PvdA eist dat er geen volgend akkoord gesloten wordt voor aanschaf van het in ontwikkeling zijnde Amerikaanse gevechtsvliegtuig JSF (Joint Strike Fighter).

En als de regering dat wel doet, dan zal die overeenkomst worden opgezegd zodra de PvdA deelneemt aan de nieuwe regering na de verkiezingen in mei 2007.

Wij willen het er nu niet over hebben of de deelname aan het JSF project verstandig of niet is.
De ontwikkeling van de JSF heeft nu al 23 maanden achterstand en is nu al 30 % duurder dan de raming.
En wie weet wat er nog meer gebeurt.

Het gaat hier om de grootheidswaanzin die een partij als de PvdA nu al, een ruim jaar voor de verkiezingen, laat blijken.

15 REACTIES

 1. Links wordt steeds brutaler en respecteerd eigenlijk niks, behalve de eigen doctrine natuurlijk. En Holle vaten klinken het hardst!

  Ach ik heb zo het idee dat ze alleen maar naar beneden kunnen in de peilingen, de groep mensen die nooit op z’n partij als de Partij van de Afgunst zou stemmen wordt alleen maar groter.

 2. "als de regering dat wel doet, dan zal die overeenkomst worden opgezegd zodra de PvdA deelneemt aan de nieuwe regering na de verkiezingen "
  In het nieuwsbericht dat ik las, stond gelukkig nog wel degelijk "als" en niet "zodra". Maar toch, het lijkt erop dat de oude rode arrogantie inderdaad weer terug is. Binnenkort landt Melkert weer op Schiphol.
  Merkwaardig is verder dat de PvdA hiermee zegt tegen "verkapte overheidssteun" aan Nederlandse bedrijven te zijn, terwijl de partij tegelijkertijd voor nationalisatie van bedrijven is.

 3. Puur om Wouter Bos te treiteren, en hem in internationaal opzicht onmogelijk te maken zou ik zeggen, druk de JSF, ondanks de megaverspilling van belastinggeld er gewoon door. Wil ik nog wel eens zien wat die kneus denkt te doen. Hij beweert trouwens aan de lopende band dingen terug te draaien, mocht hij aan de macht komen, dan zal blijken dat het gewoon weer een andere leugenachtige draaiende socialist is, dan hebben mensen het prompt verkeerd begrepen, of had hij het zo echt niet bedoeld.

 4. Je zou het ook heel simpel vooruitregeren kunnen noemen. Het is wel arrogant maar ook duidelijk, je weet wat je aan ze hebt.
  We leven niet in een liberalistisch land maar in een democratisch land, en onze regenten laten dat maar al te graag blijken. Dan is het wel prettig dat ze duidelijk zijn vinden jullie niet?
  Wouter en zijn boevenbende geven alvast een voorproefje. Wil je geen JSF kies dan voor ons!!!

 5. [4] "Dan is het wel prettig dat ze duidelijk zijn vinden jullie niet?"

  Alleen de ervaring is, dat je er niet op kunt vertrouwen.
  Zie ook reactie [3] van een libertariër.

 6. Bos denkt nu al op het pluche te zitten. Wie denkt hij wie hij is. Ik zou maar uitkijken als ik hem was. Was Fortuyn ook niet tegen JSF?

 7. [5] Ik lees veel inderdaad veel gemopper op Bos, de christenmensen en liberalen zijn net zo min te vertrouwen. In het systeem dat wij nu in Nederland hebben voor de gekozen baasjes krijgt het volk wat zij kiest. Dus kiest het volk een draaier krijgt zij er een. Maar Bos kennende ramt hij het er net zo makkelijk doorheen. Volgens mij is hij het type dat waneer hij achter iets staat dwingt hij het op maar waneer hij zich bedenkt laat hij het plan met evenveel gemak vallen. Best grappig eigenlijk.

 8. [7] Inderdaad. Jouw redenering zegt dus in feite dat je NIET moet stemmen.
  Kan ik inkomen!

 9. Hangt ervan af he, Wil je geen JSF kies voor Bos.

  Intereseerd het je niet kies voor niets? Nee dit staad mij niet zo aan.
  Ik stem wel.

 10. [3]
  Liever geld verspillen aan leuk speelgoed dan aan grote onzin.
  Kan WB dat geld alvast niet meer verspillen.

  Je hebt helemaal gelijk.

  Als de toestellen binnen zijn wel even erbij vermelden dat ze niet aan het begin van de startbaan opgesteld moeten worden.
  Die speelgoedwieltjes kunnen niet zoveel hebben! Voor je het weet liggen ze om.

 11. schept duidelijkheid, niks mis mee

  je kan ook gewoon zeggen dat je WB een arogante lul vind zonder de het JSF gedoe als kapstok te gebruiken, slap

 12. Ach…je neemt zo’n Bos toch niet serieus ? Men zou toch al moeten weten
  dat zo’n knaap datgene roept waarvan hij hoopt dat het goed valt bij het electoraat en straks gewoon al die mooie beloftes even vlot weer intrekt of schendt.

  Trouwens een sos die een geldeverslindend met belastingsgeld gefinancierd overheidsprojekt schrapt ?

  Ik denk het niet.

  Het doet mij denken aan een Belgische
  rode brulboei Louis Tobback ,in de jaren ’80 en ’90 grote voorman van de sossen in Vaanderen.Toen ie in de oppositie zat,besloot de regering een
  TGV-treintraject aan te leggen.Louis fel tegen en sprak schande over de verkwisting van belastingsgeld en het onrecht kleine eigenaars aangedaan en sprak stoer dat hij op de rails voor de TGV zou gaan liggen om die te stoppen…

  Niet lang daarnaa viel de Rooms-blauwe regering en kwamen de sossen erin met Louis als minister van binnenlandse zaken.De bouw van de TGV-lijn ging gewoon door (want de contracten waren al getekend en de coalitiepartner wilde dat en blablabla) en in Vlaanderen wachten we nog altijd op de dag dat Louis op de rails gaat liggen
  om de trein te stoppen….

  Als Bos in de regering komt,gaat ie es dinneren met de US-ambassadeur en binnen de korste keren luidt het : nja de contracten zijn al getekend, ik kan helaas niks meer doen…en het is goed voor de economie en nodig voor de strijd tegen het terrorisme en blablabla….

  Groetz,

  Cincinnatus.

 13. Ach, Bos is tegen de JSF omdat… het hip is tegen de VS aan te schoppen. Iets anders zit er heus niet achter. Als je al zijn recente plannetjes bekijkt, dan moet toch wel opvallen dat hij tracht te scoren. Een feitelijke onderbouwing ontbreekt of is onjuist, zo lang een bepaald gedeelte van het volk maar het idee heeft dat de schofterige rijken nu eindelijk eens aangepakt worden. Dat een gedeelte van het volk dit uiterst doorzichtig spelletje niet doorziet zegt iets over die mensen, goed van vertrouwen, naïef, en denkend op de korte termijn, vooral aan hoe ze zoveel mogelijk geld uit de staatsruif kunnen bemachtigen. Wat er na morgen gebeurt is voor velen niet belangrijk, ze rekenen er immers op dat vadertje staat alles voor ze oplost.

Comments are closed.