Dat de overheid volkomen van de staatspot gerukt en wereldvreemd is blijkt o.a. uit twee berichtjes in de krant.

Allereerst heeft een door het overigens totaal nutteloze, overbodige en uiterst schadelijke ministerie van Sociale Zaken ingestelde werkgroep in al haar wijsheid bepaald dat werkgevers hun oudere werknemers meer uitdaging zouden moeten bieden vanwege de motivatie. Dat zou onder andere kunnen gebeuren door deze werknemers daarom zomaar een andere functie aan te bieden.

Dit toont heel duidelijk aan dat overheidsmedewerkers niet beseffen dat echte commerciële bedrijven door de markt gedwongen worden om hun producten en diensten zo efficiënt mogelijk te leveren en dat het productieproces primair is voor het overleven en de daartoe benodigde mensen secundair en dat in tegenstelling tot de staat het prettig bezighouden van overbodige werknemers met het opbakken en verplaatsen van warme lucht daar niet het hoogste doel kan zijn.

Het tweede artikel toont aan hoe overheden problemen bedenken om de eigen nutteloosheid te maskeren.

Zo zouden er volgens 3VO, het voormalige Veilig Verkeer Nederland waarvan ik mij al jaren afvraag wie zij precies vertegenwoordigen, steeds minder kinderen tussen 6 en 14 jaar gebruik maken van de fiets. Dat is dan gebaseerd op cijfers van het CBS en het Mobiliteitsonderzoek van (hou je vast) de mysterieuze Adviesdienst Verkeer en Vervoer (welke idioot heeft dat weer verzonnen ?). Ik vraag mij verder af of en hoe het mogelijk is om dit zo te bepalen en wat voor werkelijk nut deze informatie heeft.

Maar goed, drie hele instanties houden zich hiermee bezig en dat zal wel een cent kosten maar daar heb je wel wat voor en dat is het plan van 3VO om vaste fietsdagen naar school in te voeren. En verder moeten ouders hun kinderen minder vaak met de auto brengen.

Ouders zijn kennelijk niet in staat om zelf te bepalen hoe hun kinderen naar school getransporteerd gaan worden, daar hebben ze beslist de staat voor nodig maar de beloning voor het opvolgen van deze waardevolle staatsadviezen is dat volgens 3VO de kinderen later op brommer, motor of in de auto minder gevaar zullen lopen in het drukke verkeer.

Hoe dat laatste is bepaald is mij een raadsel, ik vermoed dat men bij 3VO maar wat roept en dat dit als rechtvaardiging zal worden gebruikt voor de volgende stap, een overheidsverbod op het brengen van kinderen met de auto en de plicht om naar school te fietsen.

De staat moet eens een keer opsodemieteren.

24 REACTIES

 1. En een derde berichtje vandaag: De RAI is van mening dat er van overheidswege regels op moeten worden gesteld voor correct en verantwoord gebruik van all terrain vehicles waaronder zgn. quads (=soort cross-motor op 4 wielen). Dit n.a.v. twee ongevallen in korte tijd in Loon op Zand op een terrein waar veel met dat soort spul wordt gecrosst.

  Een quad is net als een cross motor een apparaat dat ontworpen is om op onvlak, onverhard en onvoorspelbaar terrein zo hard mogelijk van A naar B te knallen. En daar worden die dingen dus ook voor gebruikt. Dat kan idd gevaarlijk zijn en mensen nemen bewust en vrijwillig dat risico. Afhankelijk van hun ervaring en kunde bepalen ze zelf met welke snelheid ze het apparaat over het onverhard manoevreren. Ik ben erg benieuwd naar de regels die het verantwoord en correct gebruik van atv’s gaat bevorderen. Leuker zal zal het er wel niet op worden en goedkoper ook niet ben ik bang.

 2. Het lijkt mij dat het op veel plaatsen veel te gevaarlijk is om kinderen op de fiets naar school te laten gaan.En verder hebben de ouders allebei een baan (dat moest toch van de overheid om te kunnen concurreren met buitenland?) en zitten die mensen in constante tijdnood en dan is de auto (op weg naar baan) de vlugste en veiligste manier.Hoe weet je anders of je kinderen veilig zijn aangekomen en zou je met een buik vol zenuwen in de bedrijfsvergaderinbg zitten,Met je hoof bij je kinderen en dat komt het bedrijfsgebeuren weer niet ten goede.
  Er is maar één oplossing. Terug naar een simpele maatschappij,zonder abnormale belastingdruk, dan kunnen de ouders hun werkweek verdelen en kan er altijd l ouder op relaxte wijze zijn kinderen naar school brengen,gezellig op de fiets b.v. of lopend tegen het overgewicht.En de files zijn veel korter, er is minder luchtverontreiniging,goed voor welzijn en gezondheid en je hebt geen dertigers meer met burn-out. Die ziektekostenpremies kunnen gehalveerd, de mensen worden weer vrolijk en hoeven niet naar voetbalhype om hun kunstmatig geluk op te vijzelen.Kortom, het i van Columbus. Anne

 3. democratie is gewoon een van de gedaanten waarin dictatuur zich vertoont.

