Kandidaat: Rita Verdonk (VVD) Minister voor vreemdelingenbeleid

Nominatie: “Regels zijn Regels”.

Toelichting: Al heeft Rita al twee keer de Vrijspreker Politicus van de week Award gekregen, we konden er deze week weer niet onderuit om hem weer aan haar te verlenen. *)

Rita heeft zich een echte politicus getoond. Rücksichtslos zelfgemaakte regels uitvoeren, zonder ook maar een greintje gedachte hoe immoreel de regels zouden kunnen zijn. Zie: “Befehl ist Befehl”.

Rita is de baas en verantwoordelijke voor het geklungel op haar ministerie. Een voorbeeld en meer daarover in “Rita Verdonk moet aftreden”.

Rita heeft hard meegewerkt om voor haar partij, de VVD, de Award “Politici van de Week” te verdienen.

Toch moeten we bekennen dat Rita ook positieve dingen gedaan heeft.
Door haar optreden in het geval Ayaan is het haar gelukt om in de politieke partij VVD een soort tweespalt te veroorzaken. Belangrijk is dat dit duidelijk naar buiten blijkt en dat het wel weer wat mensen zal overtuigen van de smerigheid van de politiek.

Bij deze prestatie kunnen we nog voegen de tweespalt in het kabinet. De Minister-president Jan Peter heeft haar zelfs in het openbaar op het matje geroepen en op de vingers getikt. NOS: “dinsdag beloofde Verdonk aan de Kamer dat ze de asielprocedure van Kamerlid Hirsi Ali opnieuw zou bekijken.
Maar daarna zaaide Verdonk verwarring toen ze op een VVD-bijeenkomst zei achter haar eerste besluit te staan om Hirsi Ali het Nederlanderschap te ontnemen.”
Vervolgens voegde ze daar een dag na het nachtelijke debat, tot ieders verbazing, nog even fijntjes aan toe dat Hirsi Ali natuurlijk ‘hoe dan ook’ een Nederlands paspoort zou krijgen!!

Een voorbeeldje van het idiote Nederlandse vreemdelingenbeleid is ook het nu net verschenen rapport van de HBO-Raad en de Raad voor Werk en Inkomen. Daarin wordt aangetoond dat Nederland in de problemen gaat komen doordat er te weinig hoger opgeleiden zijn. Terwijl dit ministerie (potentieel) hoger opgeleiden het land uit jaagt (recent Taïda en Ayaan) en voor bedrijven en personen moeilijk maakt om dergelijke personen hierheen te halen. (zelfs al staat het ministerie onder druk om dat te vereenvoudigen) Gevolg is een extra reden voor bedrijven om Nederland te verlaten.

Rita kan ook liegen:
De columniste Ebru Umar heeft in het programma Netwerk gezegd dat minister Verdonk loog toen ze in de Kamer zei dat ze pas een week wist dat Hirsi Ali eigenlijk Magan heet. Volgens Umar wist ze het vorig jaar al. Toen bespraken de columniste en Verdonk een open brief waarin staat dat Hirsi Ali eigenlijk anders heet.
In Nova zei schrijver Leon de Winter, een vriend van Hirsi Ali, gisteravond dat hij er getuige van is geweest dat Hirsi Ali zelf aan Verdonk vertelde dat ze een valse naam had opgegeven.

Als tenminste Ebru Umar en Leon de Winter niet liegen!!!

Ja, weer duidelijk dat Rita de Award weer verdient.

*) Politicus van de week (32)
Politicus van de week (9)

11 REACTIES

 1. Het is erg gesteld met "liberale" partijen in België en Nederland.

 2. Uit ‘Lovely Rita’ / Lennon & mc.Cartney, Nothern Songs

  " Standing by a parking meter
  when I caught a glimpse of Rita
  Filling in a ticket in her little white book
  In a cap she looked much older
  And the bag across her shoulder
  Made her look a little like a military man"

 3. Wat ik me eigelijk afvraag is hoe machtig is zo’n ministertje nu eigelijk d’r zit toch nog een hele batterij top-ambtenaren achter.

  Maar het is een domme overhaaste fout geweest inderdaad, als we maar niet vergeten hoe smerig deze hele kwestie is opgezet.

 4. [3]
  “het is een domme overhaaste fout geweest inderdaad, als we maar niet vergeten hoe smerig deze hele kwestie is opgezet”

  Niks dom en overhaast. De rode jongens en meisjes van Zembla hebben ongetwijfeld de oppositie willen steunen en het één-tweetje van Nawijn en Verdonk, die zo prima een belangrijke concurrent konden lozen, viel daar naadloos mee samen.

  Nu moeten ze nog iets verzinnen om Geert weg te krijgen. Schandknaapjes werkt wel in de UK maar niet hier. Zijn kapper omkopen misschien ? 😉

 5. In het kader van de politiek had Rita geen andere optie dan consequent de regels doorvoeren: had ze voor haar partijgenote een uitzondering gemaakt, dan was de hel helemaal losgebarsten.
  Ayaan heeft met haar leugentje om eigen bestwil een goede tijd gehad: op kosten van de belastingbetalers heeft ze ongeveer 10 jaar lang lezingen mogen geven en zware beveiliging genoten vanwege haar opinie. Nu heeft Zembla haar leugen zo openbaar gemaakt, dat ze met goed fatsoen niet in haar "functie" kan blijven, maar in de VS wacht haar weer een nieuw luizenbaantje, ditmaal op kosten van de Amerikaanse belastingbetalers. Eind goed, al goed.

  En Wouter B. en zijn kranten en tv-zenders zijn de lachende derde. Op naar de ondergang!

 6. [5] Geert,

  Ik vermoed dat het AEI privaat gefinancierd wordt.

  Groetz,

  Cincinnatus

 7. ik vind dat Rita afgelope week er goed heeft gehandeld en al die kritiek op haar niet terrecht is. Ze heeft alleen de constatering gedaan en niet gezegd dat ali per direct het land uitmoet. Ook houdt ze erg vast aan de regels en past ze die toe zoals ze dat ook bij andere mensen heeft gedaan.

 8. [8] Als Rita directrice van een gevangenis zou zijn waar brand uitbrak, zou zij ongetwijfeld in haar boeken een regel vinden waarin staat dat de deuren altijd gesloten moeten blijven.
  Hugo van Reijen

 9. Geachte Mevrouw Verdonk,
  U bent de beste Minister,die ooit Nerderland heeft gehad. een zeer moedig vastbesloten, Ijzer lady en hard optredende Vrouw.u bent de juiste minister op de juiste functie. Ik wil u graag toekomste minister president zien.
  Van harte heel veel gezodheid en succes toegewenst.

 10. [8] 100% met u eens, Mevr.Rita heeft heel goed afgehandeld. regel zijn regel.niemand is boven de wet.

Comments are closed.