De Raad van Kerken vraagt aan de Tweede Kamer een onderzoek naar de manieren waarop in Nederland wordt omgegaan met asielzoekers en vreemdelingen.

Ze noemen de nu ontstane toestanden “inhumaan”.

De NOS meldt:
“De raad krijgt via zijn vrijwilligers steeds vaker verhalen over onmenselijke situaties. Het gaat onder meer om het op straat zetten van zieke mensen, het opsluiten van kinderen in uitzetcentra, het verdwijnen van kinderen uit centra en het stijgende aantal zelfdodingen.

De raad vraagt ook om opheldering over berichten dat opsporingsambtenaren niet actief op zoek mogen gaan naar kinderen die uit opvangcentra zijn verdwenen.”

Wij hebben op de Vrijspreker al vaker geschreven over de onmenselijke situaties en de politieke idioterie bij de behandeling van immigratiezaken.

Eerst creëert de overheid een probleem door veel vreemdelingen naar Nederland te lokken. Dan komen er te veel op de honing af. Die worden dan opgesloten in opvangcentra, mogen niet werken, en gaan van verveling het misdaadcircuit in. Dan krijgen die misdadigers weer de beste zorg van de wereld terwijl de slachtoffers nauwelijks mogen klagen.
Geen wonder dat er een antipathie tegen vreemdelingen groeit.

Toch komen die klachten wel bovendrijven, en dan gaat de overheid lekker stoer doen om de stemmen bij de volgende verkiezing niet te missen. Dan moeten mensen die al 6 tot 16 jaar in Nederland verblijven op een hondse manier het land uit gezet worden. Gevallen als Taida en Kaloe zijn daaronder nog de minst verschrikkelijke.

Het is goed dat een instantie als de Raad van Kerken nu daar op wijst. Het is niet duidelijk of zij ook oplossingen heeft voorgesteld.
Wel weten we met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat de politici (als ze wat doen) toch weer de verkeerde pragmatische maatregelen zullen gaan nemen.

13 REACTIES

 1. [1]
  de kerk niet in ieder geval.

  wel een grote bek, maar wat wil de kerk dan? terug naar de paarse jarne zeker toen iedereen hier binnen kon wandelen en meteen overal van mee kon prfiteren zonder ooit kans dat hij eruit wordt gegooid?

  pfff, lig ik wakker van dat vreemdelingen opgesloten zitten. hadden ze maar niet op de bonnefooi hierheen moeten gaan. bovendien, als je dit maar lang genoeg volhoudt dan ontmoedigt dat zeker want dit raakt echt wel bekend in de wereld net zoals het in de paarse jaren bekend stond dat iedereen hier in een gespreid bedje terecht kwam.

  moven!!

 2. Een voorbeeld uit de praktijk.Een familie wordt onverhoeds naar ter Apel gebracht voor uitzetting. Dan komt bericht dat de beslissing pas valt op 5 of 6 mei.Familie (bestaande uit stervende opa aan kanker,licht dementerende oma, schoondochter (half waanzinnig van angst en verdriet en lijdend aan depressies en zware hoofdpijnen: haar man en zwager zijn voor haar ogen doodgeschoten)een ouwelijk meisje van 6 jaar en een kleuter hier geboren, wordt zonder een cent op straat gezet en als ze niet mensen uit hun woonplaats hadden kunnen bellen, was er niemand gekomen.Gelukkig zijn er dan mensen die er anderhalf uur rijden voor over hebben,zodat de familie tot 6 mei weer in hun eigen optrekje, een omgebouwd schuurtje kon. Anne

 3. Leuk verhaal geloof er geen moer van,wegwezen die lieden. Nederland raakt vestopt met geukszoekers,ipv getalenteerde mensen.