  1 bepaalde levensstijl worden op de groene (in meer dan 1 opzicht) tafel ontworpen en, niet gehinderd door een volwassen* beleving van moraal, opgelegd aan allen.

  *Ik bedoel dus niet dat de beleving van moraal afwezig zou zijn, enkel dat ze niet die van een volwassene, doch die van een kind is: "Mama, hij heeft een groter stuk dan ik, weeeeehhh". Of ":Mama, Ik wil daar ook mee spelen, weeeeeehhh". Mama, die bronnen heeft aangereikt gekregen van Papa, verdeelt die natuurlijk gelijk (eerlijk!) tussen het kroost. In een gezin met kinderen, bestuurd door een moeder en voorzien van middelen door een vader, hoort dat zo.
  Maar de samenleving is van zulk gezin geen equivalent.

 4. [3] "en hoeven niet naar voetbalhype om hun kunstmatig geluk op te vijzelen"

  Bedoeld u het Nederlands elftal?
  Dan moeten ze eerst eens het WK winnen, en dat zie ik somber in.

 5. 3VO wordt weer veilig verkeer nederland genoemd binnekort. Is er weer werk aan de winkel voor de drukkerij en marketing buro, wat een verspillende sukkels zijn het.

 6. Mijn 2 ‘centen’:

  – De OPTA gaat telemarketing bureau’s het leven zuur maken, nu men bij de OPTA blijkbaar niets nuttigers heeft te doen. De studenten zullen het vast heerlijk vinden om hun baan te verliezen dankzij de OPTA.

  – Mijn favoriete bewijs dat wij geregeerd worden door een bende zwakzinnigen zijn de poetische woorden "DING FLOF BIPS" die de invoering van de euro inluidden. Wat voor idioot moet je zijn om dat tot officieel beleid te verheffen en er een bende ambtenaren voor in te huren? Wat deze staats poezie betekende wisten waarschijnlijk alleen de betrokkenen.

  Geef mij maar Erdogan als staats-dichter.

 7. dit is zo ontzettend raak wladimir! buiten dat het prettig weg leest is het zó real.

  [3]

  inderdaad Anne, zulke gedachten komen bij mij ook opborrelen. godverdegodver, heb je het toch ooit zo zout gegeten met de staat die echt met het uur krankzinniger wordt?

 8. Eerst alle subsidies weg, dan is het gauw afgelopen met deze klaplopers van het 3VO incl. de parasiet van het koninklijk huis Pieter van Vollenhove.

 9. ‘Dit toont heel duidelijk aan dat overheidsmedewerkers niet beseffen dat echte commerciële bedrijven door de markt gedwongen worden om hun producten en diensten zo efficiënt mogelijk te leveren en dat het productieproces primair is voor het overleven en de daartoe benodigde mensen secundair en dat in tegenstelling tot de staat het prettig bezighouden van overbodige werknemers met het opbakken en verplaatsen van warme lucht daar niet het hoogste doel kan zijn. ‘

  Als ik het allemaal goed bij elkaar tel zijn dat 71 woorden in een enkele zin: Wladi, alleen hiervoor al mijn complimenten! Je doet toch niets in de politiek, wel? 😉

  Maar serieus,
  Je betoog is correct, maar er is naar mijn idee een andere onderliggende reden aanwezig waarom dit juist nu zo wordt verpakt als dat het wordt verpakt: ‘een uitdaging vanwege motivatie’. Ik heb dat zo zelf niet gelezen op den teletekst. Maar wellicht is er elders wel zo iets gepubliceerd.

  Kijk, er is gewoon een nieuw probleem. “de 45 plusser”. Vertel mij niets, maar deze groep wordt met de dag kanslozer in onze ‘verzorgingsstaat’ aangaande werkparticipatie. En dat geeft een conflict met de gepropageerde ‘aantrekkende economie’. Want hoe is het mogelijk dat deze groep ww-ers maand op maand groter wordt, -zelfs onbemiddelbaar-, terwijl werkgevers slechts lijken te zoeken naar goedkope, dus jonge, of Poolse werkkrachten?

