De NOS bericht dat er een “Bidmarathon tegen duivelse krachten” aan de gang is.*)

Er zijn mensen en sektes die in het getal 666 een aanduiding van de duivel zien, en omdat de datum vandaag 6-6-6 is, heeft de duivel feest en zal hij wel iets verschrikkelijks gaan doen.
Gelukkig zijn we 6:6.6 uur vanochtend al gepasseerd. Niets gebeurd. Ook de NOS heeft gewacht met haar bericht tot na dit moment!!!

Maar pas op, 6:6.6 uur komt vanavond nog een keer!

“666 is volgens het laatste bijbelhoofdstuk van het Nieuwe Testament Openbaring 13 (vers 18) het getal van het beest, de belichaming van de antichrist. Volgens christenen aanbidden satanisten nu de duivel en moeten zij tegenwicht bieden door het goede aan te roepen. Minimaal 2000 Nederlandse godminnende christenen bidden al sinds gisteravond zes uur tot God om te zorgen dat de satanisten hun doel niet bereiken.”

Door aan letters cijfers toe te kennen, kun je met veel wiskundig geknutsel elke naam wel ergens op 666 laten uitkomen. In de literatuur kun je voorbeelden vinden als Hitler, Napoleon, Nero, Luther, Franklin Delano Roosevelt, John F. Kennedy, Ronald Reagan and Bill Clinton.

Frappant is toch hoe je door een aantal aannames en geloven tot de meest vreemde conclusies kunt komen. Net zoals aanhangers van verschillende “conspiracy theorieën” hetzelfde gevaar lopen.

Een interessante beschrijving over 666 is te vinden in een artikel van Peter Burger “Van Hitler tot Hoenderloo. De vele gedaanten van ‘Het Getal van het Beest’ ” www.skepsis.nl/beest666.html

De oproep om wereldwijd te bidden gaat uit van de Nederlandse “Ambassadors Ministries”, www.ambasmin.org die geloven daardoor het onheil te voorkomen.

Ik heb het er volste vertrouwen in dat het hen wel zal lukken om dat onheil te voorkomen!

———————–
*) NOS: 06 Juni 2006 07:34 Bidmarathon tegen duivelse krachten
Op 50 plaatsen in Nederland houden christenen een bidmarathon. Sinds 18.00 uur gisteravond wordt 24 uur lang gebeden om tegenwicht te bieden aan de kwade krachten van de duivel.

Het is vandaag 6 juni 2006 en 666 is het getal van de duivel. De organisatie zegt dat het aannemelijk is dat Satan vandaag zijn duistere plannen probeert uit te voeren omdat hij alle macht op aarde wil veroveren. Met de tegenactie hopen de christenen dat te voorkomen.

Aan de gebeden doen vooral protestanten mee. Niet alleen in Nederland wordt gebeden. Wereldwijd doen 23 landen mee aan de Dag van de Krachtige Aanbidding.

23 REACTIES

 1. Het grappig is dat het jaar 666 al een tijdje achter ons ligt.

  We zitten nu in het jaar 06-06-2006.. niks 666..

  Maar ja, een goedkope manier voor wat media aandacht natuurlijk…. en van satanisten en christen kan je ook niet verwachten dat ze (altijd) logisch en rationeel nadenken natuurlijk…

 2. Zie reactie Maverick van 6 juni, 08.29 op stukje van Martin "Hoe meer er verandert….":
  Nieuw nummer van het Kwaad: 5 5 5 !

 3. Was de voorloper van de EU niet opgericht door 6 landen en dus 6 premiers die 6 handtekeningen onder een verdrag zetten?

  Ja volgens mij klopt het dat 6 6 6 een duivels getal is 😉

 4. De bijbel werd geschreven in een tijd dat er een andere kalender was dan vandaag de dag. Dus de doemdenkers zitten er weer eens naast. Net als met die meteoriet en 200m hoge vloedgolven op hemelvaartdag en al het andere onheil dat mij nu niet te binnen schiet.

 5. [2] 666 in het duits,
  moet voor de logisch en rationeel denkende, engels sprekende moralisten, wel tot hele lange gezangen leiden voor ze de kerk uitgaan.

 6. Het is 6:6.6 uur (middag) geweest.
  De zon schijnt nog en zelfs de computer schijnt het nog te doen.

  Het bidden heeft geholpen; er is niets dramatisch gebeurd.
  Of juich ik te vroeg omdat de dag nog niet helemaal om is?

