Uit de “affaire Ayaan Hirsi Ali” blijkt overduidelijk hoe er op het ministerie voor vreemdelingenbeleid schandalig geklungeld wordt.

De daarvoor verantwoordelijke persoon, Rita Verdonk moet aftreden.

Alleen al het feit dat Ayaan Hirsi Ali al jarenlang een Nederlands paspoort heeft, dat ze al jarenlang Kamerlid is, en dat nu het in iemands kraam te pas komt, even in anderhalve dag wordt aangetoond dat ze helemaal geen Nederlandse is. En nu dus “netjes??” afgevoerd moet worden.
Net als vele anderen waarmee al 6 tot 16 jaar gesold wordt.

Bij de vorige Kamerverkiezingen is Ayaan overigens met een zeer groot aantal voorkeursstemmen gekozen. Stemmen voor de PERSOON. En of op die persoon een naam Ayaan, of Annie geplakt is, mag dan niets uitmaken.
Kennelijk echter wel voor lettervretende politici. Politiek gaat alleen maar om macht.

Het Vreemdelingenbeleid is slecht en onmenselijk.
De verantwoordelijke persoon voor dat ministerie is Rita Verdonk.
Die moet nu haar consequenties trekken en aftreden.

83 REACTIES

 1. Goed gezegd, Hub. Heb er dan ook niets aan toe te voegen! Zometeen eerst de persconferentie kijken. Hopelijk kondigt rita haar aftreden aan.

 2. Hmm, die hinderlaag op Verdonk begint aardig te lukken zie ik.

  Waarom treft Hirshi Ali geen blaam?, ik begin me eerder aan dat takkewijf te ergeren!

  Beetje alles falsificeren, een collectiviserende moslimhaatfilm maken, waarbij de domme filmmaker vermoord word!

  Angst gekweekt in Nederland, en beetje Europa, populair over de wereld geworden.

  En nu een wereldwijde moslimhaatcampagne voeren in de VS bij de Illuminaten.

  Ik hoop dat ze de groeten doet aan Bin Laden!

  Geloof de mainstream-media toch alsjeblieft niet!

 3. Dit is een schaakzet van de linkse politiek, Hub. Je denkt toch niet dat Rita staat te popelen om Ajaan eruit te knikkeren? Zembla heeft een dolk in de achillespees van de vvd gestoken. Perfecte manier om de peilingswinst te doen stagneren zonder ook maar een grammetje gezichtsverlies voor vriend Wouter. Het achtelijke is echter dat iemand wordt afgerekend met beleidsregels van nu over een kwestie van 12 jaar geleden. Dat is pas onredelijk. Ajaan heeft toen handig gebruik gemaakt van het gedoogbeleid dat toen heerste op vreemdelingenzaken en wordt nu met de maatlat van 2006 afgerekend. Belachelijk.

 4. [4] Het zou net zo goed een doordachte stap van de VVD kunnen zijn.
  Conspiracy kun over alle onderwerpen net zo sturen als je maar wil.
  Wat nu als Verdonk haar daadkracht toont en na een goed onderzoek beslist om haar collega weg te sturen. Ayaan hoeft niet naar haar geboorte land omdat ze al in de VS is aangenomen en waarschijnlijk direct een visum krijgt. Dit komt minstens zo verdacht over als je eigen verhaal.

 5. Op het stuk van Hub,

  Dat het vluchtelingen belijd aan alle kanten ramend ben ik volledig met je eens.
  Het belijd van verdonk en verdonk zelf hebben ook niet mijn steun maar om iedere keer waneer iets als dit voorkomt in de media om aftreden van de verandwoordelijke te vragen vind ik verkeerd. De media vraagt in dit soort gelegenheden om hype reacties. Een land besturen moet niet met onderbuikgevoelens gebeuren. Hoe graag ik Verdonk ook zie vertrekken.