  De reden waarom werkgevers juist de goedkopere arbeidskrachten willen aantrekken lijkt me volslagen duidelijk en legitiem. Van de andere kant is het automatisme van ‘oud er uit en jong er in’ voor de overheid natuurlijk niet vol te houden. Dan zou zij moeten toegeven dat het ‘systeem’ niet meer werkt, en dat kan natuurlijk niet.

  Nog heel eventjes en dan is half Nederland 45 plus. De overigen zijn van buitenlandse afkomst en staan doorgaans ook niet expliciet hoog genoteerd op het prioriteitenlijstje van werkgevers. En die blijven straks allemaal thuis zitten, meest tegen wil en dank.

  En de werkgevers zullen tegen die tijd naar nog goedkopere arbeidskrachten moeten gaan zoeken. Wat zullen ze gaan doen? Stoppen met het bedrijf? Of allemaal naar China verkassen? Hier in Nederland zullen in elk geval geen consumenten overblijven die hun producten kunnen betalen…

 10. Knippen en plakken van Word naar de Vrijspreker kan opmerkelijke effecten geven!

 11. [11] ik hou nu eenmaal van lange goedlopende zinnen…

  Overigens wil ik mijzelf niet op de borst slaan (maar ik doe het toch) maar ik heb als 56-jarige business analyst (ict) geen enkel probleem om nieuwe opdrachten te krijgen, ik krijg zelfs aanbiedingen voor vaste diensverbanden (die ik niet wil). Mijn huidige opdracht is 2 weken geleden opgezegd en ik was binnen een week weer onderdak terwijl ik uit 4 goede opdrachten kon kiezen. Het is dus niet zozeer een kwestie van leeftijd maar van kunnen & ervaring en vooral van freelance zijn zodat de opdrachtgever niet voor eeuwig aan je vastzit.

 12. Je hebt weer helemaal gelijk Wladi, maar de eerlijkheid biedt natuurlijk ook wel te zeggen dat ict momenteel ook precies booming is. Ik kan me kort geleden nog wel een andere situatie voorstellen. Maar goed, een uitzondering zal altijd de regel bevestigen.

  Het meest kwalijke van de zaak vind ik eigenlijk de (politieke?) leus: Investeren in de jeugd is investeren in de toekomst. Weet die jeugd eigenlijk wel dat ze er over 20 jaar zullen worden uitgekieperd? Dat ze helemaal geen ‘belofte voor de toekomst zijn’?

  Ik zou dermate bizarre verhal(en!!) kunnen neerplenzen inzake dit mettier, die dermate ongeloofwaardig lijken, dat de lezer in de vaste overtuiging zou kunnen komen dat ik aan een hersenziekte lijd. Je weet eigenlijk gewoon niet of je er om moet lachen of huilen. Maar ik voorspel je: dit wordt een groot probleem voor Den Haag!

 13. [3]
  Als je graag simpel wilt leven, kan dat gewoon hoor.
  Maar niet iedereen wil dat.
  Laat iedereen dat toch lekker zelf uitzoeken.
  Ook jij zou kennelijk graag een samenlevingsmodel voorschrijven.
  Al dat gezeur over non-problemen. Ieder kan toch zelf wel uitmaken of-ie een probleem ziet, en hoe-ie dat denkt op te lossen?
  Goed verhaal van Wladimir, m.u.v. de laatste zin.

 14. [6]Daniel, als ze het zouden winnen dan zal blijken dat het maar een kortstondig moment is van buitenproportionele "vrolijkheid"en dan valt de rauwe werkelijkheid weer op hen.Nee,ik zie de "voorpret",het vreselijk oranje versiersel,kratten bier, duurdere t.v. als het GROTE BROOD EN SPELEN. Maar de kater komt, of ze nu wel of niet winnen. Ik heb geen verstand van voetbal.Ik kijk alleen eventueel naar de finale.Maar het is wel eng,die opgeschroefde boel.Je hebt zo rellen en toestanden.
  Het enige wat nog een oplossing zou zijn als er een prachtige zomer aankomt van drie maanden achter elkaar.Want de levensmoed is erg geslonken in nederland. Anne