 7. Vandaag is het National Day of Slayer!!

  http://www.nationaldayofsla

  \,,/

  Ik ben heel de dag al Slayer aan het draaien!! YEA!

  Voor diegen die het niet weten; Slayer is een legendarische metal band en een van mijn favorite bands. Ik heb ze een keer of 5 [lang niet genoeg dus], live gezien.

  666

  😉

 8. Henri,

  Goed dat je het zegt.Ter gelegenheid van Slayer’s dag ben
  ik es in m’n archief gedoken en heb…..STRYPER weer boven gehaald en draai nu : TO HELL WITH THE DEVIL !!!!

  En WHITECROSS ligt ook al klaar.

  Groetz,

  (Witte) Cincinnatus.

 9. [8] LOL!! Gelukig heb ik niets van Stryper. Maar Kansas was ook christenlijk dus speel ik die maar.

 10. Het is vanuit het verleden eenvoudig gebleken om op diverse zaken/mensen/situaties/data’s etc. het getal 666 te plakken.
  Hoofdstuk 13 v/d Openbaring in serieuze ogenschouw genomen en in het geheel genomen vermeld overduidelijk dat het getal 666 om een mens gaat die volkomen onvolmaakt zal blijken te zijn, doch deze persoon zal zich aan de mensheid als god presenteren. Zo’n figuur die wonderbaarlijke en bovennatuurlijke wonderen en tekenen doet zoals dit hoofdstuk ook vermeld is er nog steeds niet geweest.
  Vers 18 van dit bijbelboek zegt het ook treffend :
  Hier is de wijsheid: die het verstand heeft, rekene het getal van het beest; want het is een getal eens mensen, en zijn getal is zeshonderd zes en zestig.

  Die wijsheid waar dit vers het over heeft is echter niet de wijsheid die velen in pacht menen te hebben. Zoals ook nu weer blijkt is het dat zij door hun hoogmoedige wijsheid dwazen zijn die er allemaal naast zitten.
  Openbaring 13 is even simpel als consequent en daardoor een handig en makkelijk middel om velen te verleiden en te misleiden.

 11. [9] Henri,

  Slayer heb ik 1 keer gezien…op het Ozzfest (enige jaren terug) in Utrecht…ik stond toen nogal van voor teneinde me beter te kunnen vergapen aan
  de bekoorlijke Sharon Van den Adel van het m.i. toenertijd behoorlijk sublieme Within Temptation.Het was allemaal heel lieflijk en erg flower-power en ik bleef rustig staan toen Slayer opkwam.Waar ik echter geen
  rekening mee gehouden had, was dat toen Slayer het podium betrad er een stormloop richting podium door lieden die mij recht uit het stenen tijdperk
  leken te komen waarna er een gedrang
  ontstond waarna rondom mij de één na de
  ander met bloedneus en/of losse tanden
  werd afgevoerd.Ik moest alle moeite van de wereld doen om recht te blijven en herrinner me een neergezegen slayer-adept die zich aan mij wou vastgrijpen (en mij daardoor mee de grond zou hebben gesleurd) middels een trap tegen z’n kin van dit voornemen te hebben
  afgehouden waarna er bloed uit z’n bek droop.Bij dit alles stonden de Slayer-members aan hun gitaar te rammen
  alsof hun leven er vanaf hing hetgeen ik hun uiteraard zeer kwalijk nam want
  mijns inziens mocht dat concert ff worden stilgelegt tot ik veilig en wel
  bij de hamburgerkraam stond.

  In ieder geval,het kostte me zo’n 20
  minuten om uit de mosh-pit weg te raken.
  Uiteraard bleef ik bij dit alles m’n intellectuele zelf en terwijl ik de slayer-fan een paar tanden uit trapte
  en er door mijn hoofd gonste : vooral niet vallen , reflecteerde ik er ook over wat mensen in hemelsnaam leuk aan zulk gewoel vonden en nam me plechtig voor a) nooit meer van voor te gaan staan en b) nam mijn afkeer van die "zwarte" groepen fanatiek toe…..

  to hell with the devil !!!

  Groetz,

  Cincinnatus.

 12. [11] En dat is dus de reden dat ik zelden naar een festival ga. En al helemaal niet [bijna] vooraan.