 6. [5] ???
  Een Zembla uitzending op verzoek van Verdonk? Grapjas. Naast de beroerde journalistieke waarde van het onderzoek van Zembla is het ook nog eens een tenenkrommend vervolg op de Taida-soap. Deze actie bewijst dat de Vara nog steeds een politieke poot heeft, die als het uitkomt van ons belastinggeld politieke doelen nastreeft op de staatszender. Als je de uitzending gezien hebt kun je in nuchterheid niets anders concluderen. Niet dat ik het nu zo goed voor heb met de vvd, ik ben een principiele niet-stemmer en anarchist, ik vind het alleen prettig om de politiek te zien zoals ie werkelijk is: een verzameling machtswellustelingen die als het even uitkomt principes inwisselen voor partijbelangen.

 7. Medunkt dat het tijd is voor Hub om naar het oude-mannetjes tehuis te verhuizen … of hoe dat ook maar tegenwoordig op politiek correcte wijze heet … en in afwachting wat uit vissen te gaan.

  De politiek ongaat Hub zo te zien geheel … Maar tsjah, hij ziet een wereld zonder grenzen, zonder te beseffen dat de mensen ook niet zoooo maar bij hem in straat, laat staan aan de deur kunnen komen. SAD very sad …

 8. [3]
  Achilles, het is niet de boodschapper van het kwaad die wat te verwijten valt, maar de bedrijvers van racisme en dat zijn de islamofascisten in de Islamitische landen en de collectivisten in het Westen.

  [6] Hyrominus
  Juridisch gezien staan hier twee leerstukken tegenover elkaar: het leerstuk van de gelijkberechtiging, dat objectieve toepassing van het positieve recht beoogt en dat van de rechtszekerheid van de burger.

  Het eigenaardige is, dat dit laatste principe bij de asielaanvraag -hoewel niet aan de orde-, vermoedelijk tot een andere conclusie zou hebben geleid dan nu het geval zou zijn.

 9. [7] Toegegeven ik heb de uitzending niet gezien. Ik kijk sowieso niet zo veel TV. Ik lees veel verschillende nieuwssites. Wat mij opvalt is dat de situatie niet zo erg gek valt voor Ayaan, en voor Rita is dit een mooi stukje daadkracht politiek (houd ze van volgens mij) De bestuurskant van de VVD is voor Rute en stuurt daar op zijn winst aan. Ali heeft geen verbondenhijd aan de partij en heeft haar eigen agenda. Deze gebeurtenis is een bom onder de ouwe VVD waar verdonk geen deel vanuit maakte. Maar ook dit is pure niet op feiten gebaseerde conpiracy. Ik las wel dat ook Ayaan zelf is geïnterviewd in deze Zembla uitzending. Als dat waar is zou ik dat raar vinden.

 10. [8]
  Wat wil jij nou eigenlijk ACP ? Wat heb jij hier eigenlijk te zoeken ?

 11. Beste Brave Goedgeaarde burger.

  Ik begrijp je reactie niet helemaal.

  Wat ik niet goed vind aan ons immigratie belijd is dat het zo moeilijk word gemaakt om binnen te komen terwijl het hier goed vertoefen is waneer je binnen bent. Vervolgens gaat de overheid heel veel werkuren stopen om te onderzoeken of je verhaal wel klopt. Natuurlijk ga je je verhaal aansterken om binnen te komen. Het doet er niet toe voor de vluchtling waarvoor hij op de vlucht is hij wil weg uit zijn eigen land.
  Ik zou veel meer zijn voor een belijd dat er op gebaseerd is dat de vluchteling word geholpen om in Nederland weer de draad op te pakken en weer zingeving aan zijn leven zou geven.
  Dit is een humaan belijd waarin de vluchteling zelf sturing geeft aan zijn toekomst. Ik denk dat er dan veel minder kosten worden gemaakt en de vluchtelingen een betere toekomt hebben. Ik werk nu in de GGZ en je wild niet weten hoeveel vluchtelingen doordraaien door dhet huidige systeem. En dan heb ik het nog niet eens over de druk die ze al opbouwen door de lange onzekere rijs die deze mensen hebben voor hun eigen redeneren waarvoor ze vluchten.
  In principe zou je aan het verhaal van Ayaan gelijk kunnen stellen waneer er een kind word geboren en je geeft andere ouders op als dat het werkelijk zijn. Dan heb je gelogen op het moment waneer het kind Nederlander word. Als dit uitkomt word je het land uitgezet. HAHAHA

 12. [11] Alles goed! En met u, Feit, verschijnsel of tegenspraak in de theorie (dat)/(die) binnen een bepaald model of paradigma niet verklaard kan worden? 😀

 13. [8] Zullen we het over de inhoud houden???

