En dan zijn we nog niet eens daar!
Nederlandse militairen zouden in Uruzgan, Afghanistan, aan de wederopbouw gaan werken.

We signaleerden eerder al dat daarvoor Nederlandse tanks gestuurd werden.

Nu horen we dat de militaire vakbonden willen dat de militairen ter plaatse mogen optreden zoals in een oorlogssituatie. En niet zoals nu, dat ze beperkt worden om zich te verdedigen onder het mom van de vredesoperatie. De schandalige behandeling van Eric O. is een voorbeeld hoe nodig dit is.
Ook AFMP-voorzitter, Wim van den Burg, zegt: “Het gaat steeds meer lijken op oorlog voeren tegen de Taliban en Al-Qaida,”

Is u ook opgevallen dat de oorspronkelijk 1100 militairen zijn uitgegroeid naar 1200, naar 1400, en dat Henk Kamp nu al het getal 1600 heeft genoemd?
Ook heeft Henk de deur voor de terugtocht al op een kier gezet. “Als wij daar ons ons werk niet goed kunnen doen, dan trekken we ons terug!”

Journalisten die de situatie in Uruzgan willen verslaan, moeten beloven dat ze zich onderwerpen aan censuur en hun stukken eerst laten goedkeuren voor ze gepubliceerd mogen worden. Dat lijkt nu ook niet erg op een vredesmissie!
Ook hebben we bij de propaganda van de politici, toen ze de missie aan het volk verkochten, nooit gehoord dat journalisten onder censuur gezet zouden worden.
Dit staat los van het feit dat het in een oorlogssituatie inderdaad nuttig kan zijn om te voorkomen dat de vijand militaire geheimen te weten komt.
Maar ook daar hoeft men zich eigenlijk niet druk om te maken. Want DrudgeReport.com heeft al x verhalen gepubliceerd over de beschikbaarheid van militaire geheimen die je in de kashba in Bagdad gewoon kunt kopen!
Ook Acom-voorzitter Jan Kleian pleit voor deze verandering. “Het gaat om de bescherming van de militair”.
Kleian is ook benieuwd hoe lang Nederland vertegenwoordigd blijft in Afghanistan als de situatie nog verder verslechtert en er mogelijk slachtoffers vallen. “Dan slaat de politiek om als een blad aan een boom”, zegt Kleian.
En wij denken dat het zeer waarschijnlijk is dat hij gelijk heeft. Politici zijn gewoon onbetrouwbaar!

En boven op dit alles zei Henk Kamp (VVD), de minister van oorlog, gisteren dat de situatie in Uruzgan op dit moment slechter is dan hij had verwacht.
Had hij dat nu niet veel eerder kunnen bedenken? Hij zal het toen toch niet bewust verzwegen hebben? Of heeft hij gewoon een slecht inzicht in wat er zich op de wereld afspeelt?

6 REACTIES

 1. "Of heeft hij [Henk Kamp] gewoon een slecht inzicht in wat er zich op de wereld afspeelt?"

  Hij zal er het beste van proberen te maken. Maar te vrezen valt, dat de hele Haagse Komedie slecht op de hoogte is van wat er zich op de wereld afspeelt.

  Pas sinds enkele maanden is openbaar geworden, dat er sinds de Amerikaans-Afghaanse oorlog een aantal Europese regeringen willens en wetens honderden geheime vluchten van de CIA met onbekende aantallen gedeporteerden met onbekende bestemming over hun territoir hebben laten passeren.
  Die zaak is nog steeds niet uitgezocht, maar de politici sturen onze jongens gewoon naar oorlogsgebied, of er niets aan de hand is. En de Kamer en die militairen trappen er nog in ook.

  Bovendien blijkt er niet alleen in Abu Graib, maar ook in Europa gemarteld te worden, terwijl een aantal regeringen net doet of zijn neus bloed.

  Omdat de Amerikanen in Afghanistan een andere agenda hebben dan Nederland graag zou willen, worden onze jongens dezer dagen opgeleid tot cipier, terwijl ze zo goed waren voorbereid als opbouwwerkers.
  Met die jongens heb ik -ondanks hun stoere taal- een beetje te doen, want ze worden door de politici met mooie beloften en vrouwen in een vreselijke val gelokt.

  Zou de Staat door bijvoorbeeld Wim van de Burg van de vakbond AFMP straks niet wegens misleiding voor de rechter worden gedaagd ?

  Als belastingbetaler voel ik me nu al door de Staat misleid.

 2. Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig hoe gewillig de Nederlandse pers-hoeren zich aan de censuur gaan onderwerpen. Zou er een redactie zijn die het aandurft om de ‘vredesmissie’ in Afganistan gewoon te negeren? De zogenaamde oorlog tegen terrorisme komt op mij steeds meer over als een guerilla oorlog van de EU tegen de eigen bevolking. Illegale gevangenissen, martelingen, ontvoeringen door de staat, steeds meer censuur (wanneer is internet aan de beurt?), het begint hier steeds meer te lijken op een bananenrepubliek, in dit geval dan een bananenunie…

 3. Hoe kan men ook een FIOD inspecteur(hij lag in Borculo met zn zonnebril op in een VW kever om te controleren of er een mannen onderbroek aan de waslijn hing bij een bijstandsdame)
  Minister van defensie maken. Vroeger maakten ze het nog bonter toen hadden we Relus ter Beek,antie militair, hij vond het prchtig, aan touwtjes hangen van de ene boot naar de andere,wat een sukkels. Het is niet zo erg ware het niet dat het bakken vol van mijn belastinggeld kost.

 4. De burgers van onze Amerikaanse "bondgenoten" hebben het met hun Patriot Act en hun Homeland Security Act nog veel moeilijker dan wij. Die kunnen, ook al hebben ze de Amerikaanse nationaliteit, bij de minste verdenking van banden met een "terreurorganisatie" worden gekidnapped en zonder tussenkomst van enig advocaat direct in Guantanamo worden opgeborgen.

  Dat krijg je als de uitvoerende macht voor rechter kan gaan spelen. Onder het mom van de "War on Terror" is daar feitelijk al sprake van de "martial law" (uitzonderingstoestand).

 5. Merk je nu hoe snel onze leiders door de knieën gaan als ze onder druk gezet worden en dat het belang van handel met de onderdrukkers belangrijker was/is dan de levens van "onze jongens".

  De waarschuwingen luide voor wie het horen wou, zelfs op de beslissende dag, ze konden maar niet aannemen dat er gevaar dreigde, dat was al van tafel geveegd voordat het kleed, drankje en naambordje er op werd gezet.

  Arnold Karskens
  "Ik ben niet negatief, maar de risico’s zijn groot… Ik ben niet voor, niet tegen, niet aan mij als journalist om te beslissen"
  "prima als je gevechtsmissie wilt, onzin als je wilt opbouwen."
  "Puur oorlogsgebied"

  Generaal Frank van Kappen

  "Er zitten risico’s aan, ze mogen geen fouten maken en moeten lang volhouden – pas na vier, vijf jaar is er iets van resultaat te verwachten." Volgens Van Kappen is er dan ook geen sprake van een ‘vredesmissie’. En zelfs niet van een ‘wederopbouwmissie’. "Er is daar helemaal niets. Er is nooit iets geweest dus er valt niks te "weder"opbouwen."

  Het is één grote rekenkamer. 🙁

 6. [5]
  Tja, die arme Van Kappen schijnt ooit bekeerd te zijn.
  Hoe lang zal die zijn carriere nog volgehouden ?

Comments are closed.