Burgemeester Helma Ton van de gemeente Blaricum is afgelopen donderdag met haar auto aan de kant gezet nadat ze te veel had gedronken. Ze was onderweg naar het gemeentehuis om de maandelijkse raadsvergadering voor te zitten. In plaats daarvan belandde ze op het politiebureau.

Hoewel de GroenLinks-burgemeester van het villadorp te diep in het glaasje had gekeken, stapte ze achter het stuur van haar Citroën Picasso.
Tijdens het amper vijf kilometer lange ritje vanaf haar dienstwoning stuitte ze op een alcoholcontrole. Bij een blaastest sloeg de meter zo ver uit dat ze een half uur voor het begin van de raadsvergadering werd aangehouden.
De raadsleden zijn in een besloten sessie vlak voor de vergadering over het wangedrag van de burgemeester ingelicht. Voor belangstellenden, insprekers en aanwezige pers was ze die avond ‘ziek’.
De burgemeester, die na haar aanhouding door ambtenaren gekscherend ‘Helma bestel maar’ wordt genoemd, heeft beloofd niet meer te zullen drinken zo lang ze in functie is. “En dat is voor een burgemeester 24 uur per dag.” (Bron: De telegraaf)

Een mooi voorbeeld weer van hoe linkse politici werken.
Een Groen-Links burgemeester gaat een stukje van 5 kilometer afleggen met de auto. Pardon? Volgens de Linkse moraal zou dat natuurlijk met de fiets moeten, of desnoods met het openbaar vervoer.
Dan rijdt ze een Citroen Picasso. Wat een grote auto, bijna net zo groot als een SUV! En dat terwijl ze ook een zuinige milieuvriendelijke auto had kunnen kopen natuurlijk.
Dan heeft ze blijkbaar zo veel vertrouwen in zichzelf dat ze denkt dat het voorzitten van een raadsvergadering ook wel in beschonken toestand kan gebeuren. Ach ja, de wartaal van een dronkaard is meestal meer steekhoudend dan de wartaal van de gemiddelde politicus, dus wat dat betreft zal het weinig verschil maken.
Dat ze dan ook nog even en passant het publiek, haar directe baas in een democratie, voorliegt door te zeggen dat ze ziek is maakt het verhaal compleet.
Ach ja, ze belooft natuurlijk niet meer te drinken zo lang ze in functie is. Wat mij betreft mag ze dus morgen weer stomlazarus zijn, dit soort Linkse figuren kunnen beter vandaag dan morgen vertrekken. Noord-korea lijkt me een mooie bestemming.

22 REACTIES

 1. Links drinken? Beetje vervelende suggestieve titel!. Haar dronkeschap is niet causaal verbonden aan haar politiek voorkeur, dit is kortzichtig en dom. ook de suggestie die er van dit artikel uitgaat is dus dom.

  Maar goed het lijkt me dus een dolle boel in die raadsvergadering in Blaricum. Dit zal vast niet de eerste keer zijn dat ze onder invloed een raad voorzit. Dat was ze tenslotte van plan. "Hik, wurgemeesturrr en bedhouders hik hihihi ik bedoel burgesmmeeter en slethou..hik… nou hallo….ik open hierbij de hik raadsverstadering..gadering van de gemeente…??Waar zijn we ook alwweer hikhik. Lariecum. Hihihi ik zei larie. Eerzzzte punt op de agenda…Verrrruiming opengstijden van onze horeekaaa gelegenenhedensss…. Meneer……hik

 2. Links drinken? Beetje vervelende suggestieve titel!. Haar dronkeschap is niet causaal verbonden aan haar politiek voorkeur, dit is kortzichtig en dom. ook de suggestie die er van dit artikel uitgaat is dus dom.