  Ik meen dat hier toch eensgezinde mensen proberen hun mening over de samenleving te uiten?

  Elkaar besmuren hoeft niet op dit forum.

 14. Wat is politiek toch een vuil, hypocriet spel. Indertijd vond de VVD het nodig om voor hun bloedeloze club een kleurrijke, strijdbare vrouw als Ayaan aan te trekken. Leugentjes om bestwil wogen toen nog niet zo zwaar.
  Nu, jaren later, staat diezelfde VVD met tranen in de ogen en zegt als één man achter Ayaan te staan, nu ze om diezelfde oude leugens haar Nederlanderschap kwijt is, en dat nog wel d.m.v. een eigen minister (Verdonk). Maar let op, niemand van die lieden die dadelijk eens de hand in eigen boezem steekt. Nee, Ayaan, eens het lievelingsdier, zal geofferd worden. Net een ritueel uit de oudheid.

  Door Ayaan’s bekendheid krijgt dit nu in binnen- en buitenland even de aandacht. Maar dergelijke gevallen zijn er natuurlijk legio in Nederland.
  Of het nu de VVD of welke partij ook is: Politiek ! Bahhhh!!!!

 15. [17] Ik zie het als een smerige streek om het rechtlijnige beleid van Verdonk, wat internationaal onder felle kritiek staat, omver te gooien en de grenzen weer open te gooien! Maar we wachten af hoe dit gaat aflopen.

  [16]
  Ja is betekenis van het woord Anomalie, stille aanwezige hier op de Vrijspreker.

 16. Mag ik ACP zijn ip-adres misschien hebben?

  Misschien leeft hij namelijk ook in een digibeten wereld zonder lookup mogelijkheden, zonder te beseffen dat de mensen met slechts wat traces zoooo maar bij hem in straat, laat staan aan de deur kunnen komen

 17. [18] OOOhhhhh.

  Prima, en uhh ik ga je proberen te volgen.. Nee het lukt nog steeds niet.
  Laat ook maar.

  mvg Hyrominus

 18. [19] Hoe kun je je daar tegen beschermen trouwens? Ik las vandaag op het nieuws dat internetverkeer opgeslagen wordt en nu ook aan de VS overgedragen wordt.

 19. Wat mij opvalt aan deze gehele discussie is het gemak waarover over een aantal zaken wordt heengewandeld. De zaak Hirsi Ali is al 12 jaar oud. Ze heeft bij de Wiarda Beckman Stichting gezeten zonder dat iemand van deze PvdA’ers hiertegen bezwaar heeft gemaakt. Nu opeens is het ‘hot’ nieuws. Dat komt op mij zeer merkwaardig over. Hirsi Ali heeft herhaaldelijke malen gezegd dat ze heeft gelogen en dat jaren geleden. Niemand van de PvdA of Zembla heeft hier ooit iets over gezegd. Dit is gewoon een zaak van politiek opportunisme van een bevriende omroep. Als we zo gaan beginnen, dan moeten de teugels inderdaad streng worden aangehaald en alle asielzoekers van de laatste 30 jaar worden opgespoord en verhoord en in het geval van de minste leugen rechtstreeks het land worden uitgezet. Dat is niet meer dan gelijke moniken met gelijke kappen. Daar zullen heel veel PvdA’ers onder zitten.

 20. [20] Ja het was een flauw woordgrapje. Maar oke ik zeg bij deze dan ook: Pardon.

 21. [17] D’r wordt hier volgens mij een heel smerig spelletje gespeeld. In een andere thread had iemand het al even over de leugentjes die bijvoorbeeld Groen Links coryfeëen bij hun asielaanvraag verteld zouden hebben. Daarover is het veel te stil. Maar ja, die zijn dan ook gelieerd aan de politiek correcte kant van het spectrum.

  Ik vrees dat dit soort hinderlagen de toon zal zetten wanneer na de volgende verkiezingen Linksch aan de macht is.

  Hirsi Ali wordt hier geofferd aan de politiek correctheid. Ik wens haar heel veel succes in Washington. Hopenlijk kan ze daar meer betekenen voor het klassiek liberalisme dan in deze ellendig provinciale polder.