 4. Anna en consorten, het mag een beproefde methode zijn, maar emotionele chantage is aan de mensen tegenwoordig niet meer besteed, als voorbeeld geef ik die geldinzamelacties voor het goede doel, de zieligste zieligerts in hongerend donker afrika. 30 jaar ontwikkelingshulp en UN foodprograms en weet ik al niet meer wat voor nobele initiatieven en het effect is nihil, anders dan dat de dikgevreten goeddoeners kunnen bogen op een leven lang voor het goede doel gestreden op kosten van een ander. het enige effect is meer reclametijd en spamming met het leed van anderen met als doel te profiteren van het afkopen van schuldgevoel, ga net als het gros van de ambtenaren eens een echte baan zoeken.

  wakker worden

 5. [5] Hub dit is een paar weken geleden gebeurd in ter Apel en morgen of overmorgen wordt bekend wat de rechter heeft beslist.In het ergste geval moet de familie weer naar ter Apel en dan terug naar Armenie.Een groot probleem is het gemengde huwelijkvan de oude mensen,moslim en christen,dat kan daar niet.Anne

 6. Tja mensen zijn hier al 16 jaar vrijwillig.
  De mensen die hier al 12 jaar (onderpaars) zaten werden direct toegelaten, door verdonk.
  Overige zijn door de rechter al een aantal maar afgewezen maar blijven procederen.
  Jammer maar is hun keus.
  Wil je dit veranderen, dan moet je de toelatings toetsingen van de rechtelijke macht aanpassen. Verder niet zeuren over zielige gevallen.

  (algeheel pardon was makkelijker geweest, niet eerlijker, had wel een hoop gezeur gescheeld)

 7. [7]
  Mag ik aannemen, dat de gastfamilie 100% borg staat voor de Armeniers ?
  In dat geval zou hen weinig of niets in de weg gelegd behoren te worden om een eigen leven op te bouwen, lijkt me.
  Ik ben het eens, dat wettelijke en criteria en de executie daarvan dienen te worden getoetst en dienovereenkomstig aangepast aan klassiek-liberale beginselen.
  Groet, Harry

 8. [4] [10]
  Anne,
  Mijn vorige reactie was -evenals deze ook aan jou gericht evenals aan Arnold.
  [7]
  gekke henkie,
  Ik vind, dat je vergelijking met een UN-voedselprogramma wel heel erg mank gaat. Deze mensen zullen waarschijnlijk tevoren een contactadres hebben gehad. Daar is bij een anoniem UN-programma geen sprake van.
  [9]
  cornee,
  Bijna mee eens, maar men moet zich toch eerst afvragen, ONDER WELKE TITEL zijn die mensen hierheen gekomen ?

 9. Beste mensen,ik kan nog toevoegen aan dit verhaal dat de betreffende familie uit angst en nood zijn gevlucht (hun zoons en de man van de jonge dus)zijn voor hun ogen vermoord.Dit is echt wel uitgezocht en bewezeb.Hun schuurtje (min of meer ingericht met gekregen spullen) is uiteraard gratis.De kerk zorgt voor huishoudgeld,een uiteraard minimaal bedrag) Een arts komt af en toe langs zonder iets te berekenen.Let wel,de drie volwassenen zijn eigenlijk alle drie ziek.Het kind gaat niet naar school en verandert in een oud wijfje,ziet nooit andere kinderen.Een keer in de maand of zo komt een psycholoog langs om eens te praten,ook gratis natuurlijk.De overheid betaalt niets hieraan.Particulieren dus wel.Bittere noodzaak. Anne

 10. [12]
  Anne Hilverda,
  Het staat m.i. iedereen vrij zich om deze mensen te bekommeren. Zou ik waarschijnlijk zelf ook doen, als ik erbij betrokken was.
  Het staat de overheid m.i. niet vrij zich daarmee te bemoeien.
  Nog een geluk bij een ongeluk, dat de overheid niks bijdraagt, anders zou die ongetwijfeld de vette rekening presenteren.
  Groet, Harry

Comments are closed.