  Maar goed het lijkt me dus een dolle boel in die raadsvergadering in Blaricum. Dit zal vast niet de eerste keer zijn dat ze onder invloed een raad voorzit. Dat was ze tenslotte van plan. "Hik, wurgemeesturrr en bedhouders hik hihihi ik bedoel burgesmmeeter en slethou..hik… nou hallo….ik open hierbij de hik raadsverstadering..gadering van de gemeente…??Waar zijn we ook alwweer hikhik. Lariecum. Hihihi ik zei larie. Eerzzzte punt op de agenda…Verrrruiming opengstijden van onze horeekaaa gelegenenhedensss…. Meneer……hik

 3. De suggestie die er van dit artikel uitgaat is simpel: politici verbieden anderen wat ze zelf graag (blijven) doen. Groenlinkse politici noemen zichzelf links, dus is het niet onlogisch dat hun daden, en niet hun woorden, langs een linkse meetlat gelegd worden.
  Ik heb dus niks anders gedaan dan het automobiele gedrag van dit Linkse kopstuk vergeleken met wat haar partij predikt. En daar zitten dus enige discrepanties.

 4. Goed artikel. Dit voorval lijkt een beetje op wat onlangs in Amsterdam-Zuidoost gebeurde met het net gekozen PvdA deelraadslid Ama Carr die met de auto werd aangehouden en geen papieren kon overhandigen en vervolgens een valse naam opgaf. Dit werd door de fractie afgedaan als "dit is de Bijlmer, daar gebeuren dit soort dingen nu eenmaal". Ik ben benieuwd of ik me daar ook op kan beroepen als ik word aangehouden. Lekker, die linkse mentaliteit.

 5. Het soort praktijken is eigenlijk al erg oud, uit een verleden kunnen sommigen zich wellicht nog herinneren hoe jan Pronk straalbezopen een vluchtheuvel opreed, en wat dan te denken van Prins Pils die in Leiden straalbezopen de gracht inreed. Het blijven natuurlijk allemaal mensen, met hun fouten, maar inderdaad is de hypocriete wijze waarop deze mensen geregeld hun moraal aan de samenleving willen opleggen op zijn zachtst gezegd merkwaardig te noemen als ze die moraal dan vervolgens zelf met voeten treden. Of het is het gedrag wat je van een elite kunt verwachten….

 6. Vergelijk ook mensen als Jan Mulder die terwijl ze de schaapjes redelijk op het droge hebben (en houden) met droge ogen een Groen-Links en SP-moraal verkondigen. Links zijn en toch in een villa wonen kan niet. Of zoals Den Uyl tegen zichzelf zei wanneer hij uit het raam kijkend een BMW zag rijden: kom op, aan het werk, er is nog veel te doen.

 7. Ja geweldig, laat haar maar emigreren naar Noord Korea, uiteraard met Guusje Terhorst en al die andere van gruwel-links.

 8. [7] Ik hoop eigenlijk dat het volgens kabinet eentje word met PvdA, Groenlinks,SP en D66.
  En dan hoop ik dat ze zoon ellenda maken van ons land, dat ze bij de verkiezingen erna voor minstens 100 jaar in de oppositie terrecht komen!

 9. [9] IJdele hoop, van paars II had iedere holander genoeg nu staat links op winst. Ik hoor zelfs veel mensen zeggen dat ze hopen dat PVDA en VVD samen gaan regeren.

  Ook al maken ze er een zooitje van over een paar jaar word er naar verlangd.

 10. [11] Precies Simon, zoals Hayek al schreef: ,,Iedereen kiest voor oplossingen, waar men de resultaten niet van zal accepteren".

 11. Zij is aangehouden door de geheime politie van Groen Links. Dit denkend vanuit het adagium dat niet alleen gekken en kleine kinderen maar misschien ook wel dronken mensen de waarheid spreken.

 12. [15] Vergeet Bram Peper niet. Elke keer zat hij in de kantine van m’n voetbalvereniging pils na pils binnen te zuipen. En die chaffeur van hem maar wachten en rekenen!

 13. Ook ‘rechts’ kan er wat van hoor. Gerrit Z. is 100% alcoholist. Geen kamerdebat zonder eerst een halve fles whiskey.

 14. De oplossing is duidelijk: als er geen politici waren, zou de kans op links drinken tot 0,0 (zegge: nul komma nul) worden gereduceerd.
  Hé Koos Spee, doe je mee ?

Comments are closed.