar laten wij nuchter blijven: Het maakt voor “Nederland”, voor jou, helemaal niets uit wie van die politici nu lijsttrekker bij de VVD geworden is.
De politici blijven naar macht streven, hun drang naar ondergeschiktheid aan de Brusselse EU blijft, uw vrijheid willen ze meer en meer beperken.
Ondanks al hun mooie woorden.

5 REACTIES

 1. Maar ik hoorde net dat in een of andere enquete is gebleken,dat nog steeds 65% tegen de Europese Grondwet is.Het verzet is nog niet helemaal gesmoord.
  Anne

 2. [1] Anne, het is dus nu een hoger percentage dan vorig jaar (toen 63%) dat tegen is.

  Echter verzet is iets anders. Roept verzet bij jou ook niet het beeld op van een krachtig en min of meer georganiseerd afzetten tegen de zittende macht?
  En dat, Anne, kan ik toch niet bespeuren in Nederland.

  Misschien dat Hub deze treurige vaststelling van mijn kant iets kan verzachten door te melden dat de bezoekersaantallen van deze site nog steeds een stijgende lijn laten zien.

 3. [2] peterk,
  Volgens mij laten die Nederlanders zich het liefst achterover leunend bedienen. En aangezien de EU en Den Haag niets te bieden hebben, komen ze niet voor niets uit hun gezapige leunstoel.

 4. [1]
  Anne Hilverda,

  Je moet je ook afvragen waarom de meeste Nederlanders tegen de EU-grondwet zijn. Is dat omdat hij naar hun zin niet liberaal genoeg is?
  Of omdat ze een vage angst hebben voor buitenlanders die "hun" banen pikken, of voor islamitische Turken, criminele Oost-Europeanen, en bovenal: te weinig "recht" op "verzorging" door de EU voor alle burgers?

 5. Jongens,
  wees reeel door tegen de grandwet te stemmen kunnen we nog iets doen, de mensen zijn voor de rest toch te lax om in actie te komen totdat ze hun laatste cent aan brood hebben uit gegeven.
  Had nooit verwacht dat de nederlandse burger zo naief en pasief is als heden
  onze ouders stonden tenminste nog ergens voor.

Comments are closed.