Nederland had zo’n goed idee: in Berlijn wereldkampioen voetballen worden! Een hoger doel is nauwelijks denkbaar!

Om dit doel te verwezenlijken zou het aankopen van een voetbalgenie uit de Ivoorkust, Salomon Kalou, zeer nuttig, misschien wel noodzakelijk, zijn.

De procedure werd op gang gebracht. Maar toen bleek dat Salomon geen papiertje had waarop de overheid verklaarde dat hij “Nederlander” is. Een dergelijk stuk is natuurlijk snel gemaakt, ware het niet dat er net wetten gekomen zijn die zeggen dat je daarvoor eerst “ingeburgerd” moet worden, en dan een examen moet halen.
Nu is Salomon al voor het eerste deel van dat examen gezakt. Hij wist zeker niet hoelang de trein er over doet om van Rotterdam naar Eygelshoven te rijden!

Ondanks dat was Salomon toch in beroep gegaan tegen het besluit van Rita Verdonk, (VVD) minister van Inburgering, om hem niet zo’n papier te geven. “Regels zijn Regels!” zegt Rita, en de rechter kon dat niet tegenspreken. Dus nu is Salomon geen Nederlander, en kan hij niet voor “Nederland” in Berlijn gaan voetballen.

Als Nederland dus geen wereldkampioen wordt, is dat de schuld van Rita Verdonk! Dat zal dan een klap zijn voor ons nationalistisch gevoel!
En Rita wil nog wel premier van Nederland worden!

13 REACTIES

 1. Kalou gaat naar chelsea en daar had die dat papiertje voor nodig.

 2. sinds een jaar of 5, 6, geef ik geen drol meer om voetbal maar ik wil dit even kwijt.

  als nederland zonder kalou geen wereldkampieon kan worden hebben ze op dat toernooi helemaal niks te zoeken.

  belachelijk, die hele kalou-show-waarmee-we-(het linkse kamp)-verdonk-even-slecht-kunnen-afschilderen-in-de-media-waarmee-we(de linksen)-de-opinie-bepalen.

  het is trouwens toch een LANDENtoernooi?

  even gauw iemand nationaliseren zodat hij mee kan doen met een ander land dan heb zijne is volgens mij competitievervalsing.

  laten we gewoon even de hele braziliaanse selectie nationaliseren en kampioen worden. dan is het ook opgelost.

  te belachelijk voor woorden.

  overigens zal het mij compleet worst wezen al wordt nederland in de eerste ronde al uitgeschakeld.

 3. [1] So what? Voetballers zoals hij worden al genoeg bestolen door de fiscus.

 4. Grappig, bovenaan de pagina staat dat de vrijspreker.nl vindt dat iedereen gelijk behandeld dient te worden.

  De ondertoon in dit artikel geeft echter aan dat men vind dat Kalou dat ‘papiertje’ had moeten krijgen zodat hij kon voetballen. Met andere woorden duizenden ‘asielzoekers’ hebben pech (en terecht) maar omdat meneer Kalou toevallig goed kan voetballen mag het wel…….over gelijke rechten gesproken.

  Rita GROOT gelijk…..regels zijn regels en die worden in Nederland al te vaak omgebogen naar de hand van de overheid.

  Groetjes,

  Jerry

 5. [5]
  "regels zijn regels"… wat een rare instelling. Vraag je je ook wel eens af waarom die regels er zijn?
  Als we in een "rationeel" land woonden met een gezonde economie, dan waren we blij met ieder extra paar handen dat de grens overkomt. Maar omdat we in een socialistische heilstaat wonen moeten de grenzen dicht omdat er nu eenmaal niet genoeg taart is.

  Voor die inburgeringscursus ben ik zelf trouwens ook gezakt.. wat een aanfluiting, ik vraag me af wie DAAR zijn boterham mee "verdient".

 6. [6] Een WK voetbal leeft van irrationeel denken. Je voelt je vertegenwoordigd door iemand mensen die toevallig in hetzelfde land leven of geboren zijn of dezelfde taal delen. Met de moderne volksverhuizingen en spelers die over de gehele wereld spelen komt de identificering onder druk. Een goed alternatief zou zijn om het landenteam verplicht te laten kiezen uit spelers die in de nationale competitie spelen.

 7. [5] "De ondertoon in dit artikel geeft echter aan dat men vind dat Kalou dat ‘papiertje’ had moeten krijgen zodat hij kon voetballen."

  Sorry Jerry, dan is het slecht geschreven of jij leest het niet goed.
  De bedoelde ondertoon is om aan te tonen dat er een poeha gemaakt wordt voor een speler in een spel,
  dat er met "regels" geschermd wordt als dat in de kraam te pas komt.

  Regels zijn regels, betekent "Befehl isst Befehl!"
  De kernvraag is of een bepaalde regel terecht en moreel is. En dat is die regel alleen als ze in overeenstemming is met die eerste zin, de missie, van de Vrijspreker.
  Aan regels die daar niet aan voldoen, hoef je je moreel niet te houden.
  (Uit "practische" overwegingen kun je wel anders beslissen!)

 8. [8]

  een goed alternatief zou zijn om het WK voor nationale ploegen gewoon af te schaffen.

  maar ja, die fifaoplichters gaan dit goudmijntje natuurlijk niet weggooien.

  kan me trouwens nog een soortgelijk akkefietje herinneren. vlak voor de WK van 1994 naturaliseerde belgie even gauw ene Weber, een hongaar geloof ik, om hem mee te laten doen. nou, wat waren ze blij de belgische voetballiefhebbers. nou hebben we het lek boven dachten ze, toen ze deze topscorer hadden genaturaliseerd.

  die Weber heeft het héle WK geen één keer gescoord, ha ha!!

 9. Jammer dat er zoveel energie in een kansloze situatie gestoken wordt.

 10. [2]
  Perfect oordeel!
  Kwestie opgelost.
  Zelden zo verschrikkelijk ergens mee eens geweest.
  We zijn de DDR toch niet?

 11. Ik heb het altijd belachelijk gevonden dat je buitenlanders moet aankopen omdat je zelf geen kwaliteit in huis hebt.Dan moet je je gewoon niet opgeven.Nee dan de tijd van Abe Lenstra en Faas Wilkes. Those were the days! Anne

Comments are closed.