  Verdonk faalt hier door niet haar discretionaire bevoegdheid in te zetten om deze hele discussie in de kiem te smoren. Ze wil liever laten zien hoe recht door zee ze wel niet is. Dat lukt haar niet bepaald, ze wil ruggengraat tonen, maar verraad een totaal gebrek aan karakter. Tegelijk falen de tegenstanders van Verdonk als persoon en de VVD als geheel door Hirsi Ali te gebruiken om de VVD een hak te zetten. Heel, heel smerig spelletje dit.

 22. De ultieme manier om met je politieke tegenstanders af te rekenen: neem ze hun paspoort af. Veel grover kan het niet worden. Hoop dat de VVD uiteenvalt in een deel met mensen met enige beschaving in hun donder, en een ander deel voor de xenofobe Vlaams Blok adapten onder aanvoering van Verdonk.

 23. [24] Helemaal juist Kay. Ook opvallend is wat Karel de Grote zegt [22] over het gemak waarop enkele reageerders over hoofdzaken heen lopen.

  Het is belangrijk om te begrijpen dat er gehandeld wordt, zittende in een situatie die slecht en immoreel is. Al die wetten en regels zijn niet gebaseerd op de soevereiniteit van ieder individu, in tegendeel, ze zijn er in strijd mee.
  Als er nu binnen dit "misdadige" systeem iets veranderd moet worden, om welke reden dan ook, dan is het bijzonder moeilijk om de juiste dingen te doen.
  Men probeert zich dan achter de letter van de wet te verschuilen, en de resultaten zie je dagelijks. Met extra duidelijkheid in gevallen zoals Ayaan die nu meemaakt. (Overigens is zij zelf ook een politica! Maar dat doet aan de slechtheid van de anderen niets af.)

 24. Je zou er echt bijna een complot van de linkse media in gaan zien. Verdonk met wat heet materiaal uit de lade confronteren en dan in eigen programmas’ als Nova en Buitenhof met name de linker vleugel van de VVD interviewen (Dijkstal, Wiegel etc.). Jammer dat de VVD op zo’n moment geen eenheid en kalmte kan bewaren, want nu hangt voor we het weten het zwaard van een links kabinet weer recht boven ons hoofd.

 25. [26] Dat is wat je krijgt wanneer de wetten ondergeschikt zijn aan de machthebbers. Die kunnen zich dan a) verschuilen achter de wetten en hun tuintje schoonhouden. Tegelijk kunnen ze b) de wetten altijd aanpassen aan dat wat politiek correct is, de hype van de dag is of hen toevallig uitkomt.

  Hierdoor zal de machthebber altijd winnen. Hij wordt immers door rechters, kiezers en het parlement gecontroleerd op basis van wetten die hij zelf kan maken. Door gebrek aan controle door het parlement waarin dezelfde personen zitten die deel uitmaken van de groep machthebbers kunnen ze de wetten gemakkelijk goed laten keuren.

  Door de vermenging van personen en functies die ik hierboven noem krijg je een heel diffuus systeem. In Nederland leidt dit tot een constante cirkel van mensen die de één de zwarte piet toespelen en de ander de hand boven het hoofd houden. Het is vragen om achterkamertjes politiek en karaktermoord. Zo bijzonder is het geval Hirsi Ali dus niet. Kijk naar de zaak Nijpels, Van Thijn en nog een stel anderen waarvan de naam mij niet te binnen schiet.

 26. Ik zie het als een hinderlaag voor Verdonk. Want kan ze doen, zeggen dat Ali uit het paarse tijdperk naar binnen is geslopen en daardoor verjaard is om aan te pakken? Nee, want haar huidige beleid pakt nu ook leugenaars, die binnengekomen zijn in de tijd van paars, aan. Dus zij moet wel kiezen uit gelijke monniken/ gelijke kappen, en ook Ali aanpakken.

  Opzouten met die economische gelukzoekers.
  Of beter nog: weg met de internatioanle bankiers maar goed, dat ga ik niet te vaak roepen. Weg met de globalisering, Euro, Navo, VN, EU, WTO weg met alle unies en cartelvormingen, monopolies. etc…of niet?

Comments are closed.