Ja, maar alleen voor buitenlandse sporters en sportteams die in Nederland finales en toernooien spelen.

Wij zijn vóór het afschaffen van elke belasting, dus ook van deze, en voor iedereen.

Staatssecretaris Joop Wijn (CDA) heeft die afschaffing bepaald; en wel met onmiddellijke ingang. De NOS vermeldt erbij dat er daardoor geen problemen ontstaan rond de UEFA-cupfinale in Eindhoven morgen.

Waren er voetbal-problemen? En wordt daarom die belasting afgeschaft?

Maar waarom alleen voor sporters, en waarom alleen voor buitenlandse sporters?
Dat is toch van de overheid puur discriminatie?

6 REACTIES

 1. Zou het niet beter zijn dat iedereen met meerdere achtenamen ook worden vrijgesteld?

  Ook waneer je iets voor het gepeupelte doet met salaris dat word betaald door ditzelfde gepeupelte zou het moeieten worden afgeschaft. Als ik dan toch bezig ben……mijn vrienden gun ik het ook nog wel.

  Het was voorzover ik begrijp zowiezo absurd om mensen die hier een toernooi spelen te belasten.

 2. Loonbelasting afgeschaft? Zeer toevallig hoorde ik vandaag wie hem heeft ingevoerd, althans in de VS: Woodrow Wilson. Merkwaardig dat Bush (in een andere context) voort gaat op een door een democraat ingeslagen weg:

  "He developed a program of progressive reform and asserted international leadership in building a new world order. In 1917 he proclaimed American entrance into World War I a crusade to make the world "safe for democracy."

 3. Er is wel wat te doen over die belastingen vandaag zeg! Berlusconi wil ook al helemaal geen belasting meer betalen zodra ‘links’ aan de macht is! Misschien kan hij daar eens een stukje over schrijven op de Vrijspreker? http://www.nieuwsblad.be/Ar

 4. contralegem afspraken van ambtenaren van de belastingdienst waren nog niet zo lang geleden een hot item. Vinkenslag zult u zich nog herinneren waar door de lokale belastingdienst met de (woonwagen)bewoners onwettige belastingtarieven waren afgesproken. Het hele land was in rep en roer. De hele belastingdienst heeft o.a. een cursus formeel belastingrecht gedaan. Geleerd wordt daar o.a. dat belasting alleen bij wet kan worden geheven. Toezeggingen in strijd met de wet mogen niet worden gedaan. Zelfs niet als deze tot een pragmatisch resultaat leidt dan bij het volgen van de wettekst.
  Ook een staatssecretaris van financien kan geen toezeggingen doen in strijd met de wet. Zelfs niet wanneer het om voetballers of Ayaan Hirsi Magan gaat.

 5. [5]
  Groot gelijk Majesteit.
  Daar is dus nieuwe wetgeving voorzien van Uw handtekening voor nodig. En die is er nog lang niet. Zal ik U eens wat vertellen ? De belastingdienst en Uw eigen lakei Wijn handelen GEREGELD onwettig en nog achter Uw rug om ook. Zou ik niet pikken, als ik in Uw schoenen stond. Weg met die vent.

Comments are closed.