 15. [15] Beste Beek,ik leef al simpel. Wij doen nog zo veel mogelijk als onze grootouders.Deze goede mensen werden 92 zonder dat ze ooit een ziekenhuis van binnen hadden gezien.Geen rollators en alzheimer etc.
  En ik wil niemand iets voorschrijven.Ik heb met veel mensen te maken en ze zuchten bijna allemaal in het keurslijf dat nederland heet.Maar ze hebben niet de middelen,de kracht of de leeftijd om iets te veranderen.Ze moeten ….. tot de dood hen verlost,letterlijk en figuurlijk. Amen. Anne

 16. [17]
  Anne, ben je toch niet zo bijbels denkend?
  Daar leren we toch dat we het NIET van mensen moeten verwachten?
  En als we denken dat we ‘Nederland’ moeten veranderen, stellen we ons bloot aan depressie en wanhoop, aangezien zo’n opdracht voor elk mens schier onmogelijk is.
  Dat is het lot van veel mensen: ze stellen zichzelf onmogelijke eisen, en gaan dan jammeren en tobben dat ze mislukken.

 17. [19] Ja Beek,kk begrijp wat je bedoelt.Maar ik signaleer in de hele maatschappij de grote LEEGTE,ontstellend.Dat geldt dan voor de grote groep die denken dat het leven op aarde ook het einde is. Dat denk ik dus niet.je kunt een andere maatschappij niet voorschrijven,maar ook het geloof niet.Dat is dan praten tegen muren.
  Toch ken ik ook heel veel gelovige mensen,die nu zo in materiële nood zitten,dat ze aan geestelijk leven ook al niet meer toekomen.Deze mensen tobben niet omdat ze zich zelf mislukt vinden,maar ze lijden onder de onrechtvaardigheden en willekeur in de maatschappij.Daar heeft de overheid wel degelijk een taak. Het gaat om ons aller welzijn,dat hoeft niet noodzakelijkerwijs welvaart te zijn.
  De profeet Jakbob Lorbeer voorspelde al in l840 dat de overheid de mensen lasten zal opleggen,die niet meer op te brengen zijn.Stel je bent een alleenstaande en je moet van je armzalige 800 euro 670 wegbrengen, voordat je aan eten, ontspanning,kleding etc. toekomt.De verwarming op 14 gr. ,een lege koelkast,geen geld voor de kapper.En het grote tandartsprobleem,niet meer op te brengen.Dan is welzijn ver te zoeken.Ik vind dat de l6 miljoen nederlanders een redelijk bestaan horen te hebben.Dat is nu niet het geval.
  Ik wens je een mooie Hemelvaartsdag toe.
  Anne

 18. [2] Maximum snelheid en flitspalen op motorcrosswedstrijden misschien?

 19. Inderdaad, de leegte. Ik had een keer een droom waar ik ’s avonds in een vreemde stad was, in een cafe op zo’n scherpe punt (met aan beide kanten dus een straat), aan beide kanten zaten duren en mensen liepen in en uit, er was niet echt een verschil tussen binnen en buiten en het was gezellig! Buiten was allemaal drukte en er was een markt op de straat en er was een gevoel dat de ‘gemeente’ verdwenen was. Het had een wat ‘middeleeuwse’ look en feel. Toen kwam ik in wat rustiger straatjes, er waren wat kleine pleintjes en een vader was een één of ander karretje voor z’n kinderen aan het klaarmaken. Toen kwam ik aan het eind van een straat en daar begon een universiteitsterrein, met gras, een paar bomen, wat betegelde stukken, een paar studenten en een paar gebouwen. En dat was het einde.

  Ik heb ook bijna wekelijks de droom dat ik door een vreemde woonwijk dwaal. [20]

  Ik ben aan het proberen de leegte op foto te vangen maar dat is niet zo makkelijk.

 20. [23] Ja die beelden zijn niet echt opwekkend. Toevallig hebben wij een tochtje gemaakt door kleine weggetjes en langs weilanden met paarden en veulentjes en prachtige koeien met zelfs kalfjes er bij.En bermen die in het voorjaar niet gemaaid worden vanwege het milieu,met veel kruiden dus. Ze zijn er nog wel,die mooie plekjes.\In Groningen hebben wij nog vele mooie dorpjes ontdekt,maar helaas is het sociaal leven tot op het nulpunt gedaald. Geen café,geen winkel.Een kerk die alleen nog open is voor bezichtiging.Moet je nog melden van te voren.De leegte zit in de mensen.Je kunt van je eigen huis,flat of wat dan ook wel iets heel moois maken,maar vergeet de buitenwereld maar.Onder ALLE omstandigheden is het platteland, zo afgelegen mogelijk, nog de beste plek om te zijn.En de omgang met dieren verandert mensen.
  Anne

Comments are closed.