  🙂

 13. [1] wie in duilskracht geloofd maakt er deel van en is een makelijke doelwit voor de duivel ontkennen is mischien beter maar niet helemaal waqnt gij slaapt nooit en god waakt over ons zn kinderen welteruste allemaal

 14. [11]"Ik moest alle moeite van de wereld doen om recht te blijven en herrinner me een neergezegen slayer-adept die zich aan mij wou vastgrijpen (en mij daardoor mee de grond zou hebben gesleurd) middels een trap tegen z’n kin van dit voornemen te hebben
  afgehouden waarna er bloed uit z’n bek droop."

  De meeste schade in mosh-pits wordt dan ook aangericht door mensen die daar niks te zoeken hebben.

  "vooral niet vallen"

  Je kunt gerust vallen hoor, dan wordt je gewoon opgeraapt door diezelfde mensen waarvan jij het nodig vind hun tanden uit hun gezicht te schoppen.

  [12][14]Watje 😉

 15. [15]Foutje, roderick fayette heeft er natuurlijk niks mee te maken. Hoe krijg ik dat nou weer voor elkaar…

 16. [15] Martin,

  JIJ : De meeste schade in mosh-pits wordt dan ook aangericht door mensen die daar niks te zoeken hebben.
  IK : Nja …..bij mijn weten werden er geen aparte "moshpit" kaartjes verkocht dus ik meende eigenlijk
  net zoveel recht te hebben van voor te staan dan de aapmensen die tegen elkaar willen beuken.Nu sta ik meestal gewoon achteraan maar bij het ozz-fest dus ff niet.Minzaam als ik ben, zou ik desondanks gaarne plaats hebben gemaakt voor de slayer-mensachtigen maar ze kwamen aangestormd voor ik er erg in had en door de dicht gestapelde mensenmassa raakte ik niet weg..
  Eigenlijk de enige keer dat ik een (metal)concert als bedreigend ervoer.

  JIJ : Je kunt gerust vallen hoor, dan wordt je gewoon opgeraapt door diezelfde mensen waarvan jij het nodig vind hun tanden uit hun gezicht te schoppen.
  IK : En waarom zou ik, in hemelsnaam willen vallen ? Lijkt me niet nuttig, niet nodig en niet leuk.En verder was het een act van zelfverdediging.Die kerel was aan het crowd surfen en daarbij naast mij terecht gekomen en meende zich ten koste van mij weer te moeten rechttrekken terwijl ik druk bezig in het gewoel m’n evenwicht te bewaren en vooral niet te vallen (kwestie van geen trap in m’n gezicht te krijgen) ..Kortom HIJ INITIEERDE GEWELD waardoor ik uit zelfverdediging middels een welgerichte schop
  tegen z’n tanden en kin deze dreiging neutraliseerde. Allicht dat die nozem in het vervolg twee keer nadenkt vooraleer weer anderen lastig te vallen met zijn gehannes waardoor het stagediven voor hem die dag is uitgemond in een educatieve ervaring .

  Hij was overigens niet de enige die dag die na het pitten met bebloede kop het goffert-park mocht verlaten.Ik snap niet waarom lui zich dusdanig woest gedragen.Voor mij is dat irrationeel gedrag.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 17. "Nja …..bij mijn weten werden er geen aparte "moshpit" kaartjes verkocht dus ik meende eigenlijk
  net zoveel recht te hebben van voor te staan dan de aapmensen die tegen elkaar willen beuken."

  Is ook niet nodig, dat voorin een moshpit is, is al zo’n twintig jaar de gewoonte. Daarover klagen is net zoiets als klagen over geluidsoverlast omdat de muziek zo hard staat.

  "En waarom zou ik, in hemelsnaam willen vallen ?"

  Cute. Je begrijpt m’n punt toch? Waar de gemiddelde "aapmens" iemand die op de grond valt opraapt, (Mijn ervaring is dat je meestal op je benen staat voor je goed en wel in de gaten hebt dat je gevallen bent.) trap jij iemand z’n gebit aan gort.

 18. [18] Martin,

  Blijkbaar snap jij het concept "zelfverdediging" niet.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 19. ooit de film the exorcist of emily rose al gezien ? zeker doen dan kijk je tegen de hele zaak anders aan.

Comments are closed.