Kandidaat: Hele Partij VVD

Nominatie: Uitstekende vertoning van politiek gezwalk.

Toelichting: Bij het bepalen aan wie de Vrijspreker deze week de Politicus van de Week Award kon uitreiken, viel de aandacht steeds weer op al het gedoe in de VVD. Daarom gaat deze week de Award naar de hele partij.

Opvallend in de VVD is de aan de gang zijnde “Idol-Verkiezing”, zoals Hans Dijkstal zelf de verkiezing van hun leider noemde. De leider wordt gekozen niet op inhoud, want daarover zijn ze het in de VVD allemaal eens. Dat zou ten minste zo moeten zijn. Maar iedereen die twee tellen luistert, kijkt daar doorheen. De VVD heeft helemaal geen duidelijk principe.
Er is zelfs een linker en een rechtervleugel!

De Idol-kandidaten moeten dus gekozen worden op hun charme! Wie kan het beste de mensen verleiden, belazeren met beloftes, om in mei (of eerder?) op de VVD te stemmen? Mark Rutte? Rita Verdonk? Of de outsider Jelleke Veenendaal? De media concentreren zich vooral op de eerste twee zodat arme Jelleke minder kansen krijgt. Op zichzelf is het een vervelend toneelspel, met weinig inhoud, dat voor de partij alleen maar het voordeel brengt van publiciteit. Als ze maar over je schrijven!

Dit gedoe wordt deze week verstekt door een volgende partij-flop: het gedoe om Hirsi Ali Ayaan. Een jaar of vier geleden wist iedereen dat Hirsi Ali gelogen had om Nederland binnen te komen en zelfs om “Nederlander” te worden. Maar ja, zonder liegen is het bijna onmogelijk om dat papiertje te krijgen, stelde Femke Halsema in Buitenhof.

Hoe hypocriet de VVD is, blijkt uit het feit dat ze wisten dat Hirsi Ali had gelogen, dat ze toen haar toch gevraagd hebben om asjeblief kamerlid te worden (en kiezers te trekken).
Dat ze al vier jaar van haar profiteren en nu er een media-rel ontstaat, niet achter haar gaan staan, maar eerder laten vallen. Partijman Hans Dijstal suggereerde al dat zij maar de eer aan zichzelf zou moeten houden en ontslag moest nemen. Dat zou voor de partij het gemakkelijkste zijn. Ze kunnen dan daarna altijd nog beweren wat er in hun kraam te pas komt. Van Hans mag je overigens wel “een leugentje om bestwil” plegen!

Mark Rutte wil, als hij de leider wordt, weer “perspectief bieden”. Echt een reden om te zorgen dat hij straks premier wordt!

Rita Verdonk beweert dat zij de partij niet links of rechts wil sturen, maar met haar grote daadkracht recht door zee. Op onze vraag wat ze daarmee bedoelt, heeft ze nog niet geantwoord. Daarmee kan ze dus ook nog alle kanten op. Die daadkracht blijkt in haar optreden in het Hirsi Ali probleem ook van geen kant. Ze weet al jaren van die leugen. Daarna zegt ze dat ALS zij toen minister geweest was, dat ze anders gehandeld zou hebben. Daarna vertelt ze dat de media-rel geen consequenties voor Hirsi Ali zal hebben, en dan daarna weer dat ze een nieuw onderzoek zal laten houden. Dat is kennelijk een rechte VVD koers.

Ook ten opzicht van de EU speelt de VVD weer een twijfelachtig spel. Eerst hebben ze de kiezer trachten te lijmen om voor de EU-grondwet te stemmen. Nadat “de kiezer” die duidelijk heeft afgewezen, zeggen ze dat de grondwet van de baan is. Maar ondertussen proberen ze allerlei punten uit die grondwet via de achterdeur binnen te smokkelen. Zij zullen akkoord gaan met het prijsgeven van vetorechten. Zij zullen Jan Peter Balkenende aanmoedigen om de gelofte van trouw te ondertekenen. En nog veel meer!

De VVD-staatssecretaris Nicolai heeft bedrieglijke valse enquête op het internet geplaatst, die moet aantonen dat het volk vóór de EU is. Het volk, dat voor het overgrote deel nu nog steeds niet het verschil door heeft tussen een economische en een politieke unie. Bent u voor meer welvaart? Tegen terrorisme? Ja, dan bent u dus voor de EU. (en dus voor meer ondergeschiktheid aan Brussel?)

Alles gedragen door de VVD.

VVD, wil meer belastinggeld, als voorbeeld voor meer kinderoppas. Meer betutteling. En meer belastinggeld om stoer te doen op internationaal terrein. Deelnemen aan militaire missies, waar ook ter wereld. Waarbij de meest recente missie naar Afghanistan het meest opval.
Henk Kamp vertegenwoordigt de VVD daarin op uitstekende wijze. Al menen we een heel klein beetje twijfel bij hem te ontdekken door zijn uitspraak: “Als we daar ons werk niet kunnen doen, dan komen we terug”.

Maar zijn makker Hans van Baalen, zegt: “Een meerderheid is een meerderheid”. Dat wil zeggen als we maar één stem meer hebben, dan doen we wat wij willen. En de rest zal gehoorzamen.

En nu dreigen ze ook nog in te gaan op de wens van Arthur Doctors van Leeuwen om hem ook het Kamerlidmaatschap aan te bieden als springplank voor een volgende mooie job!

Mooie democratische partij, die voluit de Politicus van de Week Award verdient.

3 REACTIES

  1. "De VVD heeft helemaal geen duidelijk principe."

    Hiermee ben ik het niet eens. De VVD heeft wel degelijk principes. Namelijk: de macht krijgen en de macht tot elke prijs behouden. Dat ze Hirsi X. dumpen bewijst alleen maar dat ze haar niet meer nodig denken te hebben om stemmen te halen. Vereniging Van Draaikonten. Als die liberaal zijn, ben ik een communist.

    Docters van Leeuwen, zat die niet eerst bij de Partij van de Allochtonen en vervolgens bij D66? Nu VVD, welke VVD-stad zoekt binnenkort een nieuwe burgemeester?

  2. [1] P.S. Kunnen wij deze discussie opsturen naar de VVD fractie, en kijken of ze de discussie aandurven? De stelling is (wat mij betreft): Is de VVD een liberale partij, en zo ja, uit welke daden blijkt dat?

  3. [2] Maverick,dat blijkt nergens uit.Ze zijn niet principieel en al helemaal niet als ze Docters van Leeuwen in de Kamer zetten.Deze man heeft zich altijd bezig gehouden met het in de gaten houden van burgers.In de meeste gevallen hadden de betreffende stakkers niets op hun kerfstok dan dat ze wel eens een eigen mening verkondigden. Anne

Comments are closed.